Fren |
|
(4.8.2016 13:06:39) Jak je to jinde ti vůbec nepomůže; nenut je do toho,protože dosáhneš leda tak ještě většího odporu ktakovým jídlům a děcka si o šílené matce pak budou i v dospělosti vypisovat třeba na Rodině.cz, co škaredého si z dětství pamatují.
za mého dětství jsem nezanla nějakou brokolici vůbec,na fazolky si nevzpomínám,jestli jsem je jako děcko vůbec kdy měla na talíři, tak nějak tenkrát se nejelo vůbec na vařenou či pečenou zeleninu a nyní je mi pade a jsem zdravá jako řípa,a třeba brokolici na páře třeba k rybě normálně jim,fazolky s omáčkou mám taky ráda;
ony se ty chutě taky s věkem hodně mění,takže opravdu doporučuji nic nehrotit a nenutit.
|
Majákova |
|
(4.8.2016 13:13:36) Fren, vždyť já psala, že jim to nenutím. Jsem ráda, že jí čerstvou zeleninu, ani tu mnohé děti nechtějí. Jen nevím, co pořád vařit třeba teď o prázdninách, když doma mám zeleniny fůru. Ony jsou schopné zeleninu sníst, když ji v jídle nepoznají (např. cuketové "bramboráky"), ale jak je tam viditelná, tak ani náhodou. Přitom se jídla snažím dělat tak, aby tam té zeleniny bylo minimálně, třeba tenká kolečka cukety zapeču s hromadou šunky a sýrem, ketré mají rádi...no a samozřejmě je cuketa okamžitě od zbytku odpreparovaná.
|
Fren |
|
(4.8.2016 13:25:11) zrovna cuketa je jako taková celkem o ničem...
buchtičky se šodo,ovocné tvaroh.knedl.,rizoto,pečené kuře,guláš,čočku či hrach.kaši,opečený lanšmít s br kaší,totéž třeba s uzeným masem(ten lanšmít třeba prodává na váhu náš soukr.řezník v malém obchdku,nemyslím ten z konzervy,i když iten by je nezabil určo),brambory s máslem či cibuí a kefírem či jen s mlékem-dobrůtka!!,knedl. s vajíčkem,amolety jak na sladko tak se šunkou,langoše,krupicové kaše,fílé s přílohou na různé způsoby,no je toho hafol+někdy udělat změnu a dojít si na meníčkko třeba
|
|
|
|