saintpaulia |
|
(5.9.2014 18:02:48) Mate nekdo osvedceny recept na dynovou polevku?
|
Jarmilka. |
|
(5.9.2014 18:25:04) Osmahnu cibulku na ghí, osmahnu kousky dýně, přidám kari, skořici a hřebíček, dám vařit do kokosového mléka, případně i do domácího bujonu rozpuštěném v kokosovém mléce, povařím, rozmixuju, posypu loupaným konopným semínkem.
|
Jarmilka. |
|
(5.9.2014 18:25:23) Ji a dokyseluju citronem.
|
|
|
ja | •
|
(5.9.2014 18:29:49) Maaaaam a je boziiiii..... Pulka hokaida na kostky uvarit do mekka. V troube upect celou palici cesneku. Pak na masle scezenou dyni osmahnout vymackat do ni 2 strouzky peceneho cesneku pridat osolit pridat muskatovy orisek spezku skorice a nastrouhat cerstvy zazvor..nakonec trochu smetany na slehani...felam k tomu krutonky...
|
ja | •
|
(5.9.2014 18:31:17) Jo a vse rozmixuju
|
|
|
Mikita.miki |
|
(5.9.2014 18:32:52) kari dýňová jedna cibule no růžova na lžíci másla a lžíci oleje, přidat lžíci kari pasty, 2 nasekaný stroužky česneku a jednu menší hokaido na kousky. zalít vývarem a osolit a vařit do měkka. zalévám tak litrem až litrem a půl, to neodhadnu. pak nalít půl plechovky kokosového mlékka a rozmixovat, zjemní to. na ozdobu používám na dlouhé vlásky nastrouhanou bramboru, kterou osmahnu ve vyšší vrtvě oleje v rendlíčku, aˇž z toho je křupavá bramborová sláma klasická dýňová na lžíci oleje cibule až chytá barvu, 3 stroužky česneku nasekaného a nechat zavonět, jedna menší hokaido na kousky a zalít vývarem, případně použít ještě kousek brambory - pepř, sůl, mletý kmín a muškátový oříšek. uvařit doměka, rozmixovat, přidat plnotučnou smetanu a podávat s čerstvýma osmahnutýma kostkama pečiva
|
|
saintpaulia |
|
(5.9.2014 18:32:54) Vsechny recepty vypadaji zajimave. Vsechny postupne vyzkousim Dekuju
|
Kapradina |
|
(5.9.2014 19:48:36) Tak ještě já:
1 dýně hokkaido 4 mrkve 1 pórku 4 jablek voda, aby byly suroviny ponořené olivový olej muškátový oříšek smetana zakysaná smetana
jablko a 3/4 dýně na kostičky i se slupkou mrkev pórek na kolečka
V hrnci rozpalte olej a krátce na něm osmahněte mrkev s pórkem, přidejte dýni a zalijte vodou.Osolte a přiveďte k varu na +- 20min. Pak přidejte jablka a vařte dalších 10 min. Sejměte z ohně, rozmixujte dohladka a přidejte muškátový oříšek dle chuti, dosolit. Nakonec vmíchat smetanu.
zbylou 1/4 dýně nakrájet na měsíčky, dát na pečící papír, posypat kořením, zakápnout olivovým olejem a dát péct na +-15min. Zakysanou smetanu ochutit - tzaziky.
Polévku servírujeme s posypanou kousky upečených měsíčků dýně + ochucenou zakysanou smetanou.
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(5.9.2014 19:38:07) Samý prima recepty holky napsaly, jenom k tomu dodám, že před podáváním na polívku sypu opražená dýňová semínka, někdy i neopražená.
|
Ridwen2 |
|
(5.9.2014 19:42:18) Teď jsem zrovna dovařila - hokkaido rozpůlit, vydlabat semena, dát do trouby na pečicí papír řezem nahoru,s dvěma stroužky česneku (neloupanými) a celou cibulí (neloupanou). Zastříknout olivovým olejem, osolit a péct asi 50 minut na 220. Pak jen nakrájet, vymáčknout upečený česnek, přihodit oloupanou upečenou cibuli, zalít zeleninovým vývarem nebo vodou, rozmixovat, dochutit a zjemnit smetanou. Je fantastická.
|
|
Točená vanilková |
|
(5.9.2014 21:18:32) Ty semínka ještě nějak loupete, nebo je jíte i s tou tvrdou slupkou? Když si to semínko rozříznu a vytačím jen ten vnitřek, chutí mi připomíná čerstvý vlašák, se slupkou to nejsem schopná pozřít. Ale nedovedu si představit toho naloupat víc než 10 kousků.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(5.9.2014 21:32:02) Nejím ty co vyndám z té dýně, normálně je kupuju.
|
|
|
|
Len |
|
(5.9.2014 19:50:13) Ja rada dynovou medovou, jeste tam pridavam cesnek (jsem zavisla na chuti medu s cesnekem).
http://www.jeanchristophenovelli.com/recipes/dinner/honey-roast-pumpkin-soup/
|
|
Jachtarka |
|
(5.9.2014 20:01:58) Tolik dobrých polívek a mi skoro všechny hokaida ožraly ty slizké obludy. Na dvou rostlinách mám snad jen tři dýněčky.
Dělám dýňovo mrkvovou.
Osmahnu cibulku (já tedy dost hodně), přidám na kostky hokaido, zeleninový vývar nebo jen osolit a opepřit. Uvařit do měkka, rozmixovat. Mrkev očistit, nastrouhat na hrubém struhadle a osmahnout na másle. Přidat do polévky.
Dětem k tomu dávám rohlíkové kostičky (na crisp opečené v mikrovlnce), ale to už není polévka, to je hlavní jídlo, sní dva talíře po pásek a končíme s obědem .
|
|
Annie01 |
|
(6.9.2014 20:46:00) Dělám tu z kuchařky od Angrešt a je naprosto nebesky dobrá!!!!!
|
|
|