TiNiWiNi |
|
(23.9.2014 20:55:07) Vždy, když se mi v kuchyni něco nepovede, tak si zavzpomínám na ta opravdu "nepoživatelná" jídla, která z mé kuchyně vyšla. Můj památeční pokrm byly brambory s fazolí. Pravda, uvařeny v době finanční nouze, v podmínkách "sklepních". Měla jsem jen brambory a fazoli a sůl. To, co jsem servírovala bylo nepoživatelné, rozvařené brambory ve slupce s tvrdou fazolí...no hrůza. A z naší kuchyně vyšel i nepoživatelný pokrm manželův. Měl období experimentů, tak udělal kuře s kari a pro obzvláštnění chutí přidal ve hmoždíři natlučenou skořici - skořici celou. Bylo to, jako jíst kuře s ořechovou skořápkou. Co vy? Taky jste někdy vykouzlily jedinečný pokrm?
|
Lada5 |
|
(23.9.2014 21:01:06) Kdysi se mi povedlo přesolit míchaný vajíčka, tak jsem to "spravila" cukrem, v domnění, že sladká chuť neutralizuje tu slanou. Moc to nepomohlo. Bylo mi asi 8.
|
|
Jepepa |
|
(23.9.2014 21:05:55) Nooo já ani tak nemám potíže s tím že něco jakoby špatně uvařím, ale stalo se mi nejednou, že jsem spěchala a na poslední chvíli třeba do špenátu přihodila vejce a v momentě jak letělo ze skořápky jsem ucítila ten jedinečný puch...a špenát šel
|
Jepepa |
|
(23.9.2014 21:07:13) Jo a jednou jsem udělala knedlíky bramborový, jedny z prvních mých a zabít by se tím dalo
|
|
|
anemon |
|
(23.9.2014 21:06:32) jednou fazolí?
Excelentní hnus se povedl mojí mamce, chtěla mi udělat radost a upekla mazanec z bezlepkové mouky, nevím, co bylo blbě, chutnalo to příšerně.
|
|
NovákováM |
|
(23.9.2014 21:07:02) u mne vedou knedlíky.
Experimentů asi 20 a prostě je dle různých receptů neumím nadýchané, tak jak si představuji. Ne, nerozbila bych s nimi okno, ani s nimi nejde hrát míčová hra, ale prostě mi na to chybí nějaká buňka aby byly takové jaké chci.
Jinak ovocné tvarohové, kynuté nejsou problém, takový velký knedlík vařený v utěrce taky ne, hrnkové, karlovarské, bramborové - ale klasické kynuťáky jsou prostě něco jako Sisyfovská snaha. Naštěstí nejsou nijak vyžadovány a případně mám skvělý zdroj. Ach jo
|
ronniev |
|
(23.9.2014 21:31:24) Nepovedlo, nebo nechutnalo?
|
|
NovákováM |
|
(23.9.2014 21:36:35) uáá.. já prostě připouštím, že jsem kynutoknedlíkový antitalent a hned se mi líp žije, když jsem se přestala snažit a smířila se s tím.
Ale teď si dělávám knedlíky se sněhem z bílků zeleninové a ty jsou skvělé. I rodina mi na ně chodí.
|
Puma |
|
(23.9.2014 21:57:53) Nedala bys recept na ty tvoje bílkovo-zeleninové knedlíčky/knedlíky?
|
NovákováM |
|
(23.9.2014 22:09:16) nejsou moje, kradu cizí recepty - dělená strava
30 dkg najemno nastrouhaného celeru, nasekaná petrželka nebo pažitka, nakrájená sterilovaná červená paprika, sůl, pepř, 3 žloutky - vše promíchat a nakonec vmíchat tuhý sníh ze tří bílků.
nebo
30 dkg zeleného hrášku a mrkve rozmixovat, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, přimíchat 3 žloutky a z 3 bílků sníh
Vymazat hrnečky a v mikrovlnce vařit asi 7 minut, nebo ve vodní lázni cca 25 minut.
Už jsem zkoušela i cuketovo mrkvové - z cukety ale vymačkat co nejvíce vody po nastrouhání. Mně chutnají všechny:-D, rodina občas ochutná a občas mi je krade.
Dobrá je do nich na kousky slanina, nebo jarní cibulka.
|
Puma |
|
(23.9.2014 22:13:25) Díky.
|
|
Anni&Annika |
|
(23.9.2014 22:21:12) hele, ja si na zadne sve nejhorsi jidlo nevzpominam...bud uz mam alzheimra, nebo fakt neexistuje
|
NovákováM |
|
(23.9.2014 22:22:20) ty jsi prostě "vyvařená". Vaříš často a ráda a to se nutně musí projevit. Osobně mám příležitosti čím dál méně, co se to stalo manželovým koněm, takže když už jsem vpuštěna do kuchyně, tak vařím to svoje "dělení", rodina šílí a já dělám chyby :-D
|
Anni&Annika |
|
(23.9.2014 22:25:17) jo, uz jsem si vzpomela...v 16 jsem nasim dcojcatum o prazdninach varila kvetakovou polivku...v kvetaku byl takovy broucek a najednou mi na polivce plavala cela armada broucku /byli v kvetaku/...tak jsem to posbirala lzici a naservirovala. Vsem chutnala, jen ja nepozrela ani sousto. Ale dodnes jsem jim to nerekla
|
|
|
|
|
|
|
|
|