| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zpracování velkého množství jablek

 Celkem 23 názorů.
 Cimbur 


Téma: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:13:46)
Mám tu tři bedny jablek, které se nehodí k uskladnění, během pár dní komplet shnijí. Jak byste je zpracovaly, podotýkám, že neoplývám nadbytkem volného času. Moštovat již nechci, nasušených jablek mám taky hromady a bojím se, že je pak nikdo nebude jíst.
 Cimbur 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:20:15)
Valkýrko, jelikož jsi moje krevní skupina, jistě chápeš, že se teď cítím jako Popelka s hromádkou hrachu a popela a když mi to shnije, budu se zase cítit provinile. Mám den volna na debordelizaci baráku... Díky moc za tip na povidla, není to vůbec špatný nápad!!! Recept by nebyl? Nebo jen rozvařovat s cukrem, přidat třeba skořici, zahušťovat, zahušťovat a pak zavařit???
 Anni&Annika 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:24:58)
jo a jeste...ted jsem delala gele /z odtavnovace/ z takovych tech pidi jablicek...
Udelala bych to klidne z tech velkych. Nakrajej, povar, propasiruj pres sito, pridej koriandr, skorici, stavu z citronu, zelirovaci cukr a praskovy zazvor, prived k varu , nakonec pridej rum a pak napln do sklenic.
Hele, skusila jsem tam do jedne varky dat pernikove koreni misto vseho jednotlive a chutna to taky skvele...a pred vanocema tohel zele/marmeladu teda miluju...
 radka 
  • 

Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:26:51)
nastrouhat do mražáku na štrúdly a buchty, kam se přidávají jabka (perník, různé lité na plech)
 Cimbur 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:28:22)
Mražák je malý a plný. Leda koupím nový! :-)
 radka 
  • 

Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:28:55)
tak aspoň máš zásoby, já ho mám poloprázdný:-)
 Anni&Annika 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:31:56)
cimbur...jestli chces hodne velky, pozadej o nnovy mrazak sveho manzela.
Jestli uvazuje jako ten muj, vybere a objedna mrazak, kam se vejde asi i cela krava. Neco takoveho jsem totiz dostala ja, a museli jsme kvuli nemu vysadit i dvere, neb bychom ho vubec nedostali do hospodarske mistnosti~t~
 Festina 
  • 

Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:20:11)
Věnovat do školky nebo školy. Budou moc rádi.
 Anni&Annika 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:20:23)
ja bych to nastrouhala, nacpala do sklenic a zavarila. Pozdeji pouzila na strudl. Takhle to kysi udelala moje mamka.
 Cimbur 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:21:48)
Jojo, už jsem asi 8 sklenic nastrouhaných taky udělala, jedna v troubě jaksi vybublala. Mám to zavařit podruhé, když tam není cukr? Asi jo...
 Anni&Annika 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:25:44)
ja se priznam ze bez cukru nezavaruju. Takze bych to zavarila znova...
 Rodinová 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:47:47)
Pet let se potykam se stejnym problemem, moc jablek, malo casu a malo stravniku...uz se nestresuju, neco zpracuju, co nestihnu, necham shnit na komposte.
Taky je jeden rok vykupovali, tak jsem je vozila vedle do vesnice.
 Citronove koliesko 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:52:22)
Vypáliť ~v~
 Anni&Annika 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 9:53:16)
no vypalit je jeste lepsi napad...~t~
 Cimbur 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 10:50:05)
Becky už jsou plné...
 Tante Bante 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 10:11:58)
Rozvařuju to i se slupkama ve velkém hrnci, když je potřeba, dosladím a pak to vysterilizuju ve sklenicích. Využití na milion způsobů, u nás to nikdy nezbyde.
 Viola 


zavařit 

(8.10.2015 10:12:30)
Zavařit na štrůdláky nebo pečený čaj.
Štrůdláky zavařuju roky stejně - sjedu neloupaná odjadřincovaná PEČLIVĚ UMYTÁ jabka na robotu (hrubě mastrouhat), dám do sklenic, trochu natlačím, nezalévám, bez cukru a koření zavíčkuju, zavařím 20 minut / 80 stupňů. Vydrží v pořádku roky.
 Kalamity YANKA 


Re: zavařit 

(8.10.2015 11:20:01)
Souhl\s, dostala jsem je v této formě od tchýně (přímo zavřené štrůdláky) a nemaj chybu. jede štrůdl už proběhl, chystáme se na další. Vydrží dlouho
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 10:29:48)
Necham rozvarit a pak zredukovat v pomalem hrnci. Mozno trochu osladit, neni nutne. Taky pridavam spetku soli a zbrcku octa. Nejlepsi povidla na svete ~w~
 Nikaia+08+10 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 11:07:14)
co je to prosím "zbrcka octa"? myslím to vážně... :) chtěla bych to zkusit, takže jaký ocet a v jakém poměru a v jaké fázi, prosím?
 Kafe 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 10:55:50)
Také mám hodně jablek, takže peču často štrůdl nebo perník, do kterého také několik jablek nastrouhám. A děti to mají samozřejmě ke svačině.
 Majoranka 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 12:43:38)
Přesnídávky - u nás jdou na dračku.
 Moncaka 


Re: Zpracování velkého množství jablek 

(8.10.2015 12:56:58)
Teď jsem dělala přesnídávku. Nejvíce času zabralo jablka vykrájet, byla hodně červivá. Pak jsem je syrová pomixovala na pyré, narvala do sklenic a zavařila 20 minut. Na oslazení jsem k tomu přidala trochu banánu. Žádné vaření před tím, myslím, že 20 minut přímo ve sklenici stačí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.