ALL |
|
(7.10.2014 16:51:50) Mám doma patizon a moc nevím, co s ním. Máte nějaký osvědčený recept na jednoduché jídlo? Musí se patizon loupat?
|
Renies |
|
(7.10.2014 17:15:52) Loupu a smažím v trojobalu, je to lepší než cuketa.
|
|
Jita111 |
|
(7.10.2014 17:26:13) Oloupu, nakrájím na plátky (cca 1 cm), obalím jen lehce v hladké mouce, a smažím. Je to moooc dobrý.
|
|
Len |
|
(7.10.2014 17:27:26) Co si pamatuju, tak mamka ho nakrajela, obalila jen v mouce, osmazila a k tomu cesnek (hoooodne cesneku) rozmichany v jogurtu nebo v zakysane smetane, nam.
|
|
Katka. |
|
(7.10.2014 17:55:48) To samé, co z cukety. Smažený, grilovany, do buchty, do bramboraku, do sekane, do leča...
|
|
vertigo |
|
(7.10.2014 18:29:56) Většinou smažený v trojobalu. Jednou jsem dělala zapečený patizon s bramborami a bylo to taky moc dobrý http://www.toprecepty.cz/recept/8003-zapecene-brambory-s-patizonem/
|
|
janna001 |
|
(7.10.2014 18:35:55) Bílý se loupat nemusí, žlutý ano, má tužší slupku. Nakrájím na kostky cca 1 cm, orestuju s další zeleninou, třeba cuketou, rajčaty. Použiju buď jako přílohu k jídlu, nebo udělám rizoto (smíchám i s masem, orestovaným masem nebo obraným z kostry, ze které jsem vařila polévku, nebo zbytek pečeného masa), nebo s masem + kuskusem. Nebo maso + brambory, ta zelenina a zapeču.
Výborná je kombinace patizon + cuketa + mangold, přidám jasmínovou rýži a orestované kuřecí nebo krůtí.
|
|
ALL |
|
(7.10.2014 20:37:11) Děkuju všem za tipy!
|
|
|