petluše |
|
(18.10.2015 19:15:21) Dobrý den, syn dostal za DU upéct chleb a vyfotit se při tom. Pak to na flashce donést i s vyrobkem přinest do školy. Doma chleba nepeču, prosím tedy o jednoduchý recept (máme jen obyč plynovou troubu). Diky pekarky, máme tyden čas ale sama nevím jaký recept je osvědčený a přitom jednoduchý.
|
dadlenka |
|
(18.10.2015 19:46:45) A jinak se da koupit směs na domaci chléb a tam se přidávají kvasnice a voda s olejem
|
|
vertigo |
|
(18.10.2015 19:48:09) Ježkovy voči, to se ta učitelka zbláznila? Sama jsou zkoušela péct chleba párkrát, výsledky nic moc, nedovedu si představit, že by to zvládlo dítě (pokud to doma běžně nedělá).
|
Monika |
|
(18.10.2015 20:13:52) No, tak o to možná jde, aby zjistili, že to "není jen tak", ne? Jestli mu je 12, jak píše zakladatelka, tak nevidím důvod, proč by to nemohl dělat i sám. Samozřejmě je otázka, s jakým výsledkem, že A když už vůbec nic, tak rozhodně by si sám mohl vyhledat na internetu recepty, včetně případných recenzí a zkušeností k nim, zjistit, že jde chleba dělat z "pravého" kvásku nebo to ošidit kvasnicemi (pro účely dějepisu by se tedy hodilo, aby to bylo z kvásku). To je podle mě to poslední, co by za 12 letého studenta gymnázia měla dělat matka, bych řekla Od matky bych předpokládala pomoc ve věci kynutí a obsluhy trouby, pokud to ještě neumí ...
|
Tante Bante |
|
(18.10.2015 22:22:00) Nene, to "není to jen tak" je téma např. na projektový den (jenže to by se paní učitelka musela namáhat) ne na na domácí úkol, jehož výstupem nota bene má být fotka na flešce. To je fakt humus.
|
|
|
|
Míša | •
|
(18.10.2015 19:54:44) V Lidlu prodávají směs na chleba, kam se jen přidává voda. V misce pomocí ručního šlehače (má k němu i hnětací háky, tak s nimi) udělám těsto, nechám kynout, na dno spodku od pekáčku nasypu cca 1cm hladké mouky, prohnětu ještě jednou těsto, vyklopím do té mouky, nechám ještě cca půl hoďky kynout a pak to podle návody na pytlíku zasunu do trouby a děj se vůle boží. Poživatelné to je, ten pytlík stojí asi 30,- a je na 2x nebo na jeden hodně velký chleba.
A paní učitelka je teda na můj vkus příliš kreativní a akční.
|
|
karma |
|
(18.10.2015 20:08:48) dělala jsem opakovaně a dobrý. Je do pekárny, ale dělám i bez, peču v troubě. Rozpal troubu na max, pak chrstni hrnek vody, až se zapaří trouba, dej chleba, nech 15min, pak stáhni na 200st a dopeč. Zkoušej špejlí. Fajn jwe potírat během pečení vodou s octem. Na dítě bych dozírala, ale zvládnete.
Mně se úkol líbí, tento chléb peču s dětmi (8 a 2 roky, zvládají) Není nad to, vidět vznik chleba, ne? Možná je to přínosnější, než opakovaní vyjm.slov.
|
karma |
|
(18.10.2015 20:09:21) ups, zde odkaz
http://www.brydova.cz/recepty/domaci-pekarna/595-hrnkovy-chleb-
|
|
|
Fren |
|
(18.10.2015 21:29:28) to jsou šílený úkoly od šílených učitelek; úkol má být takový aby ho dítě zvládlo alespon téměř samo,úkolovat jako rodič bych se nechávala jen velmi nerada a té učce bych řekla,kdy k ní může moje dítě přijít,že teda upeče ten chleba...
|
Fren |
|
(18.10.2015 21:36:26) a tak mě napadá,jestli si rozumíte s pc grafikou,tak dát dohromady synou fotku a fotku chleba
My takto kdysi museli splnit nesmyslný požadavek jedné st.spořitelny,kdy jsme chtěli půjčit na stavbu rd a oni peníze podmínili tím,at pošleme foto zastřešené novostavby-asi jsme si ji měli vyčarovat zadara,takže jsme si pomohli přes pc a bylo to velmi zdařilé a penízky se objevily na účtu a my konečně tu střechu mohli fakticky dodělat.
|
Monika |
|
(18.10.2015 21:57:07) No, tak pokud už by měli s těmi fotkami šidit, tak snad mohou syna s jakýmkoliv chlebem nebo těstem nebo něčím normálně vyfotit, i kdyby nepekl nic, na co fotomontáž?
|
Fren |
|
(18.10.2015 22:06:16) no to je pravda,proč doopravdy péci chleba,když se má vyfotit s hotovým,takže vlastně velmmi jednoduchý úkol - asi za účelem,že se má syn naučit pozovat
|
|
|
|
|
31.10žirafa916 |
|
(18.10.2015 21:47:55) Doporučuji Maškrtnicu (úžasný blog o chlebu a přidruženém pečení) http://www.maskrtnica.cz/jak-na-prvni-domaci-chleba/ A na kváskové mapě získáte kvásek: http://www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.html.
|
|
Winky | •
|
(18.10.2015 23:13:29) Delam chleba dle pana Cuketky (na webu najdes), je to ten princip bez hneteni, kdy nechas testo kynout dlouho (12-15 hodin), tedy idealni na vikend - vecer zadelas, rano peces. Testo je teda takove tekutejsi, tak davam pecici papir, a pecu v pekacku s vikem (pro kulaty chleba je lepsi hrnec s poklici co muze do trouby), trvalo mi akorat vychytat mnozstvi testa, to co je v receptu je na mensi bochnik.
Z ukolu neni treba se hroutit (ani tak nemyslim zakladatelku jako ty ostatni prispevky), predpokladam ze to ma byt pokus, bud to vyjde a nebo ne (stejne jako u hypotezy - vysledek ke I jeji nepotvrzeni, cili i nemusi se vse povest, aspon uvidi ze ani tak obycejna vec jako chleba neni samosebou), pro syna zkusenost (a vlastnimi zkusenostmi se uci nejlip), kterou bude sdilet ve tride. A i bych mu tam ten chleba dala, at ho ve tride ochutnaji.
|
|
|