Černá kronika |
|
(20.1.2015 8:24:53) Mám několik let tlakový hrnec Tescoma a už několikrát (naposledy právě teď) se mi stalo, že mi obsah hrnce začal stříkat pojistkou ven. Postupuju podle návodu, před použitím zkontroluju obě pojistky, jestli jsou volný, dávám doporučený obsah vody i masa, nikdy né víc. Nedávám už ani koření, aby se pojistky zevnitř neucpaly. Když začně hrnec jemně posykávát, tak jsem vždy poblíž a ještě pro jistotu šťouchnu do pojistky, zda je volná. Stejně tak dnes, hrnec začal posykávat, dotkla jsem se pojistky, ok, ztlumila jsem sporák a asi po 5 minutách začal hrnec syčet jako blázen a mastný kuřecí vývar mi začal stříkat po kuchyni. Vážně nevím, kde dělám chybu, jakto, že někdy hrnec funguje a jindy se zblázní. Mám zasra.... kuchyň, mastnou podlahu už jsem vytřela, ale musím vymýt linku, obklady a opláchnout všechny věci, co stály na lince. Zlatej komunistickej maďarskej tlakáč, s tím se mi to nikdy nestalo, kdyby na něj prodávali náhradní gumu, tak ho mám doteď.
|
Siren-♂ ♂ |
|
(20.1.2015 8:39:40) Taky mi to svině Tescoma teď udělala.
|
|
Neznámá | •
|
(20.1.2015 8:44:47) Tak nejspíš máš špatný ten ventilek. Pokud ne, tak tak tam je už moc velký tlak. Který je to typ? Tedy jak dlouhé má časy, mně 5 minut přijde už hodně moc, to bych v tom musela dělat nějaký strašně velký maso, na kuřecí mi to přijde dlouho. Možná proto pak vypění. Tedy vím že kombinace různých hrnců a sporáků mže mít různé doby, ale Nenecháváš to prostě na sporáku příliš dlouho?
Já s teď sice momentálně zvykám na superrychlý tlakáč, ale léta jsem měla silnostěnný Fissler (báječný), a po dosažení maxima jsem i u hovězího to nechávala ztlumené jen "chvilku", u měkkých věcí jako třeba rýže jsem vypínala hned.
|
|
|