Bílá Masajka |
|
(21.10.2016 12:00:00) Používá někdo tento výrobek?Konkrétně z obchodu Lidl?Jak jste spokojeni?Kde čerpáte recepty?Jaká je váš nej recept? Díky moc za rady a zkušenosti
|
Bouřka |
|
(21.10.2016 12:05:41) Mám ho teď čerstvě, dokoupila jsem si ho k velkému Crockpotu. Co jsem zjišťovala, tak si ho uživatelé pochvalovali, zatím to nevypadá, že by byl poruchový, ale on je Lidl zavedl relativně nedávno. Na FB jsou k pomalýmu hrnci nějaké skupiny. Recepty nesháním, vařím jako obvykle, akorát s přispůsobením se pomalému hrnci . Pokud chci nějakou inspiraci, tak na netu je toho spousta, zejména na amerických stránkách, takže si zadám surovinu a projdu si nějaké odkazy.
|
|
Z+2 |
|
(21.10.2016 12:28:41) Konkrétní nemám. Vařím v něm rád. Je to s ním strašně jednoduché a chuť výraznější. Recepty nehledám, přizpůsobuji se jídlem způsobu vaření. To pobereš, po pár vařeních s ním dle receptů. Není pro každého, je třeba plánovat a třeba ségra ho díky tomu prakticky nepoužívá...
|
|
lampetra |
|
(21.10.2016 16:53:56) Vařím v něm 2-3 x do týdne, jsme omáčkoví.Nateplé jídlo se scházíme doma večer, takže se hodí ráno tomu věnovat 10 minut a večer mít hotovo. Vařím jak klasické recepty (guláš, svíčková, plátky na houbách, zelenině atd., tak i "co mi přijde pod ruku". I z masa "horší" kvality dlouhý pobyt v teple udělá dobrotu - takhle celá rodina si zamilovala "pečenou kližku". S omáčkou studenou či teplou, přílohovou zeleninou...... Vývary jsou taky +. Mám největší crockpot. Vejdou se do něj vedle sebe "na bok" dvě kachy, pak je dávám na dodělání kůrky do trouby (to jen tak na okraj).
|
Bouřka |
|
(21.10.2016 17:54:49) Jojo, tu kližku jsem si taky zamilovala, skvělé využití jinak než na guláš.
|
|
Bouřka |
|
(21.10.2016 18:00:01) Kolik vás je, že padnou dvě kachny? Já peču jednu a ještě musíme mít návštěvu, aby se to snědlo. Proto jsem přikoupila ten menší, z toho velkého máme jídlo pro sebe na 2-3 dny a málokdy mám takovou flákotu. Ale na vývary je tak akorát, což byl hlavní důvod, proč jsem si ho pořizovala.
|
lampetra |
|
(21.10.2016 18:34:51) No jo, já jsem zvyklá vařit ve velkém. Ty kachny byly na demontraci velikosti, peču je tak jednou do roka, když na mě vyjde rodinný víkend, to nás je 10 dospělých a 6 dětí. A to děti ješta mají kuře.
Ale i jinak jsem s velikostí spokojena, jednou to jídlo sníme a druhou polovinu zavakuuju do lednice a máme ji třeba za dva dny s jinou přílohou ( ale ne vždy samozřejmě).
|
|
|
Hanka 75 |
|
(21.10.2016 23:48:34) jaký je ten recept na kližku ? a vývary - jak se v pomalém hrnci dělají ?
já ho používala pro rodin. sešlosti a výborné, ale ted mi už dlouho letí, na kližku a vývary bych ho v zimě určitě využila
|
Bouřka |
|
(22.10.2016 9:14:28) Kližka se dá do hrnce, cintne se tam trochu vody a zapne se hrnec. Případně se tam přihází zelenina dle chuti. Může se pod ní ještě osmahnout cibulka. Vývar se dělá jako normální vývar, akorát dlouho
|
|
|
|
|