(22.12.2016 22:18:11) Prosím, co dáváte do bramborového salátu místo majonézy? Zkoušela jsem zakysanou smetanu, ale salát druhý den nevoněl moc pěkně, tak chci zkusit něco jiného.
(22.12.2016 22:25:40) Většinou domácí majonézu nebo bílý jogurt, zakysanou smetanu. A vždy to vmicham pouze do množství salatu, které budeme právě jíst, ne co komplet celého salátu.
(22.12.2016 22:26:11) pokud nechces majolku, dost dobre je creme fraiche. Nejlepsi zlute od Dr. Oetker. Ae nevim, zda se da nekde v Cechach sehnat. Creme fraiche /nejaky jiny druh ale urcite/.
(22.12.2016 22:50:13) Do bramborového salátu dávám kromě trochy majonézy i sýr cottage. Možná že by to šlo i bez té majonézy, ale nevím, nezkoušela jsem.
(22.12.2016 22:58:50) Všem děkuji, asi smíchám bílý jogurt s trochou majomézy. Bude u nás host, který má problémy se žlučníkem, tak chci nějakou lehčí verzi salátu.
(22.12.2016 23:31:46) Majonézu a nebo Sojanézu (u té nepoznám rozdíl s majonézou) a mám tu prvně i tofunézu - budu zítra pro sebe experimentovat (v malém množství).
(23.12.2016 2:08:14) Já dělám "dietní" salát kde na misku salátu dávám jenom asi 2 lžíce majonézy a zvláčním salát přidám buď kyselého nálevu z okurek nebo sladko-kyselou zálivkou z octu a cukru. Jinak dávám jenom zeleninu a vejce.
(23.12.2016 6:23:36) Osmaženou slaninu, to je tradiční bramborový salát, na který jsem od dětství zvyklá, a dělám ho tak, i když jsem většinou spíš vegan. Ale nevím, jestli to žlučníkář ocení. Jinak bych zkusila rostlinnou majonézu, tu koupíš ve zdravé výživě (tofuneza, sojaneza apod.). Dá se i udělat doma, ale vyzkoušeno to nemám (tofu koupíš už celkem běžně v lidlu či bille). Recent: http://www.jimejinak.cz/tofuneza-aneb-tatarska-omacka-z-tofu/
(23.12.2016 7:15:21) Na trošce oleje spěním nakrájenou cibulku, jen tak do sklovita, zalít troškou vody, provarim, dochutí se to octem, solí, pepřem, (nebo lák z okurek) může se dát hořčice. Fakt ňamková zálivka na salát.
(23.12.2016 8:07:09) Majonézu nebo tatarku vůbec ... dávám hořčici a olej,pokud to nestačí,pak trochu vody z okurek ... Jinak kolegyně mi poradila kdyžtak sojovou majonézu = 1/2 hrnečku sojového mléka, 1 hrneček oleje,umixovat ponorným mixérem...můžeš přidat trochu hořčice,sůl,pepř podle toho,co máte rádi ...
(23.12.2016 11:12:00) Pro vylehčení a aby nebyl salát taková energetická bomba, jsem míchala jogurt s majonézou půl na půl, ale dovedu si představit i jen jogurt samotný. Prokonzultovala bych to přímo s tím žlučníkářem, on přece musí vědět, co a v jakém množství může jíst.
(23.12.2016 11:32:40) Dělám tzv. "vodový" salát - bez čehokoliv bílého. Podle tohoto receptu je nejlepší: http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/lehky-rakousky-bramborovy-salat-bez-lepku-mleka-a-vajec
(23.12.2016 11:45:15) Taky mám problem se žlučníkem. a se zažíváním celkově. Takže dělám salát bez majonezy, bez tatarky. A až při nandavání na talíř si vmíchám do své porce jen tak malou lžičku tatarky. Pokud mi není zrovna dobře, tak jen nasucho. Nebo lžičku jogurtu. Jinak mísa v ledničce se salátem je bez majonezy/tatarky/jogurtu. Aby vydržel déle ok. A ostatní si dávají taky až před podáváním do toho zamíchají podle chuti tatarku.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.