Penelopka |
|
(30.9.2016 19:27:32) Jak se správně (ve společnosti, v restauraci) jí příloha, která se k hlavnímu jídlu objednává zvlášť a dostanete ji naservírovanou na dalším talířku? Např. objednám si steak, který mi přinesou na velkém talíři i s oblohou a k němu si dám hranolky nebo třeba brokolici na másle - jak mám správně při konzumaci postupovat? Jíst z obou talířů současně, nebo si udělat místo na velkém talíři a přílohu si tam přesunout? Nebo je nějaká další možnost? Nemůžeme se doma shodnout na správném společenském chování. Díky za rady a postřehy
|
Penelopka |
|
(30.9.2016 19:33:50) Já jsem si vždycky taky udělala místo na hlavním talíři a přesunula tam většinou hranolky nebo něco takového. No a teď jsme si objednali brokolici s máslem a kamarádka grilovanou zeleninu a tam nám to přišlo takové divné, protože tam může kapat olej a koření, když to přesunuješ a tak jsme později rozvinuli debatu, jak se to má správně dělat. A proč to vůbec servírují takhle zvlášť, když by si to všichni sesypali zase dohromady?
|
Penelopka |
|
(30.9.2016 19:44:20) Jasně, že to nesesypu dohromady , ale přidávám po částech, taky by se to tam většinou ani všechno nevlezlo, že jo. Ale tím, že ta příloha nebyla "suchá" a tím snadno přenosná, tak mi to nějak pořád vrtá v hlavě a připadám si jak neandrtálec. Tak snad se tu najde nějaký znalec etikety, ať vím, co mám naučit děti
|
Penelopka |
|
(30.9.2016 20:11:17) tak to jo - tam, kam se běžně dostanu, je to asi jedno. Asi to není zas tak buranský prohřešek to nevědět.
|
|
|
|
|