Hanka 75 |
|
(6.5.2017 1:25:58) Záplava pampelišek mne inspirovala k vyzkoušení pampeliškového medu. Ale nejsem si jistá, pampeliškové květy se dávají se krátkou stopkou a tím zeleným okolo květu nebo se otrhají jen ty žlutobílé vnitřky květů ? Mám totiž dojem, že stonek pampelišky je hořký a když neotrhám jen ty žlutobílé vnitřky, že to bude hořké, ale v receptu je jen květy, tak nevím tj. květy se zelenou částí nebo bez ? díky
|
Nella+2 |
|
(6.5.2017 8:07:11) Davam cele kvety a je dobry.
|
|
Hanka 75 |
|
(6.5.2017 9:21:07) Máš pravdu, žádná zdrav. bomba to není, ale ty pampelišky na mne působí jako na tebe Zrovna Angreštův recept jsem si na pampeliškový med našla, kdyby sem připsala, jak je to s tou škodlivostí pampelišek budu ráda.
|
|
Dadyna s mláďaty |
|
(6.5.2017 10:07:27) U nás pampelišky terpve začínají.... ale taky udělám. POužívám květ s tím zeleným kalíškem, stupku co nejvíc odtrhnu. Dávám do něj i na kousky nakrájený zázvor, dávám pak do čaje v době nachlazení, takže věřím, že prospěšný nějak je A ten medovatý zázvor je
Bezový sirup dělám za studena, bez chemie - pak dávám do mrazáku v půllitrových lahvičkách od minerálek. Je výborný a ujíždím na něm. Věřím, že zdravý je.
|
Dadyna s mláďaty |
|
(6.5.2017 10:24:58) díky moc za zajímavý tip, kouknu na to. Taky dávám většinu citronů, kyseliny fakt jen trošku. Zkoušela jsem i meduňkový a mátový (mám citronovou mátu), ale bezový je top Ještě bych ráda někdy zkusila lipový.... ale ten nikdy nestihnu.
|
|
|
Hanka 75 |
|
(8.5.2017 13:30:49) Valkýro, tužební jilmový obsahuje kyselinu salycilovou a tudíž škodí játrům. Je to účinná léčivka, ale sirup jen tak by děti neměly pít vůbec.
|
|
|