Kahlan+5 |
|
(3.12.2014 22:46:57) Suroviny mam, vozim si, ale proste to kynuté těsto se mi nějak nedaří:-(
|
Simeona+3 |
|
(3.12.2014 22:50:20) A co je špatně ?
|
|
Ajllina | •
|
(3.12.2014 22:56:09) Tak sem napiš, podle jakého receptu to děláš a jaký máš postup. My na to mrkneme a uvidíme, tady se toho ví hodně
|
Kahlan+5 |
|
(4.12.2014 8:46:10) Delala jsem podle tohoto receptu: http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/babicciny-recepty/26819-babicciny-recepty-kynute-kolace
Presne podle nej, ale testo bylo strasne mastne, po vykynuti vubec nedrzelo tvar, nakonec jsem ho jen roztahla na plech, kolacky z toho opravdu nesly.
Pak jsem delala podle tohoto receptu, kdy se kolacky celkem povedly, ale chut testa nebyla nic moc: 1/2kg hl mouky ,1dcl oleje,1lžička soli,3lžíce cukru.--Kvásek :3dcl mléka 1kostka droždí 1lžička cukru. udělat kvásek a vše smícht půl hodky kynout a pak se dají dělat koláče ,buchy závin co kdo chce .Před pečením pomazat žloutkem a péct dorúžova..
|
Felisín | •
|
(4.12.2014 10:04:31) Chuť těsta hodně ovlivňuje kvalita droždí a použitý olej.
|
|
Len |
|
(4.12.2014 10:53:20) Kahlan, ja teda nejradsi delam kolace ze sadla. Treba bavorske: 250ml mleka 60g masla 60g sadla 2 zloutky 100g cukru 1 vanilkovy cukr (davam vanilkovy extrakt) spetka soli citronova kura 500g hl. mouky (davam pul na pul hladkou a hrubou, kterou si taky vozim z CR) 30g drozdi (davam necely sacek suseneho, cerstve u nas neni)
Olejove nemam rada, to testo neni ono
|
|
|
|
Raduza |
|
(4.12.2014 7:09:23) Je otázka, jestli se Ti to může doma podařit. Domácí je totiž o hodně lepší než v obchodě, i obyčejné těsto. Beztak tam něco přidávají.
|
|
|