Mikita.miki |
|
(24.3.2015 14:40:39) jaká je vaše oblíbená úprava vepřové plece? díky
|
úča | •
|
(24.3.2015 14:46:06) Do hezkého balíčku a za čerstva darovat nějakému milovníkovi vepřové plece.... Ale máma dělá vyhlášený segedín a dušenou s hráškem, otcovo oblíbené.
|
|
angrešt |
|
(24.3.2015 14:47:44) Pomalu pečená v mléce. Okolo trochu rozmarýnu a celé stroužky česneku.
|
úča | •
|
(24.3.2015 14:48:58) Fakt nebo ftip?
|
angrešt |
|
(24.3.2015 14:50:04) No fakt. Strašně dobrá úprava. Primárně se používá spíš pro karé, ale já radši takhle plec.
|
úča | •
|
(24.3.2015 14:56:42) Ty jo....myslím, že já se nikdy nedostanu za naložení krůty do jogurtu a i při tom mám pocit..no divnej prostě :-D.
|
angrešt |
|
(24.3.2015 14:58:30) Krůta tandoori? Kosher blok proti míšení masa a mléka?
|
úča | •
|
(24.3.2015 15:05:03) Zřejmě. Já si to fakt nedokážu ani představit, nebo dokážu, ale fakt by mi hodně vadilo to udělat, přitom košer nevařím, ani nikdo v mojí rodině a ani košer jídlo nějak neadoruju nebo k němu nemám sentimentální vztah, ale z téhle představy mi naskakuje husí kůže. To je legrační. Krůtu v jogurtu s pepřem jde upéct i bez tandori. Muž to rád.
|
Rodinová |
|
(24.3.2015 15:07:29) Nevarte kuzle v mlece jeho matky? Je to zajimavy, ale mne se to taky prici, proste mi to k sobe nejde. Smetanovy omacky s masem nerada. Ideologicky zabrany nemam
|
|
Mikita.miki |
|
(24.3.2015 15:08:37) účo, mléko se ,,vysráží,, a není z něj ve finále mléčná omáčka, jen to maso je pak jemný, šťavnatý. nebála bych se toho být tebou, ale pokud si tě pamatuju už z minulýho tématu, tak ty obecně nejsi velký experimentátor
|
úča | •
|
(24.3.2015 16:40:09) Ts. To není pravda, já jsem rozený empirik a náhodou experimentální jídla vařím i vymýšlím, jen ty experimenty asi sestavuju z jiných komponent .
|
|
|
angrešt |
|
(24.3.2015 15:14:46) účo, Ty mi tu kohosi se zmizelým nickem strašně připomínáš...
|
úča | •
|
(24.3.2015 16:42:21) Však to jsem taky já. Akorát tady nemám co dělat, tak se ploužím tajně. Div se tomu, když je to tu taková zahrada divů a potkáš tu lidi co pečou vepřové plece v mlíce. Dneska nemůžu dočkat, až dojde muž práce, jak se popasu na jeho reakci :-D.
|
angrešt |
|
(24.3.2015 17:00:23) Přivine Tvé, ehm, mlíko, na své, ehm, plece?
|
úča | •
|
(24.3.2015 17:07:43) To taky, určitě celý den nemyslel na nic jiného, má ňadra kojící čtvrté dvouleté dítě jsou přímo ikonický předmět touhy :-D. Ale já jsem myslela, jak se bude tvářit, až mu řeknu: Hele, víš, co lidi vařej a prej je to moc dobrý..." Hlavně aby se mě nezeptal, jestli by to nešlo udělat stejně ale s krůtou :-D :-D.
|
angrešt |
|
(24.3.2015 17:12:53) Šlo, zejména s krůtím, ehm, prsem
|
úča | •
|
(24.3.2015 17:18:40) A to to uděláte tak, jak si myslím, čili je to celé potopené v mlíce a na sto stupňů v troubě přes noc, nebo ještě nějaký další trik? Solí se to kdy? Když se tam dá citron, tak se to musí srazit hned, ne?
|
angrešt |
|
(24.3.2015 17:46:08) Ne, tak dlouho to nepeču. Plec dám ráno do pekáčku. naliju tekutinu tak, že je těsně ponořená - a já teda dávám obvykle cca 2/3 mlíko, zbytek vývar. NAvrch pooložím kousek másla, okolo celé stružky česneku a větvičku rozmarýnu. Přiklopím a peču tak na 130 ty 3- 4 hodiny do oběda. Obvykle jdu mezitím ven, tak to zesílím na 220 a vypnu a ono se to v horké troubě dělá samo.
Pravou pečeni v mlíce dělám víc zprudka, tam by mléko mělo vyloženě karamelizovat (maillardovat).
|
angrešt |
|
(24.3.2015 17:54:01) Jo, a nesolím, kvůli dítěti. Chutná mi to i bez soli, popř. si to pak trochu dosolím na talíři.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mikita.miki |
|
(24.3.2015 14:50:00) mmmmm.... a s kouskem citronové kůry a rozmarýnem. ty to myslíš znáš jako italskou pečeni v mléce, já jako řeckou aristu s oním citronem. to je pravda lahůdka, já nejraději dávám se šťouchanýma bramborama s jarní cibulkou. díky, úplně bych nan i zapomněla
|
angrešt |
|
(24.3.2015 14:52:34) Jo, arista je příbuzná úprava :) Lahodné tak i tak.
|
|
|
|
Persepolis |
|
(24.3.2015 14:53:50) Vepřovou plec používám hlavně na omáčky- segedín, vepřové v mrkvi, plec na žampiónech, dušené plec s paprikou a rajčaty, selská vepřová plec,...
|
angrešt |
|
(24.3.2015 15:00:23) Jo, do segedínu, vepřového v mrkvi a podobných dušených masozeleninových jídel ji používám taky ráda.
|
|
|
Mikita.miki |
|
(24.3.2015 15:14:13) to na víne se švestkama děláš jak? je to dušenina podlitá vínem se sušenými švestkami? prosím o recept, stačí zhruba, díky
|
Mikita.miki |
|
(24.3.2015 15:25:38) díky, to bych mohla zkusit a připomněla si mi, že stejně už delší dobu chci zkusit pečínku s omáčkou ze sušenýho ovoce. dělala sem takhle v zimě severoněmeckou pečeni nadívanou sušeným ovocem a narazila právě i na omáčku - rozinky, meruňky, brusinky, sušený švestky, tak vyzkouším apetit našich dětí zatím jenom švestkama
|
|
|
|