Evžíček |
|
(9.3.2017 11:22:58) Ahoj, Potřebuji poradit s nákypem- manžel si po letech( dříve jsem ho dělala často) vzpomněl, že bychtěl rýžový nákyp. Klasiku se švestkami i meruňkami( v jednom, ať prý nemusím dělat 2). Děti to jíst nebudou, tak jen pro něj a tchány. Já si zobnu, ale kvůli dietě to nemohu sežrat celé.... Z jaké rýže? Mám doma jen dlouhozrou, asi by to chtělo nějakou obyčejnou, aby se rozvařila? A nemáte osvědčený recept, ať nemusím hledat? Větší pracnosti nevadí , chci mu udělat radost, miláčkovi ❤ Děkuji
|
Anni&Annika |
|
(9.3.2017 11:32:10) ryzi beru jakou mam zrovna doma. 150g ryze, litr mleka, spetka soli. Varim a micham, az udelam kasi. Pak usleham zloutky s cukrem /vmicham do ryze/ a extra snih /vmicham taktez/ A pak jen davam do zapekaci misy /delam vrstny, tu vzdy prolozim ovocem. Davam i do rumu nalozene rozinky, a kompotovane ovoce /vetsinou merunky/. A zapecu.
|
Czeperka |
|
(9.3.2017 11:37:45) Evžíčku, já nákyp dělám jako Anni, akorát tu kaši vařím v pekárně na chleba na program "jam". Nikdy se mi to nepřipálilo a nemusím míchat a hlídat.
|
|
libik |
|
(9.3.2017 11:42:15) Já dávám dak 2-3 dkg másla ke žloutkům a cukru.(na přesný poměr bych koukla na net), dělám z čerstvého (mraženého) ovoce a rozinky nedávám )což bych mohla zkusit).
Akorát, že u nás to, bohužel, nikdo nežere a já jsem na to příliš velrybózní.
|
|
Evžíček |
|
(9.3.2017 11:54:55) Děkuji vśem, to zní krásně a jenoduše
|
|
|
Silvie03 |
|
(9.3.2017 11:49:53) Používám kulatozrnnou rýži, výborně se rozvaří. Uvařím cca půl balíčku ve vodě, pak ještě chvilku v troše mléka a nechám vychladnout. Mezitím v míse smíchám mletý cukr (od oka - cca 5 lžic), vanilkový cukr, trochu másla a 3 vajíčka, přidám rýži a půlku této směsi dám do vymazané zapékací mísy. Lehce posypu skořicí, pokladu meruňky a švestky, dám zbytek směsi a peču.
A už mám na to chuť
|
|
holka anonymka |
|
(9.3.2017 12:26:40) kupuji na to kulatozrnnou rýži
|
|
Bouřka |
|
(9.3.2017 13:13:25) Lepší je kulatozrnná, ale v nouzi lze i z dlouhozrnné. Jinak dělám jako ostatní a kaši dělám v pomalém hrnci, abych u toho nemusela stát. A dělám jí z vody nebo z naředěného mléka a přidávám máslo, když je tam moc mlíka, tak mi je pak blbě, jiný důvod to nemá.
|
|
|