Ráchel, 3 děti |
|
(30.5.2016 20:26:28) "espresso macchiato, pouze pěnu, ne tekuté mléko, prosím."
|
nordica |
|
(30.5.2016 21:17:07) Doma cappucino nebo domácí verzi flat white. Venku - miluju kavárničky - bud´flat white (tu ale nedělají všude), nebo klasické silné malé espreso bez mléka, ale s cukrem. Dlouhodobým průzkumem zjištěno, že nejlepší dělají na Florenci v malém podniku naproti Hájkovi, kde je naopak espreso nepitelné.
|
Inaaa |
|
(31.5.2016 8:02:19) Na Florenci, nemyslíš Ema?
|
Inaaa |
|
(31.5.2016 8:13:24) Já nemám ráda bazény kávy, žádné Starbucksy tedy, ale malé italské espresso.Nepiju ani latté, zase bazén, to je jako dát si polévku.
Doma tedy instantní, i když tuhle zase na jedné baristicke akcí kluci z Esky popisovali výrobu instantní kávy, naopak o cibetkove říkali, že se zjistilo, že vlastně není nic moc, spíš marketing. Skandinávci pijí hodně kávy, já tu jejich překapavanou bryndu ráda nemám.
Kdysi jsem absolvovala školení u mistra kávy Michala Křižky, vše jsem zapomněla, vím, že říkal něco ve smyslu, že bezkofeinová káva je nesmysl. Nikdy mi nechutnala kava v Jilovem u Petry Veselé, která byla taky mistr kávy. Dobrou kávu jsem loni měla kdesi na italské dálnici, i s mlékem bez kecu, ne jako v Al Cafetero.
Mám french press, ale moc nepoužívám, ani Bialetti. Zaujala mě příprava kávy z aeropressu, prý to vymyslel výrobce či závodník na snowboardu z Ameriky.
|
|
|
|
|