| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Moje kuchařská Pyrrhova vítězství

 Celkem 34 názorů.
 Senedra 


Téma: Moje kuchařská Pyrrhova vítězství 

(26.2.2017 12:24:12)
Tak jsem rodině chtěla udělat radost a k nedělnímu obědu jsem spáchala španělské ptáčky. A dopadli úplně stejně jako všechny předchozí pokusy - z jednoho laškovně vykukovala okurka, z druhého kousek párku, ze třetího se vysypala míchaná vajíčka.

Prostě španělské ptáčky neumím - teda umím, rodina se od stolu odvalila s funěním a poznámkou, že bych je mohla dělat častěji než dvakrát do roka, ale prostě... neumím je zabalit tak, aby vznikl kompaktní úhledný balíček, ve kterém během vaření vydrží všechno, co jsem na začátku dovnitř naskládala. Dokonce už kapku podvádím a do omáčky schválně dávám vařit kousky okurek a párků, abych případné nehody zakamuflovala. Během procesu výroby jsem raději sama v kuchyni, aby děti nepochytily nějaké nevhodné slovo.

Dvakrát v životě jsem zkoušela dělat rosbíf a dvakrát jsem pohořela - přitom bych ho ráda uměla upéct.

Máte i vy nějaké jídlo, o kterém víte, že i když ho budete vařit o půlnoci při úplňku za zpěvu magických písní, tak prostě ne a ne a NE a nepovede se?
 Senedra 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 12:34:22)
Do omáčky dávám trochu hořčice. Míchaná vajíčka jsem začala do španěláků dávat kdysi na radu jedné známé.
 daba+holčička 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 12:30:48)
dort se želé, vždycky mě to zateče ~o~ ale dítě ho miluje ~d~
 neznámá 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 12:47:49)
Marokánky, ty jsou snad zakleté, vždy upeču plech výborné sladké kaše, vyjídáme to lžičkou.
NA makronky se už chystám dlouho, teorii mám načtenou, jsem zvědavá na praxi.~:-D
Jo a španěláky mám taky vždy vylezlé, ale nenapadlo mě, že je to chyba, prostě domácí nebo teď je moderní říkat selské vaření.~:-D
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 12:50:16)
hovězí guláš - kdybych při vaření skákala po hlavě, nikdy nebude chutnat jako ten, který vaří můj taťka ~d~ manželovi chutná a kdybych nejedla ten od svého otce, asi bych byla pyšná, jak dobrý ho umím, nicméně, tak to prostě není ono ~d~ vařím ho úplně stejně, netuším, v čem to je
 kachna_ 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 13:10:50)
jo, to znám. Mám to úplně stejné. Prostě mi tam "něco" chybí. Ale asi je to jen praxí (množství cibule, jak přiléváš vodu... a já nevím, co všechno), tuhle už jsem byla skoro spokojená.
 Delete 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 16:57:14)
Jano,

zapomínáš ho nechat připálit ~;).

Jak v nějakém tom filmu pro pamětníky s krupicovou kaší....
 K_at 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 13:08:13)
Mam fobii z toho, ze neumim osmazit rizky.....bud moc rychle nebo moc pkmalu. A bile klobasy - ty uhledne zpracovava muz. Ja uz predem vim, ze se mi urcite nekde pretrhnou, rozmotaji...ma vim, ze to je iraciinalni obava ~t~
 Půlka psa 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 13:10:46)
Pelmeně. Nedávno jsme je s MM tvarovali ve dvou asi 90 minut. Nakonec se nám to stejně slepilo, vylezlo z toho maso a vůbec se to nechovalo jak mělo. Přitom chuť byla výborná.
 Abigail* 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 13:15:26)
Obecně mi nejdou věci, který se rolují :-). Čili i s ptáčky bych měla problém. Rolády - masové ani na sladko vůbec nedělám. Ptáčky už jsem taky dlouho nedělala, na druhou stranu, pokud je nabízím jen dětem a muži, neřeším zas tolik, že to není úplně ono. A třeba štrůdl z listového těsta, tam mi s balením pomáhá muž.

Jinak je spousta věcí, který neumím dokonale, protože je dělám málokdy.
 Senedra 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 13:35:50)
Závin a buchty motám skoro poslepu....

Dítě zrovna přišlo, že by si buchty dalo, tak do pekárny nahážu suroviny, svařím mák a za dvě hodiny vyklopím těsto a umotám.

Sladkou roládu jsem snad ještě nezkoušela - ale spíš proto, že rodina moc nemusí krémové zákusky, tak kdybych jí upekla, tak se půlka zkazí.
 Len 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 13:40:16)
Ja delam roladu potrenou jen dzemem, posledni dobou je to u nas hit. Krem u nas take nikdo neji. Delam ji od detstvi, takze mam ten grif.

Nemam vyslovene jidlo, ktere mi nejde, ale mivam obdobi, kdy se mi nedari v kuchyni nic. Takove zacarovane obdobi pak prezivame s hotovkami.
 Žžena 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 14:42:32)
Štrůdl z listového těsta zabalím krásně... a stejně mi vždycky vyteče ~z~
 Bouřka 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 13:26:28)
Úhledné zabalení čehokoliv taky nedávám. Jinak taky určitě něco mám, ale teď si to nevybavím.
 vertigo 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 13:31:47)
Nedaří se mi dochutit a správně zahustit guláš, nedaří se mi "hezky" usmažit řízky, smažený sýr mi vždycky vyteče (vůbec ty smažený věci mi moc nejdou, nedělám je často, tak nemám cvik)...
 Senedra 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 13:36:56)
A smažený sýr mi také vytéká, i když obaluju dvakrát. Zase vím, že rodina ten vyteklý, lehce připálený sýr miluje, tak tam si vrásky nedělám.
 vertigo 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 20:57:57)
Obaluju dvakrát, do mrazáku dávám, ale stejně to ne vždycky vyjde ~d~
 Grainne 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 13:34:17)
Knedliky, zadne. Kynute, houskove, hrnkove, ruzne ty "ulejvacke" a zjednodusujici.....ne a ne a ne. Spolehlive stvorim blivajz. S kynutym testem take nejsme zrovna blizci pratele, ale buchty, ci kolace zvladnu v prijatelne chuti i podobe, vhodne ke konzumaci.
 Jachtarka 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 13:52:47)
šest pokusů o banánovou bábovku. Vždycky jde vršek, co čouhá z formy, oloupat a sníst a prostředek slepicím.
 Senedra 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 14:37:06)
Buchli, pelmeně a marokánky jsou také mimo moje schopnosti.

Občas mám pocit, že umím jen pár jídel, která pořád točím dokola.

Zefýr, ale výpečky jsou taky výborné.
 Půlka psa 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 14:51:10)
S pelmeněma je potíž v tom, že se u nás nedají dát v hospodě. Do Ruska daleko a ruskou restauraci poblíž nikde nemám. Tím pádem se musí uvařit. Naše děti je milují.
 Tante Bante 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 15:22:16)
Postup Rusky: obyčejné nudlové těsto, nechá se odležet, vykrajovat skleničkou na vodku, na náplň se z masa dělají malé kuličky a musí to být tuhé. Okraje kolečka musí být vlhké a spojuje se to na dvakrát, jednou se to připlácne k sobě a stlačí, pak se to znovu navlhčí a spojí ještě jednou takovým jako by postupným překládáním na malé trojúhelníčky, vypadá to pěkně, jako krajka. KDyž se vykrájí stejnou skleničkou a naplní stejnými kuličkami, tak jsou to "soldáty" jeden jako druhý. Naučila mě se jednou hecnout a věnovat tomu půl odpoledne a dát do mrazáku. Poslední dobou mám sice jiné spády než šoulání pelmeňů, ale jednu dobu to u nás bylo základní jídlo, co bylo vždycky po ruce. Je pravda, že děti to jedí jak otesánci, snad jsem ještě nezažila dítě, které by k pelmeňům nepřilnulo.
 Půlka psa 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 17:34:30)
Já to dělám takovým nástrojem, který se dle mé matky jmenuje "žraločí zuby". Ono to drží dobře, lepí a trhá se to až při vaření. Možná je problém v těstě. Nudlové zkusím, díky.
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(27.2.2017 13:03:52)
Tak to mám veliké štěstí, že se po pelmeních v naší rodině nikdo neutluče ~t~
Jinak minule jsem poprvé v životě dělala chlupaté knedlíky. Dopadlo to dobře. Až na to, že jsem hrubou mouku sesypala do nádobky po kokosovém proteiňáku a ty knedlíky chutnaly trochu kokosově ~o~
 Tante Bante 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 14:49:32)
Mně vzdorují sladkovodní ryby. Pstruzi na libovolný způsob nikdy nemají pěknou neporušenou kůrku a o kaprovi na modro a gefiltefiš radši nemluvit.
Pelmeně švihám jak postarší gastarbeiter, hovězí je můj kamarád, vykostím kuře a udělám z něj roládu, když chci, mám i pěkné suflé, ale pstruzi za Šumavy né....
 Hanka 75 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 14:54:19)
právě asi po půl roce dělám španělské ptáčky, vykukuje mi z nich okurka, kousek špeku a jediné co nevykukuje je vajíčko, neb manžel si udělal míchaná a vajíčka doma nebyla :-)
pokud se rodina odvalí spokojená budu štastná, já mám obavy, že děti ohrnou nos a manžel maso nejí :-)) věřím, že pochválí omáčku
já je miluju, vykukující nevykukující.. a lepší také málokdy udělám :-)
ale osvědčilo se mi svazování potravinářskou šňůrkou, doporučuje (lepší než párátka)
 Delete 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 17:12:46)
Senedro,

Máte i vy nějaké jídlo, o kterém víte, že i když ho budete vařit o půlnoci při úplňku za zpěvu magických písní, tak prostě ne a ne a NE a nepovede se?

Skoro každé ~;). Ale nejvíc nešikovná jsem na pečení. Dokázala jsem zkazit i makovník v prášku, kam stačilo přidat tři suroviny (tuším vodu, něco...a vajíčko). Na vajíčko jsem zapomněla ~f~. Bábovka nikdy nejde vyklopit a tak...
Takže vrchol mého umění jsou šátečky z listového těsta. Těsto z Lídlu, nakrájet ho celkem zvládám, dovnitř trochu nastrouhaných jablek, zalepím, pomatlám vajíčkem, jako že lepidlem, ale je to jen jako, stejně se všechny rozlezou a mně je to jedno.

Ptáčky a svíčková mi nechutnají, tak se u nás nevaří. Ostatní si je mohou užít v jídelnách, restauracích, na návštěvách....Není tu nikdo, kdo by se s tím chtěl patlat.

Já umím krásné hladké a neotvírající se knedlíky, třeba ty bramborové plněné uzeným (těsto z pytlíku). Ale to už musí být, abych se ukecala a šla to udělat. To se raději smířím s tím, že to udělá někdo jiný a půlka masa bude plavat ve vodě ~f~.
 mamoch 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 18:50:07)
Nedaří se mi upéct nic z odpalovaného těsta. Pokaždé to v troubě vypadalo krásně, nadýchaně a po vyndání z trouby se to zplacatělo, ať věnečky nebo banánky...
 Fren 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 20:21:48)
zrovna ptáčci jsou jídlo,které upřímně nenávidím - teplá okurka fuj,párky mám ráda,ale ne v kombinaci s hovězím,a vař.vejce mám taky ráda,ale v mase ho prostě nemusím.

Jinak jsem přišla na to,,že vše,co nám chutná, není třeba umět dokonale či dělat se s tím doma,i mě v tom utvrdil můj muž; tak máme rádi občas třeba halušky s anglickou a bryndzou-dáme v rest.,pak například tatarák z masa nebo stejky z pravé svíčkové - netroufám si dělat doma,či se mi jaksi nechce,tak na to chodíme do restaurace a vždy jsme spokojeni nejmín na 100%.

A přesto zůstává mnoho a mnoho mnamek,které ani nestačím točit,protože k tomu zbývají jen víkemdya to jsme doma ještě k tomu jen někdy.
 sovice 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(26.2.2017 20:49:01)
Nemám na sebe vysoké nároky. U jídla hodnotim pozivatelnost. Takže mě nevzrusuje, když mi vyteče závin, praskne párek nebo tak. Dokud to doma ochotně jedí, jsem spokojená. A oni jedí ochotně, protože jinak by museli vařit sami ~t~

Dobrá. Irituje mě moje neschopnost udělat zasmazku. To je magie nad moje schopnosti.
 Pole levandulové 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(27.2.2017 1:43:36)
Neumim udelat dobre propecenej biftek. Bud je to duseny nebo spaleny, ale takovy, ktery mam rada, mi opakovane nejde. Mam na to veskere potrebne naradi i prisun masa v super kvalite, problem je ve mne. Uz jsem to vzdala, chodime na ne do restauraci, kde vzdycky cisnika ujistim, ze vim, ze propect kus kvalitniho masa well done je barbarstvi, ale mne ty polosyrovy nechutnaj /narozdil od tataraku, kterej muzu a miluju/.Vse ostatni se mi celkem dari.
 Pole levandulové 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(27.2.2017 22:47:51)
Buchli, ja na ne chodim do restauraci, ktere se na maso specializujou a tam je umej, jen vzdycky nenapadne koulej ocima nad tim pozadavkem well done /teda, oni se tvari profesionalne,ale je to se sebezaprenim, to mi je jasny/. Jsem hrozna konzerva, nerada experimentuju s jidlem, prakticky vzdycky do konkretni restaurace chodim na jedno nebo dve jidla, zbytek nezkousim. Manzel je nastesti stejnej, vyhovujeme si, jen synek se profiluje v chutoveho experimentatora.
 Martina, 2 kluci 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(27.2.2017 10:50:46)
Jo, to mám - bílou zelňačku - vždycky je divně dochucená, popř. se srazí.
Baví mě, že umím skoro vše - od steaků, přes tempeh, do Asie, těstoviny, peču kváskový chleba - a takováhle drobnost je mimo mé schopnosti.
Takže kdykoliv je zelňačka žádána, jdu za maminkou :-)
 mutina 


Re: Moje kuchařská Pyrhova vítězství 

(27.2.2017 21:03:21)
Také mi léta nešly španěláky. U nás je to navíc milované jídlo mého muže a chtěl je vždycky k obědu místo dárku. Pak jsem si jednou koupila nakrájené maso přímo zamotané pro výrobu ptáčků a bylo po problému. To maso je tenké a je toho obrovský plát, takže nic nemá šanci vykouknout. Od té doby sekám ptáčky jako Baťa cvičky.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.