wer |
|
(31.5.2016 7:44:42) Prosím nemáte někdo nápad na dort pro diabetika. Nebo odkaz na nějaké stránky. Budu ráda za každou radu a zkušenost, co se týká vhodných surovin, sladidel a pod.
|
wer |
|
(31.5.2016 8:12:07) Nebo recept na úplně obyčejný dia zákusek, nebo buchtu.
|
wer |
|
(31.5.2016 8:28:57) Prosím přesnější recept. Nikdy jsem nedělala ze sušenek (čískejk, nevím jak správně napsat )
|
jak |
|
(31.5.2016 8:33:02) no dia susenky rozdrtis, uhnete na dne pekacku placku a trosku tam dam rozpusteneho mala. prote udelas susenkovy zaklad. tvaroh si smichas se sladidlem, das na to a pece cca na 160 hodinu. az vychl;adne, das nejake vhodne ovoce a zelatinu. ten pudink delam dia vanilkovy. obcas pecu buchty, vse z celozrnne mouky , muzes pridat spaldovou. to sladidlo meni strukturu testa, tak pridam obcas trochu mouky navic.
|
jak |
|
(31.5.2016 8:33:35) masla. blbne mi klavesnice.
|
|
wer |
|
(31.5.2016 8:58:23) Dekuji. Mě není jasné jak ten puding použít, a kam dát jablka? Prostě uvařit puding podle návodu a promazat s ním, třeba ještě teplým upečené plátky listového těsta? Já puding nejim, tak si to neumím představit ani chuťově. Oslabenkyně ho miluje, tak to by byl dobrý tip.
|
jak |
|
(31.5.2016 9:09:20) jo WEr, upeces ty platy, nechas vystydnout a pak mazes. namazane dam do lednice, no to ztuhne. Ten pudink husty, varim z 0.4l mleka, ne 0.5. Nekdo sleha pak s maslem a tvarohem, ja ne. To sladidlo, nekdo nemuze ani fruktozu. poptej se.
|
wer |
|
(31.5.2016 9:19:16) Vím že fruktózou ne. Právě někde ve zdravých výživách doporučují sirupy jako dia, a nakonec zjistíš že je tam fruktóza, glukóza....
|
|
|
|
|
|
|
Majoranka |
|
(31.5.2016 8:35:31) http://pani-dyne.cz/recepty/Hledani.aspx?p=ano&h=ano&d=ano&n=ano&k=ano&s=ano&naz=dort
|
wer |
|
(31.5.2016 9:00:08) Děkuji
|
|
|
Puma |
|
(31.5.2016 9:05:30) Wer, taky můžeš u oblíbeného receptu vyměnit běžný cukr za fruktózu. Jen si musíš přepočítat dávku cukru, fruktóza má o 40% vyšší sladivost. Já bych ji použila radši než sladidlo.
|
wer |
|
(31.5.2016 9:27:58) Fruktóza není dobrý nápad pro diabetiky. Nebo jsi lékař a jsou nové poznatky? Já už se v tom fakt nevyznám.
Ono v ovoci se fruktóze člověk nevyhne, a ovoce má zase jiný prospěch pro tělo, ale jestli přidáš do těsta fruktózu nebo sacharózu je jedno, zkrátka cukr navíc.
|
Puma |
|
(31.5.2016 10:12:40) Nejsou to nové poznatky, fruktóza se dá za určitých podmínek při diabetu používat. Nejlíp bude, kdyz se na způsob slazení zeptáš obdarovávané.
|
wer |
|
(31.5.2016 11:43:48) Prosím neco bližšího o tom používání fruktózy. Kdyby se ti chtělo. Sama mám cukrovku a mám v tom hokej. Podle dr fruktózu ne, kromě ovoce a i to málo, takže mi přijde lepší sníst jablki než kousek buchty z fruktózou. Na druhé straně zcela výjimečně v tom dortíkyu. Obdarované se ptát nechci. Jednak to má být překvapení. Jednak toho ví o pečení míň než já, takže je to zbytečné.
|
|
|
|
|
mutina |
|
(31.5.2016 11:21:01) Pro diabetika vřele doporučuji slaný dort. Pokud sladký dort, kup speciální sladidlo na pečení.
|
wer |
|
(31.5.2016 11:51:10) Slané pečivo, to děláme pořád. Chtěla bych potěšit tím sladkým - nesladkým.
Sladidlo mám, ale nejsem si s ním jistá. Právě bych se chtěla dopídit nějakých konkrétních rad a zkušeností.
|
|
|
Zajoch ušatej |
|
(31.5.2016 23:38:03) wer, mám recpet na muffiny, kam nedávám cukr vůbec - jen 3 lžíce třeba javorového sirupu, teď jsem dávala sirup datlový a dále 1 tabulku 80% lindt čokolády na kousky. Mouku dávám většinou špaldovou. Krom mě to jí i celá rodina a chutná. Jinak jednou jsem z toho receptu dělala i pařížský dort s bílou šlehačkou + pařížskou doma udělanou opět z té 80% čokolády. Nevím ale, jestli to někam nepovezeš - to by potom šlehačka moc dobrý nápad nebyla :-( Nebo udělej ty muffiny - já já právě kdysi dostala od kamarádky a od té doby je peču.
Umělé sladidlo ani nic dalšího bych nepoužívala - každý dobrý diabetolog ti řekne že je lepší trocha cukru než tyto náhražky :-(
|
wer |
|
(1.6.2016 6:51:00) Na pařížák jsem úplně zapomněla, tam je maličko mouky.
|
|
culík +1 |
|
(1.6.2016 12:04:53) Prosím, můžeš napsat přesný recept na ty čoko-muffiny ? Taky jsem diabetik a ráda vyzkouším.
Dia dort jsem si zatím nedělala, ale jako vhodnou náplň bych dala jednu ušlehanou šlehačku a do ní zamíchala 2 tvarohy a osladila stévií a pro chuť třeba vymačkaný citron nebo limety. Já si toto dělám jako dezert a přidávám ještě chia semínka. Je to hrozně dobrý a ztuhne to bez jakékoliv želatiny.
|
wer |
|
(1.6.2016 18:45:30) Ta náplň zní dobře.
|
|
Zajoch ušatej |
|
(2.6.2016 11:55:51) Recept tady:
250g mouky - dávám buď jen špaldovou, nebo kombinaci 150g špaldové či jiné + 100g hladké 25g kakaa 2 lžičky prášku do pečiva 0,5 lžičky jedlé sody 100 - 200g čokolády nakrájet - kombinace jak kdo chce, dávám většinou 100g 70% 85g rozpuštěného másla 2 vejce 285ml zakysané smetany 85g přírodního cukru - já nedávám cukr vůbec, místo něj dám 3 lžíce javorového nebo jiného sirupu
Utvoříme 2 směsy a ty pak smícháme dohromady
1. směs - mouka, prášek do pečiva, kakao, soda, čokoláda
2. směs - ušleháme vejce se smetanou, sirupem a máslem
Po umíchání těsto rozdělíme do 12 muffinů apečeme cca 20min tak na 180st
Jinak pozor na Stevii - mně bylo řečeno že se z toho dělá jak je to super ale opak pravdou. Ok je jsou jen listy z rostliny, pak už je to horší než lepší
|
wer |
|
(2.6.2016 16:44:38) Děkuji, píšu si.
|
|
|
|
|
|