| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Cukr jako cihla

 Celkem 14 názorů.
 :-) zaregistrovaná 


Téma: Cukr jako cihla 

(20.9.2014 21:26:24)
Prosím o radu, jak znova vrátit cukru přijatelnější podobu, než je současná ve tvaru pevné cihly. Děkuji
 Monika 


Re: cukr jako cihla 

(20.9.2014 21:28:36)
Normálně něčím rozmlátit, ideálně třeba v hmoždíři? Dřív se prodával cukr ve tvaru homole a roztloukal :-) Druhá varianta rozpustit ve vodě a používat pak ten cukerný roztok (např. do čaje a pod.)
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: cukr jako cihla 

(20.9.2014 21:38:26)
Normálně bych ho nastrouhala... Pedpokládám, že se jedná o úráškový cukr, který zvlhl...
 :-) zaregistrovaná 


Re: cukr jako cihla 

(20.9.2014 21:55:31)
zkoušela jsem to rozmlátit, ne že by to nešlo, ale ty větší kusy zlobí při pečení (cukr používám jen na pečení), a rozpuštění taky moc nefungovalo, zkoušela jsem ~d~
 Jita111 


Re: cukr jako cihla 

(21.9.2014 13:21:47)
nápodobně
 Nikola. 


Re: cukr jako cihla 

(22.9.2014 9:18:27)
A co by tě na ztvrdlém cukru tak nervovalo?
 TiNiWiNi 


Re: cukr jako cihla 

(20.9.2014 22:05:54)
Strouhám přes sítko, železné.
 Blešule 


Re: cukr jako cihla 

(20.9.2014 22:23:19)
Asi bych ho dala do plátěnýho sáčku a roztloukla kladívkem.
 ivaxx 


Re: cukr jako cihla 

(20.9.2014 23:19:26)
Rozpustit a překrystalizovat.
Jinak navrhuji obalit hadrem a vzít kladivo...
 :-) zaregistrovaná 


Re: cukr jako cihla 

(21.9.2014 7:50:06)
a nezkoušel někdo mixér? ten je asi slabý, že jo.
 Jana Mišák 5/07 a Eliška 05/10 


Re: cukr jako cihla 

(21.9.2014 8:41:50)
když se roztluče na menší kousky tak to jde pak rozsekat v robotu těma nožema
 angrešt 


Re: cukr jako cihla 

(21.9.2014 9:23:31)
Použila bych ho do marmelády, tam se rozvaří i cihla, a příští cukr líp chránila před vlhkem.
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: cukr jako cihla 

(21.9.2014 9:44:07)
Marmeláda to jistí, poučili jsme se a cukr, který máme ve spíži, balíme do potravinářské fólie.
 :-) zaregistrovaná 


Re: cukr jako cihla 

(21.9.2014 9:55:00)
díky, zrovna jsem si tak říkala, že bych příští rok zkusila domácí marmelády, tak další důvod, proč jít do toho. Asi jsem čekala nějaký zázračný fígl, jako lusknu prstem a je to ~t~

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.