Lei |
|
(16.11.2016 14:21:19) Hezký den,
vaříte, znáte někdo?
Měl by to být v podstatě starý chléb namočený a posléze uvařený ve směsi piva a vody, pak doředěno pivem, smetanou a dochuceno cukrem a citronovou kůrou.
Recept je dohledatelný snadno, ale zajímá mě, zda to někdo skutečně uvařil a jedl a jak mu chutnalo.
Trochu sázím víte, na koho...
Děkuji ,
L.
|
angrešt |
|
(16.11.2016 18:18:21) tak konkrétně tuhle jsme ani nevařila, ani nejedla:) Vařila a jedla jsem povícero pivních polévek, když nám po jedné oslavě, kde jsme měli sud, zůstalo hodně nedopitého piva. Některé ty polévky se i podobaly téhle (zahuštění pečivem, smetana), přesně stejné to ale nebylo. Nejsou to polévky, které bych extra musela, to pivo mi prostě teplý nesedí, no Ty, které jsou přislazené a zasmetanované, mi přijdou lepší než ty, které jsou víc ve stylu zeleninové polévky, to mi přišlo fakt nedobrý, zelenina se s pivem hrozně tloukla.
|
kambala pláááckááá |
|
(16.11.2016 18:21:43) Pivni polivka ala Mrakoplaš?
|
|
Lei |
|
(16.11.2016 19:31:38) děkuji
|
|
|
K_at |
|
(16.11.2016 21:14:23) Chlebajdu nam varila babicka. Byla uzasna. Kdysi jsem ji zkousela, ale byla horka a divna. Tak nevim. Ale milovala jsem ji.
|
|
Eudo |
|
(16.11.2016 22:59:37) Ja jo. Muzu rict, ze to je hnus. Aspon teda pro mne. Ani Danove po ni nijak neprahnou.
Chleb musi byt cerny zitny, jinak to neni ono.
|
Lei |
|
(17.11.2016 14:32:19) Aha! Díky, to bude ono. Z Šumavy raději nezkoušet... .
|
|
|
|