| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pudrový cukr

 Celkem 19 názorů.
 Kopřiva Dvoudomá 


Téma: Pudrový cukr 

(17.12.2017 13:25:47)
NECHCE se mi přesívat moučkový cukr na polevu. Fakt nechce. Bez přesátí se nám ucpávají zdobičky.

Takže bych ráda vyzkoušela pudrovej cukr, anžto značka Korunní cukr se kasá, že je to obzvlášť přesátá a jemná moučka. Ale viděla jsem to jen v reklamách v časopisech, naživo jsem na něj nenarazila. Nevíte, kde by ho tak měli?

(Toto není skrytá reklama, nýbrž produkt mojí lenory, děkuji.)
 Valoria 


Re: Pudrový cukr 

(17.12.2017 14:06:16)
narazila jsem na nej v Tescu hypermarketu
 Pole levandulové 


Re: Pudrový cukr 

(17.12.2017 16:30:33)
Vyrabim si ho za par vterin tim, ze cukr projedu v sekacku na maso. Je to rychle a velmi ucinne, pokud mas sekacek, zkus to.
 Žžena 


Re: Pudrový cukr 

(17.12.2017 16:42:44)
Kopřivo,
děkuji za téma! Prosívání cukru taky ráda obejdu, tak díky ta tip ~s~
 Martina, 2 kluci 


Re: Pudrový cukr 

(17.12.2017 16:55:51)
Měla jsem ho loni, už ho mít doma nechci, neuvěřitelně dlouho se vznáší vzruchem a pak pooomalinku, nenápadně popudruje všechno okolo. Stačilo ho chtit přesypat z pytlíku do misky, takový oblaka visící nehnutě uprostřed kuchyně :-)
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Pudrový cukr 

(17.12.2017 20:26:33)
Myslím, že zůstanu u moučkovỷho. Tvůj oblak v kuchyni mě pobavil.
 Monika 


Re: Pudrový cukr 

(17.12.2017 20:16:55)
Teda, na Tebe celkem sedí to rčení, "jak se línej strhal" - jenom než jsi tady založila tu diskusi, tak by byl ten cukr přesátý, nehledě další čas na diskusi plus shánění toho pudru ~;) Ale zase to může být užitečná diskuse pro ostatní a pro budoucnost :-)
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Pudrový cukr 

(17.12.2017 20:53:46)
Dekujeme za nazor a tady mate klicenku ~:-D
Presiva se natrikrat a trva to dobre dve hodiny.
 Nella+2 


Re: Pudrový cukr 

(17.12.2017 21:55:59)
Dvě hodiny? A kolik toho cukru je? Já to dělám teda jen jednou a trvalo mi to asi 2 minuty.
 Monika 


Re: Pudrový cukr 

(17.12.2017 22:59:22)
Aha, tak takto sofistikované přesívání cukru tedy neznám. Fakt je, že u nás letos zdobily perníky výhradně děti a to s použitím kupovaných tubiček, protože já svou lenost vyřešila takto. Ale ani kdyby měly stejné množství zdobit domácí "polevou" a měla bych cukr na ni přesívat 3x, tak by to netrvalo ani vzdáleně tak dlouho, asi těch perníků máme proti Vám málo.
 adelaide k. 


Re: Pudrový cukr 

(17.12.2017 20:37:26)
Už to asi není aktuální ale Korunní nebrat. Měla jsem nějaký německý, ten byl super, ale tenhle pokus nevyšel.

(to s oblakem v kuchyni je svatá pravda :-))
 Ningit 


Re: Pudrový cukr 

(18.12.2017 8:54:57)
Dvě hodiny na prosévání cukru považuji za zbytečné plýtvání drahocenným časem. Zdobené perníčky dělám i na prodej, dřív i v docela hodně velkém množství, takže mám prosévání cukru na jemné zdobení docela nacvičeno a tipla bych, že tak do půl hodiny mám v pohodě hotovo. Navážím si tak 250 g cukru (dlouhodobě nejlepší zkušenost mám s cukrovarem Vrbátky - modrobílé sáčky; Korunní cukr nebrat - ani pudrový, mně se vůbec neosvědčil) a nejdřív ho vezmu pře normální síto na mouku. Pak přesévám 3x přes běžné sítko na čaj (takové to širší, ale mám raději sítko určené jen na prosévání, u běžně používaného sítka se časem některá očka zanášejí a pak to dělá neplechu), pomáhám tomu kroužením a klepáním prstem po obvodu sítka, případně ke konci masíruju prstem shora vrstvu cukru, aby to šlo rychleji. Co neprojde, odklepávám na konci do mističky (použiju pak na něco jiného). Důležité je prosévat spíš v menších množstvích, nedávat plné sítko, pak to jde rychle.
Nakonec si vezmu mísu, tam dám bílek a ještě jednou přes sítko (takže vlastně přesévám 4x) tam postupně od oka přisypávám cukr a rovnou to míchám, až se mi to zdá dost husté. Pak cca 20 minut třu, až vznikne hezká hladká poleva a ta se dá přikrytá navlhčenou utěrkou a ještě uzavřená v sáčku skladovat pár dní v ledničce a postupně odebírat. Dělám ji zprvu spíš hustší a na použití si vždycky odeberu malé množství a přiměřeně ho naředím citronovou šťávou.
 Ningit 


Re: Pudrový cukr 

(18.12.2017 8:54:57)
Dvě hodiny na prosévání cukru považuji za zbytečné plýtvání drahocenným časem. Zdobené perníčky dělám i na prodej, dřív i v docela hodně velkém množství, takže mám prosévání cukru na jemné zdobení docela nacvičeno a tipla bych, že tak do půl hodiny mám v pohodě hotovo. Navážím si tak 250 g cukru (dlouhodobě nejlepší zkušenost mám s cukrovarem Vrbátky - modrobílé sáčky; Korunní cukr nebrat - ani pudrový, mně se vůbec neosvědčil) a nejdřív ho vezmu pře normální síto na mouku. Pak přesévám 3x přes běžné sítko na čaj (takové to širší, ale mám raději sítko určené jen na prosévání, u běžně používaného sítka se časem některá očka zanášejí a pak to dělá neplechu), pomáhám tomu kroužením a klepáním prstem po obvodu sítka, případně ke konci masíruju prstem shora vrstvu cukru, aby to šlo rychleji. Co neprojde, odklepávám na konci do mističky (použiju pak na něco jiného). Důležité je prosévat spíš v menších množstvích, nedávat plné sítko, pak to jde rychle.
Nakonec si vezmu mísu, tam dám bílek a ještě jednou přes sítko (takže vlastně přesévám 4x) tam postupně od oka přisypávám cukr a rovnou to míchám, až se mi to zdá dost husté. Pak cca 20 minut třu, až vznikne hezká hladká poleva a ta se dá přikrytá navlhčenou utěrkou a ještě uzavřená v sáčku skladovat pár dní v ledničce a postupně odebírat. Dělám ji zprvu spíš hustší a na použití si vždycky odeberu malé množství a přiměřeně ho naředím citronovou šťávou.
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Pudrový cukr 

(18.12.2017 9:19:25)
Za půl hodiny přesiješ čtvrt kila cukru třikrát? ~7~
To já ne, teda. Možná mám moc jemný sítko, ale jak píšeš, je to takový to silonový čajový, speciálně na cukr, tj. není zanesený čajem. Padá to po trošičkách.

Jinak díky přítomným za reference na ten cukr. Asi to stejně zkusím, aspoň si pak řeknu, že jste měli zase pravdu ~x~

 Bouřka 


Re: Pudrový cukr 

(18.12.2017 9:38:05)
Já tomu teda houby rozumím, pokud už vůbec perníčky upeču, tak je zásadně nezdobím, kdysi jsem jich maximálně pár ozdobila semínky. Nicméně to silonové sítko bych za vhodné úplně nepovažovala, to musí být fakt opruz, to je tak na čistou tekutinu. Mám čajové kovové, používám ho na cezení másla, chvíli mi trvalo než jsem sehnala vhodné, protože u hodně jemných to prostě neteklo. Takže cukr musí být pakárna neskutečná. Koupila jsem ho v sadě, kde je stejně husté i ve větší velikosti, a tím právě občas popráším moučník cukrem, pracuje se s ním mnohem líp než s tím mrňavým čajovým.
 Ningit 


Re: Pudrový cukr 

(18.12.2017 10:15:06)
Tak možná by to opravdu chtělo zkusit jiné sítko, namouduši mám zkušenost, že (s podporou ve formě různého klepání do sítka a jiného urychlování) to fakt není takový opruz a jde to docela rychle. Právě teď zdobím polevou, kterou jsem dělala včera, takže aktuální téma...
Držím palce!
 Ningit 


Re: Pudrový cukr 

(18.12.2017 10:15:06)
Tak možná by to opravdu chtělo zkusit jiné sítko, namouduši mám zkušenost, že (s podporou ve formě různého klepání do sítka a jiného urychlování) to fakt není takový opruz a jde to docela rychle. Právě teď zdobím polevou, kterou jsem dělala včera, takže aktuální téma...
Držím palce!
 Ningit 


Re: Pudrový cukr 

(18.12.2017 10:15:58)
Omlouvám se za to zdvojení, mám nějakou zdivočelou myš...:)
 Girili 


Re: Pudrový cukr 

(18.12.2017 21:45:54)
Tak jsem diky rodine zase o kousek chytrejsi. Dosud jsem mela zato, ze cukr pudr je jen jiny nazev pro cukr moucka a ono ne! ~5~ Ale asi to muj zivot nijak zasadne neovlivni. Letos tech par zbylych pernicku nejspis stejne uz nestihnu ozdobit...~f~

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.