Zuzaniela |
|
(8.9.2016 14:24:48) Zítra večer jdu na 22,00 hodinu do práce, končím v 6,00.
Celý život pracuju v kanclu, teď jsem na rodičáku a potřebujeme jednorázově nějaké peníze. Proto jdu na brigádu. Pracuje se na tři směny, ale můžu si vybrat, jakou chci. Volím noční, ač nemám absolutně zkušenost. Nejméně se to dotkne celé rodiny (dopoledne a kousek odpoledne budu spát, když jsou všichni pryč). Děti máme tři - 13, 8, 2. Dcery mi pomůžou s domácností (nádobí, vyluxovat, apod. základní věci).
Můj dotaz zní - dá se jet jen na noční směny? Je mi jasné, že každý to má jinak. Ale napište mi prosím své zkušenosti, postřehy, nějaké rady...
Jo, jde o pásovou výrobu. Fidorky a tak.
Moc díky všem . Budu různě odskakovat a dočítat postupně.
|
Zuzaniela |
|
(8.9.2016 14:33:05) No já to právě zkouším, ale pro mě by to bylo i fajn zaměstnání (teda z hlediska dostupnosti - 5 minut pěšky a i finančně je to zajímavé). O tom, jak jsem chodila vystresovaná z práce v kanceláři (zařídila jsem to?, dala podepsat ono?, šéf blbě vyspaný, přesčasy neplacené). Tak to se mi už nechce .
Fyzické práce se nebojím, oddělám si svoje a jdu dom. Přijde mi to ideální. Pak se na mě můžou všechny děti sesypat, co kdo potřebuje a matka nebude mít hlavu jak škopek .
|
Zuzaniela |
|
(8.9.2016 15:00:39) Tuten, ty jo, nemáš sílu dojít domů. No tak nějak to vidím i já . Záleží, jestli budu celou noc skládat krabice nebo kontrolovat, jestli jsou všechny Fidorky pěkně máčené v čokoládě, že .
|
|
|
jak |
|
(8.9.2016 15:03:54) Zuzanielo, drzim place. Jen, muzete ochutnavat? To me vzdycky zajimalo, na techto pracech.
|
|
JaninaH |
|
(8.9.2016 15:10:04) Jak, nemůžu odpovídat za Zuzanielu, ale kdysi jsem dělala brigádu ve výrobně sušenek a ujišťuju tě, že jsem se dlouho na své předtím oblíbené sušenky Albert nemohla ani podívat. Za směnu jsi jich načuchaná na měsíc dopředu. A někdy se sušenky i spálily, a to pak bylo ještě horší být v tom celou směnu.
|
jak |
|
(8.9.2016 15:12:30) Aha holky, ja si vzdycky rikam, ze byt na brigade v cokoladovne, nedam to:). Tak jste mi prave vzaly iluze:).
|
Lída+4 |
|
(8.9.2016 15:28:56) Hm, já jsem dvoje prázdniny pracovala v mlíkárně u pudinků, a v tomhle směru mě to nijak nepoznamenalo...
|
|
|
Pam-pela |
|
(8.9.2016 17:05:32) Kdysi jsem dělala brigádu 14 dnů v mlékárně - nanukárně. Byly to ještě takové ty nanukáče komunistické, z normální smetany a s takovou tou hnědou hořkou čokoládou uprostřed. Nadýchané, voněly. Jíst a ochutnávat bylo povoleno, nebylo povoleno odnášet. Ze stálých pracovnic neochutnával nikdo...a já nejím nanuky doteď ...jen Míši a malinové vodní, ty tam nebyly.
|
|
Monika |
|
(8.9.2016 17:19:13) Pracovala jsem v čokoládovnách kdysi týden (brigáda na SŠ), z toho 4 dny jsem přendávala veliká tatranková "plata" z pásu na vozík (ze kterého to pak zase někdo jiný dával do krájecí a "máčecí" linky), první dva dny jsem olamovala z krajů takové "přebytky", pak už ne a tatranky jsem pak nejedla několik let Mimochodem tato práce u pásu byla pro mě opravdu velkou motivací ke studiu (zlatý kancl i s těma nervama, případně bych raději třeba uklízela než toto), tam jsem se taky zařekla, že nikdy nechci pracovat od 6.00 ...
|
Půlka psa |
|
(8.9.2016 19:14:20) Manuální brigády jsem měla za život tři v průběhu asi šesti let. Výrobu SPZ, dvanáctky na pokladně v Hypernově a špagetárnu u Odkolka. Ve všech případech se mi v následujícím semestru prudce zlepšil prospěch. Byla to asi největší motivace, jakou jsem mohla dostat.
|
jak |
|
(8.9.2016 19:43:44) Kolik Ti je Jentak?
|
|
|
|
|
Dana |
|
(8.9.2016 17:06:42) Je to individuální. Jedna známá pracuje na nočních leta, také kvůli dětem a neměnila by. Jedna to nemohla dělat ani měsíc, byla úplně vyřízená. Rozhodně to není asi příliš zdravé a těm, co pracují v sušenkárnách, se kazí zuby. Ani je nemusí jíst, z toho sladkého prachu tam.
|
|
|
Zuzaniela |
|
(8.9.2016 15:24:58) Ochutnávat nesmíme. TO je výhoda. Když tam kdysi dělali staří pamětníci, tak si na svačinu lili do hrnku čokoládu a jedli oříšky ve velkém. Dneska jsou to samé pasty a polotovary. Taky to je na těch výrobcích znát .
|
Zuzaniela |
|
(8.9.2016 15:26:31) Myslím jako výhoda, že bych se asi brzy neunesla. I když... Jako puboš jsem byla na brigádě u indiánků (ve výrobně). Od té doby je nesnáším. Chodili jsme na svačinu vedle (přes chodbu) na pařížský salát .
|
Carollyn |
|
(8.9.2016 15:30:44) Já kdybych dělala ve velkém s jakýmkoliv jídlem, tak se pravděpodobně přestanu stravovat úplně . Nesnáším ten pach ve velkém, úplně mě přejde chuť k jídlu, i kdyby vařili/vyráběli sebevětší dobroty...
|
|
|
|
|