Evžíček |
|
(14.6.2016 21:36:25) Ahoj, Mám dva dotazy- budu péct synovi dort - z těsta na piškot, ale tenké jako na roládu, nemají rádi tlustý piškot, chci asi 4-5 placek, slepím krémem( máslo, tvaroh, zakysanka)- nahoru máslový kŕem a na to jedlý papír s Ironmanem.
Dotazy- mohu péct 2 plechy s piškotem v troubě najednou? A pokud chci piškot obarvit na červeno- je potravinářské barvivo bez chuti a nezkazí konzistenci těsta?
Děkuji
|
Anni&Annika |
|
(14.6.2016 21:59:20) klidne muzes pect vic plechu najednou...a barvivo je bez chuti a zapachu, s testem to opravdu nic nedela.
|
|
31.10žirafa916 |
|
(14.6.2016 22:50:45) V teplovzdušné troubě klidně i 4 plechy najednou. S barvivem radši opatrně - pokud možno kvalitní gelové, u kterého stačí maličko. Práškové mívá ve větším množství pachuť a v menším moc nebarví .
|
Vítr z hor |
|
(15.6.2016 10:50:20) Mám opačnou zkušenost, gelové mi měnilo při pečení chuť i barvu. Na pečení používám práškové rozpustné ve vodě. Gelovky na potahovku. Na čokoládu práškové rozpustné v tucích.
|
|
|
Monika |
|
(14.6.2016 23:03:26) A jaký je to rozdíl, upéct normální piškotový dortový korpus a rozkrájet ho a promazat, oproti (podle mě mnohem pracnějšímu) slepování jednotlivých tenkých placek? Jinak potravinářská barviva podle mých zkušeností nemění ani chuť ani konzistenci, pokud se použijí v množství podle návodu
|
Yuki 00,03,07 |
|
(15.6.2016 0:20:19) když chci tenký placky, většinou taky peču přímo tenký, protože u rozkrajování se mi sypou :( ale má to i nevýhodu, ta tenká rychleji a víc vyschne při pečení, na to je ale snadná pomoc, štědře kropím rumem :) děti si zvykly už dávno, vlastně cukroví a dorty bez rumu nemají ani rádi :)))
|
Yuki 00,03,07 |
|
(15.6.2016 0:22:16) jinak to barvivo - některý je vázaný na cukr, jiný na sůl, to bych si ohlídala, i kdhyž se toho dává malinko, ale já nemám barviva ráda, zkusila bych radši obarvit marmeládou, nějakou hodně výraznou, ale nemám s tím zkušensoti
|
|
|
veverkaa |
|
(15.6.2016 5:48:17) Taky mi přijde pracnější dělat každou placku zvlášť. Když se to peče klasicky, tak se to dá hezky nakrájet, když máš správnej nůž.
Těsto jsem ještě nebarvila, ale krémy a marcipán barvím klasickýma práškovýma barvama. Dám trochu do skleničky, k tomu trošku vody, zamíchat a barví to dobře.
|
|
Anni&Annika |
|
(15.6.2016 8:43:53) tak pokud chce barevny, predpokladam ze kazdy pruh jinou barvu, tak by to ani jinak nez extra pict neslo.... ja mam teda horkovzduch, plechu muzu dat vic a rozdil /mezi pecenim jednoho kusu a vicero kusu/ jsem zadny nepozorovala...
|
|
|
Babsi+2 |
|
(15.6.2016 8:35:13) V horkovzdušné troubě se dá péct více plechů naráz. Ale moje zkušenost je taková, že to trvá téměř stejně dlouho jako 2xplech samostatně (trouba Mora), navíc se mi prostředek více vypoulí, takže je větší odpad.
|
|
|