Delete |
|
(26.2.2017 17:12:46) Senedro,
Máte i vy nějaké jídlo, o kterém víte, že i když ho budete vařit o půlnoci při úplňku za zpěvu magických písní, tak prostě ne a ne a NE a nepovede se?
Skoro každé . Ale nejvíc nešikovná jsem na pečení. Dokázala jsem zkazit i makovník v prášku, kam stačilo přidat tři suroviny (tuším vodu, něco...a vajíčko). Na vajíčko jsem zapomněla . Bábovka nikdy nejde vyklopit a tak... Takže vrchol mého umění jsou šátečky z listového těsta. Těsto z Lídlu, nakrájet ho celkem zvládám, dovnitř trochu nastrouhaných jablek, zalepím, pomatlám vajíčkem, jako že lepidlem, ale je to jen jako, stejně se všechny rozlezou a mně je to jedno.
Ptáčky a svíčková mi nechutnají, tak se u nás nevaří. Ostatní si je mohou užít v jídelnách, restauracích, na návštěvách....Není tu nikdo, kdo by se s tím chtěl patlat.
Já umím krásné hladké a neotvírající se knedlíky, třeba ty bramborové plněné uzeným (těsto z pytlíku). Ale to už musí být, abych se ukecala a šla to udělat. To se raději smířím s tím, že to udělá někdo jiný a půlka masa bude plavat ve vodě .
|
|