Ornelka |
|
(20.8.2014 16:44:06) Volně navazuji na předchozí téma o přivýdělku ručními pracemi. Já osobně bych si nikdy podobnou ruční práci od nikoho nekoupila. O co bych ale hodně stála a už jsem si po internetu objednala, to je nádherně ozdobený narozeninový dort. Neváhala jsem za něj dát 2000kč. A přitom nebyl velký, cca 14 porcí.
O co bych také stála, najít šikovnou cukrářku, klidně amatérku pro pečení vánočního cukroví.Ale opravdu pěkného, "vymazleného" cukroví. Nemyslím cukroví typu linecká kolečka, ty si mohu a také si je peču sama. Myslím něco složitějšího, třeba išelské dortíčky , různé košíčky s náplní a pěknou ozdobou apod. Prostě takové reprezentativní cukroví. Za ty bych i byla ochotna slušně zaplatit.
A ptám se vás, kde vy vidíte díru na trhu a za co byste byly ochotné slušně zaplatit?
|
Martina, 3 synové |
|
(20.8.2014 16:47:42) Otázka je, co je slušně zaplatit.
Druhá otázka je, kolik zákazníků to bude mít. Za dort 2 tisíce nedám, když se dobrý sežene za 300.
|
Bberi |
|
(20.8.2014 16:50:16) Tak dort za 2 litry bych si nejkoupila a vymazlený cukroví mě taky neláká
|
|
Limai |
|
(20.8.2014 17:00:45) Dobrý dort za 300?Tak tomu bych se fakt smála,to ti upeče leda tak kamarádka.S tím,že se ale jedná o ten nejjednodušší minimálně nazdobený dort.Ale dort s marcipánovým potahem,nazdobený,koupíš tak ve snu.Tři kila nedáš ani za suroviny,dáš mnohem víc.
|
Martina, 3 synové |
|
(20.8.2014 17:03:52) Ne, marcipánový potah ani nechci, ten je hnusný.
Za 300 jsem dnes koupila velkého harlekýna, ale zas tak moc velký není, bez zdobení. To stačí.
|
neznámá |
|
(20.8.2014 17:08:37) Kdyby byl marcipánový. Většinou je to nějaká sladká hmota, zatím nejhorší co jsem kdy jedla byl hmota z rozpuštěných marschmelou (nebo jak se to píše), to se fakt jíst nedalo. Jinak načinčaný potahovaný dorty nekupuju, protože mi vadí to hňácání hmoty. Vždy přemýšlím kdo všechno na to sahal. Taková moje úchylka.
|
Anni&Annika |
|
(20.8.2014 17:12:11) no nevim, ty stranky co jsem davala, tak to je opravdu marcipan a vevenitr je lehky. Fakt uzasny....kupuju od nich i jine dorty, jsou mrazene a maji je i v cechach. Dort cca 8-10eur a vypadaji presne jak na obrazkach a teda chutnaji. Delaji vsechny druhy...od lehkych po tezke. Takze kdyz nepecu sama, kupuju u nich. Naposledy na zahradni slavnost pred tydnem. Pannacotta - jahody. Byl uzasny. http://www.coppenrath-wiese.de/produkte/erdbeer-pannacotta-kuppeltorte.php
|
Anni&Annika |
|
(20.8.2014 17:14:29) ale tenhle marcipanovy mam nejradeji...
http://www.coppenrath-wiese.de/produkte/marzipan-torte.php
|
|
|
|
Limai |
|
(20.8.2014 20:35:00) Tak harlekýn vážně nepovažuju za narozeninový dort.Harlekýny jsem pekla zrovna včera jen tak na zakousnutí ke kafi.Když dort k narozeninám,tak taky musí vypadat.
|
Lída+4 |
|
(20.8.2014 20:39:53) No, pro svoji osobu nepovažuju harlekýn vůbec za dort k jídlu
|
enny |
|
(20.8.2014 21:26:20) Já bych si harlekýna k narozeninám docela dala. Kdybych si mohla přát, tak určitě raději než potahovaný dort. Vzpomínám si, jak jsem si vždycky přála, aby nám babička na oběd dělala ovocný knedlíky, ale jí to připadalo málo, bylo kuře nebo řízky.
|
Lída+4 |
|
(21.8.2014 8:38:44) To já radši ten potahovanej, když už. Nesnáším šlehačku, a harlekýn je skoro samá šlehačka, navíc zčásti pařížská, tu nemůžu vůbec.
|
|
|
|
Fren |
|
(20.8.2014 21:14:21) My kdysi slavili narozeniny syna s nanukovým dortem a jaká byla u toho sranda.
|
|
|
|
Anni&Annika |
|
(20.8.2014 17:04:01) vyborny marcipanovy kupuju tady...stoji cca 9eur...a fakt nema chybu. Je to marcipanovy, velky a velmi chutny dort je to ten zrovna nahore
http://www.coppenrath-wiese.de/produkte.php
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(20.8.2014 18:09:25) limai, já pro kamarádky dělám dort necelé 2 kg, vymazelený, potažený marcipánem figurky - naposledy třeba spiderman s pavučinou.. dávají mi za něj 300
|
Colombi |
|
(20.8.2014 18:34:54) Doufám, že suroviny ti donesou, jinak je jasné, že na tom dortu nemáš žádný výdělek, jen zaplacený materiál a energie.
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(21.8.2014 7:09:38) colombi nedonesou... mám na tom.. no marciápn kupuji kvalitní - 3 díly mandlí a jeden díl cukru, barvy tak nějak postupně, ale na marcipán mám super dodovatele a za víc než rozumnou cenu vejce mám zadarmo domácí od rodičů, máslo kupuju tady u nás v masně, farmářské na váhu, alemají lepší než kusové v obchodě ale i za lepší cenu..
na ten 2 kg dort je to na surovinách asi 150-180 ale čas mi to samozřejmě nezaplatí. Jenom pí učka ze školky mi dává za dort 500, sama od sebe.. a jedna kamarádka místo 200 co jsem si řekla dává 400 (té to bývá menší).. já ale to prostě beru jako koníček.. mě to moc baví, díky tomu se zdokonaluju a pokryje to náklady + nějaká kačka na nový materiál, nové vykrajovačky.. ale na uřivení by to určitě nebylo.. a když někdo říká, že si mám otevřít cukrárnu tak říkám, že by mě to nebavilo... teď jsem měla před prázdnimama obdbobí že jsem během 14 dní upekla 7 dortů, chodím při tom normálně do práce a mám 3 děti a teď jetě psa.. a už to na mě bylo fakt moc.. a něco už mi jde rychleji, dělala jsem třeba košíky s květinama na rozloučenou pro pí učky a květiny jsem si dělala už 14 dní dopředu, postupně po večerech, dycky pár kousků.
Ale třeba dort monster high pro moji dceru trval víc jak 8 hodin..
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(21.8.2014 7:10:17) špatně jsem to napsala.. na surovinách i energiích (krom teda té mé :D)
|
|
|
|
Limai |
|
(20.8.2014 20:43:32) A spočítala sis někdy náklady na ten dort?Zřejmě ne.Jinak-mé narozeninové dorty,které dělám,jsou poctivé vymazlené dorty,žádné ošizené hnusy s umělýma surovinama z velkoobchodu,jenom suroviny na takový dort mě stojí dobré pětikilo.Pouhé tři stovky dám za suroviny na potahovou hmotu.Dort za tři kila bych ani nechtěla,umím si představit,jak takový dort chutná.Upečený korpus promazaný krémem,případně marmeládou,nastříkaný něčím-krémem,šlehačkou.Takový já nejím.Ale rozhodně chápu,že někomu takový stačí,já jsem náročná,mě by nestačil.
|
Fren |
|
(20.8.2014 21:17:08) já zas neznám jiné dorty než ty s upečeným korpusem a promazaný krmem či ještě marmeládou,tu marmelošku moc teda nemusím.Ale zas dorty u mě nepatří mezi živ.priority,tam je např. Lindt a různé pravé belgick pralinky,to je mnamozní.
|
|
enny |
|
(20.8.2014 21:23:02) Limai, ale to je úhlu pohledu. Moje čtyřletá miluje od pohledu potahované dorty. Chce je, ale nejí je. Já miluju sachr či marlenku, nemám ráda poctivé nešizené dorty a zákusky z cukrárny, která je v městě mé maminky. Celá rodina ujíždíme na krásných a zdravých dortech, které vyrábí na přání maminčina známá. Nevím, jestli je peče i někomu jinému, jsou téměř "suché" a nádherně zdobené ovocem, oříškama a čokoládou.
|
Limai |
|
(20.8.2014 22:16:57) Enyky náklady na výrobek není žádný úhel pohledu,to je prostá matematická skutečnost.A náklady se samozřejmě liší podle surovin a velikosti výrobku.Samozřejmě je rozdíl mezi dortem,na který potřebuješ šest surovin a mezi dortem,do kterého jich dáš dvakrát třikrát tolik.A taky záleží na kvalitě surovin.Jinak suché dorty,o kterých píšeš,u nás nikdo nejí.
|
enny |
|
(20.8.2014 22:21:30) O úhlu pohledu píši, samozřejmě, ve vztahu k chutím konzumenta..
|
Limai |
|
(21.8.2014 8:30:03) Tak to potom ano,chutě má každý jiný
|
|
|
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(21.8.2014 7:13:25) limai.. jak jsem psala výše, spočítané to mám.. a nemusíš hned odsuzovat když nevíš...
krém je z másla nastavovaný kaší, dost vymazlený lehký a nadýchaný, ale žádné hnusy, stužené tuky nebo tak.. ¨ marcipán kupuju holandský.. ale mám super dodavatele... jedná se o podíl 3:1 mandle :cukr, kupuju za 129 Kč 1 kg, objednávám ve větším na netu. Barvy používám wiltonky, takže taky žádné hnusy a máslo kupuju farmářské vejce mám bio domácí od svých rodičů... marmeládu používám domácí vymazlenou meruňkovou s plátky mandlí
nevím, kde marcipán kupuješ ty.. ale já náklady teda 500 fakt nemám.. a na dortu nic ošizeného není, všichni co ho kdy ode mně měli tak ho hrozně chválili a vzhledem k tomu, že si objednávají znovu, tak jim určitě i chutnal... a nebyly to jen plané řeči.
ale je to tvůj názor, že dort za 300 musí být ošizený a hnusný
|
Jahala. |
|
(21.8.2014 8:01:51) No, vajíčka ani domácí zadarmo nejsou i když ty jé nekupuješ a domácí marmelada taky ne. Takhle můžeš počítat náklady když to děláš pro sebe a rodinu ne když je to naprodej. Pak musíš započítat i vodu a úklidové prostředky a hlavně svoji práci.
|
Limai |
|
(21.8.2014 9:02:01) A plyn nebo elektřina spotřebovaná na upečení korpusu taky není zadarmo.
|
|
|
Limai |
|
(21.8.2014 8:57:25) Beruško,ty trpíš nějakou vztahovačností?Kde jsem psala,že TY pečeš ošizený a hnusný dorty?Dej mi sem odkaz,prosím tě,já už mám asi Alzhaimera,protože paměť mě do takového okamžiku nějak nechce navést.A ještě k tomu mi přes noc zkolaboval i zrak,ať koukám jak koukám,nikde nemohu najít,že bych psala konkrétně o tobě,že pečeš hnusný dorty.Na tebe jsem měla pouze dotaz,jestli máš spočítáno na kolik tě vyjde tvůj dort,a pak jsem psala ve všeobecném duchu,že mě by dort za tři stovky nestačil,protože takový dort není nic než korpus a obyčejný krém.Takový já nejím,mám jiné chutě.A s těmi šizenými dorty je to pravda,protože víc jak 90% dortů se vyrábí z umělých hnusných přísad,a podle toho ten dort taky chutná.Žádná pravá šlehačka,žádné máslo,žádné poctivé krémy,ale hnusy,které chutnají jak umělá hmota,bez chuti.Dělá se to tak samozřejmě proto,že tyhle umělé suroviny vyjdou v konečném výsledku na nula nula prd,takže on takový dortíček pak stojí třeba jen dvě kila,ale je nepoživatelný.A jsou ženské,které takové dorty pečou i doma,protože do dortu dají ty nejlevnější suroviny,které se vůbec dají koupit,nastříkají nějakou odpornou umělou hmotou kterou výrobce nazývá šlehačka a považují to za dort.Mimochodem,oni teda i dorty za osm stovek někdy chutnají hnusně.Ovšem ukaž mi,kde jsem psala,že takhle pečeš ty osobně.Já se ti pak velice ráda omluvím,klidně na omluvu založím i samostatné téma
|
jak |
|
(21.8.2014 9:08:53) Limai, ty Jsi vtipna. Myslis, ze domaci vajicka,normalni slehacka, hnedy cukr , mouka jsou hnusy? chapes, ze nekdo krem nechce, nechutna mu, treba z toho masla?
|
Limai |
|
(21.8.2014 12:30:45) Jak,umíš číst?Píšu někde tady v příspěvku o domácích vajíčkách a hnědém cukru?Píšu všeobecně o výrobě dortů,je to v příspěvku uvedeno.VŠEOBECNĚ!!!Zopakuji znovu pro ty,kterým by ani po několikerém přečtení nedošlo,že pokud se týká výroby dortů,nepíši zde o žádné konkrétní uživatelce,pokud to není výslovně uvedeno(jako např.když jsem zde psala přímo Valkýře,že svatebním třípatrákem se dvěma máslama by mě osobně neuctila),ale řeším zde VŠEOBECNĚ pečení dortů z šizených hnusných surovin.Do třetice,VŠEOBECNĚ!Zdůrazňuji zejména pro ty,co by mi chtěli dávat zase chytré rady,že oni mají jenom domácí vajíčka a domácí máslo a domácí mouku z vlastního pole,kterou si melou ve vlastní mlýně,a kterým rostou na zahradě kakaové boby a dělají si z nich vlastní domácí čokoládu.Takovým tleskám.A jinak ano,hnědý cukr je pro mě hnus.Kdysi mi ho dávala kamarádka u ní na návštěvě,abych si s nim sladila kafe,velice rychle pochopila,že na mě s hnědým cukrem nee.Tím nechci říct že bílý cukr je zdravý,jenom je pro mě chutnější,takže když si mám vybrat mezi hnědým a bílým cukrem,dám přednost hnusnému bílému než ještě hnusnějšímu hnědému,byť o ždibek zdravějšímu.
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(21.8.2014 9:19:46) Limai, i když bych to formulovala jinak, musím s tebou souhlasit, že kupované dorty chutnají uměle, a to všechny, levnější i dražší. Cítím v nich hlavně levný tuk, cukr a chemické příchutě. Možná existuje i u nás nějaká luxusní cukrárna, kde pečou stoprocentně poctivé zákusky bez náhražek, ale já jsem ji zatím nepotkala. Poctivý dort, pečený z kvalitních surovin podle prvorepublikových receptů, jsem zatím ochutnala pouze od domácích pekařek. Cena surovin se může pohybovat odhadem kolem těch 200 - 300 Kč, ale bez energií a bez práce, takže výsledná maloobchodní cena by musela být rozhodně vyšší.
|
Adelinkaa 1 dítě. |
|
(21.8.2014 9:28:37) Souhlasím Anett a je to logické, musí se tam dát chemie, aby ti vydržel klidně 14 dní..Moje prababi byla cukrářka, dorty od ní jsem dostávala k narozeninám až do 20..byly to umělecká díla, dělala z mandlového těsta nádherné růže atd., vypadaly jako živé, dělala mi i svatební 4 patrový dort s růžemi, tak vím jak to má chutnat. S tím co se prodává , je to nesrovnatelné. V našem velkoměstě jsou jen dvě cukrárny, kde mají dobré zákusky. Nechutné jsou i ty, co se prodávají v pekárnách třeba Mnamu atd..všude tam cpou ztužovače a je to hnusné..Dort s čestvou šlehačkou, aby člověk pohledal. Když si vuzpomenu na prabab.tatrany a šodochlebíčky, tak se mi ještě ted sbíhají sliny..
|
arsiela, |
|
(21.8.2014 9:30:22) Adelinko jestli byla prvorepubliková cukrářka tak to je laťka sakra vysoko.
|
|
|
Lída+2 |
|
(21.8.2014 11:58:52) Anett + 2, tak to bych tě ráda do jedné poslala......objevila jsem ji nedávno....otevřeno Středa až neděle, prý je vyhlášená v okolí....
|
|
Alraune |
|
(21.8.2014 13:39:24) Já amatérismu v ničem moc nevěřím, moje tchýně dělala dorty pro celou vesnici, ale Erhartova cukrárna to prostě není :)
|
Limai |
|
(21.8.2014 14:28:32) Tak v té jsem si koupila dort dvakrát a už nikdy víc.Máme ji téměř za rohem.
|
|
Ropucha + 2 |
|
(21.8.2014 18:29:48) Alraune, Erhartovu cukrárnu nemohu posoudit, je možné, že bych se u nich oblízla. Nicméně, když někdo peče dorty podle prvorepublikových receptů padesát let, amatérismem bych to nenazývala, i když je peče doma a jen pro vlastní potřebu.
|
|
|
|
|
Klabe+3 kluci (08,10,15) |
|
(21.8.2014 10:00:59) Beruško, a kde prosím kupuješ ten marcipán, pokud to teda můžeš napsat veřejně? Já občas nějaký dort upeču (hlavně pro rodinu) a moji kluci chtějí potahované dorty, ale zatím se mi teda nepodařilo objevit potahovku nebo hmotu, co se prezentuje jako marcipán, která by mně osobně chutnala (snad jen domácí hmota ze sušeného mléka, ale ta se mi málokdy povede, aby se z ní dalo modelovat).
|
|
|
jak |
|
(21.8.2014 7:56:56) Limai, jsi me rozesmala. Potahovou hmotu by u nas nikdo nejedl. U nas to je jen o napadu. ale na dort mi staci 200 v pohode.
|
susu | •
|
(21.8.2014 8:08:41) Lidi, co máte proti potahovací hmotě? Čtu si tady jejich složení, no není to nic moc, ale zase tam ani není nic, co by se běžně nevyskytovalo v ostatních potravinách. http://www.svetpeceni.cz/soubory/120821120002-af6640e3e1ae86dffc5e68574dce4f79.pdf Pokud si občas koupíte limonádu, čokoládovou tyčinku, nějaké bonbony, tak proč je problém s potahovací hmotou?
|
Lída+2 |
|
(21.8.2014 8:18:18) susu, jedla jsem to jednou na dortu....je to přeslazené a nechutná mi to, když jsem to z toho dortu stáhla, tak to bylo lepší.....nějak mi nesedí ta sladkost.....složení jsem nezkoumala.....beru to tak, že dort se jí 2-4x za rok, tak se to neřeší....moje konzervy děti nejradši pařížský....
jezdím do rodinné cukrárny a pokud bych potřebovala zákusky tak parádní a velmi chutný
|
susu | •
|
(21.8.2014 8:27:38) Lído, je fakt, že mě to nevadí, já mám sladké ráda. Jím i potahované dorty i máslové dorty, chutná mi obojí. Chápu, že někdo dává přednost méně sladké chuti. Jen mě právě zarazil ten odpor k potahovcí hmotě jako přímo k ní samotné.
|
|
|
Kudla2 |
|
(21.8.2014 8:51:04) Mne potah ovací hmota proste nechutna.
Marcipan miluju, i ten falešnéj, ale ta hmota proste mi prijde chuťové hnusná, i kdyz se s ni skvěle pracuje.
|
|
|
|
Limai |
|
(21.8.2014 9:21:26) Potahovou hmotu u vás nikdo jíst nemusí,ale jak už jsem psala a psala enykybenyky,je to o chutích,které má každý jiné,a dort,o kterém ty píšeš,který se vejde do dvou stovek,pro mě osobně dortem není.Když někomu chutná,prosím,ať si jich napeče třeba tucet,jeho chutě jsou jeho chutě.Ale já od dortu vyžaduji trochu víc než obyčejný dort promáznutý krémem,nebo nějaký suchý oříškový.Takový si umím upéct taky,ale nejedla bych ho.Jsem prostě náročnější.A to se vůbec nemusí jednat o dort potahovaný.A navíc-já se do dortů za dvě tři stovky nemohu vejít nejen z důvodu používání velkého množství surovin,a kvalitních surovin,ale i proto,že narozeninové dorty nedělám z jednoho korpusu,ale z několikaPeču teda hlavně dětem,loni měl syn farmu s traktorem a dcera les s myslivcem a zvířatama,letos měl syn cirkus a dcera bude mít s koněma,ten začínám dělat zrovna dneska.Loni padlo na dorty osm korpusů na jeden dort,letos se mi nechtělo se s tím plácat tolik,tak mají ze tří.Ale i kdybych dělala jen jeden jediný korpus nepotahovaného dortu,nevejdu se do dvou stovek.
|
arsiela, |
|
(21.8.2014 9:26:55) Limai klobouk dolů, já sem ráda když udělám jen z jednoho korpusu a potáhnu ho.Klukům chutná ta doma dělaná potahovka,tak dělám s ní.Ale sem výtvarný antitalent.
|
|
jak |
|
(21.8.2014 9:34:26) Limai, stale omilas kvalitni suroviny. Muzes byt konkretni? Jen me to prijde pritazene za vlasy, to je cele.
|
Limai |
|
(21.8.2014 13:35:06) Jistě že můžu být konkrétní.Když nyní vynechám ty hnusné umělé průmyslově vyráběné,které se běžně používají pro výrobu dortů(všelijaké směsi,emulgátory,umělé tuky,jedlé papíry,chuťově odporné hmoty na ozdoby apod.,protože z toho všeho se samozřejmě dorty dělají),tak mluvím o tom,že si např.na dort dám minimálně čtyřicetiprocentní poctivou šlehačku,a ne šlehačku z nějaké ropy,ve které je spousta jiných srágor a která má se šlehačkou společný jedině tak ten název.Stejně tak máslo,kdy si koupím opravdové máslo minimálně za padesát korun a ne nějaký umělý tuk za patnáct Kč.Stejně tak nebudu dělat šizené těsto na dort,které budu vyhánět nějakýma kypřícíma přísadama a dávat do něj kdoví co,jen aby se mi povedl nějaký korpus,který pak oplácám krémem z toho ztuženýho umělýho tuku,ale udělám poctivý piškot,na který padne kupa vajec.A ne že na korpus dám tři vejce a pak budu zbytek dohánět hromadou jiných surovin,aby mi to na nějaký korpus vydalo.Třeba dneska jdu dělat narozeninový dort dceři a na ten největší kulatý korpus mi padne nejméně 12 vajec.A tak bych mohla pokračovat dál a dál,co se týká surovin.Ale aby sis to zase nevztáhla na sebe,jak,píšu to o pečení dirtů všeobecně,neříkám,že takhle pečeš zrovna ty konkrétně.Já nevím jak pečeš ty nebo jiní,ale ten,kdo peče z poctivých surovin,nemůže mít náklady na dort dvě stovky.Když vezmu pouze toho harlekýna,kterého jsem dělala před pár dny,tak jedna čtyřicetiprocentní šlehačka na něj nestačí,musíš mít alespoň tři bílé a tři pařížské,protože když ji našleháš,je jí málo.Dobrá,i kdybych počítala pouze dvě,tak za čtyři tyto šlehačky to máš v průměru 160 Kč,protože tahle šlehačka stojí čtyřicet kaček plus mínus.A kde máš ostatní náklady a suroviny?Vejce,kakao,mouku,cukr,vodu,energie,práci......když se tím živíš,tak do toho ještě musíš započítat případnou dopravu,pojistné,daně,pečicí papír,u jiných dortů nějaké opotřebení pomůceka další a další.....Náklady nejsou jenom suroviny,ze kterých pečeš.Tak jak potom někdo může chtít poctivý dort za dvě stovky,nechápu.Česká mentalita,dejte nám zadarmo.Jo,ty hnusný umělý bych fakt brala zadara,protože ty nestojí ani za deset kaček.A harlekýn byl pouze jeden příklad za všechny.Spočítej si náklady třeba na nepečený dort nebo na jakýkoli jiný.Na potahovaný,nad kterým se tady všichni tak ošklíbají.A nemůžeš se dostat na dvě tři stovky ani omylem.To se dostaneš jedině tak s nějakým prachobyčejným suchým korpusem,který se jen tak podmázne,aby se neřeklo.A nevztahuj to prosím tě zase konkrétně na tvoji osobu,jo?Prostě upéct DOBRÝ A POCTIVÝ dort za dvě kila fakt nejde.Zeptej se jakékoli cukrářky,co takové dorty peče.Asi by si klepala na hlavu(mimochodem dvě cukrářky doma máme).
|
enny |
|
(21.8.2014 13:38:31) Limai, uklidni mě, že do dortu, který nám chutná nemusí přijít kvalitní šlehačka a kvalitní máslo, prostě tam nemusí přijít vůbec.
|
Lída+4 |
|
(21.8.2014 14:19:46) Tak do dortu, kterej bude chutnat mně, nesmí přijít vůbec žádná šlehačka.
|
Limai |
|
(21.8.2014 14:36:39) Tak to je jasný že tam nemusí přijít šlehačka a máslo,zase tam přijdou jiné ingredience podle druhu dortu,ne?Zajímavé že všichni se ohánějí dortama do dvou stovek,ale ještě se nenašel nikdo,kdo by tady třeba napsal jaký dort tedy peče a vyčíslil na něj veškeré náklady.Tak sem holky hoďte podrobný recept na dorty,které tak levně pečete,bez šlehačky a máslových krémů,s rozpisem a množstvím surovin a vyčíslením nákladů.
|
enny |
|
(21.8.2014 15:27:15) Já tedy peču domá ráda a hodně, ale né dorty.. Ty peče vícero lidí v rámci rodiny, občas si nechá opéct dort, ale právě dle chtuí naší rodiny.
|
Limai |
|
(22.8.2014 10:46:44) Tak ať ti udělají kalkulaci na dort ty,které ti je pečou.
|
|
|
|
|
|
enny |
|
(21.8.2014 13:40:35) "když se tím živíš,tak do toho ještě musíš započítat"
Teď trochu mimo téma, dá se tímto vlastně už oficiálně živit či vydělávat v domácích podmínkách?
|
boží žena |
|
(21.8.2014 13:41:47) Ofiko asi ne
|
enny |
|
(21.8.2014 13:47:34) Limai píše o pojistném a dani, tak sem si říkala..
|
|
|
Limai |
|
(21.8.2014 14:49:34) Já jsem nepsala nic o tom,že někdo má doma v kuchyni velkovýrobnu na dorty
|
enny |
|
(21.8.2014 15:24:38) Cituji Tě: "...když se tím živíš,tak do toho ještě musíš započítat případnou dopravu,pojistné,daně,pečicí papír,u jiných dortů nějaké opotřebení pomůceka další a další....."
Jenže ona se tím živí menšina..
|
Limai |
|
(22.8.2014 10:50:20) Menšina národa,nebo menšina těch co pečou?Většina těch co pečou ve větším než pár dortů měsíčně pro příbuzné či známé se tím živí a jelikož je bez diskuze,že na to musejí mít živnostenský list,tak to nemohou dělat doma v kuchyni,na lince a v troubě,ale musí mít prostor upravený v souladu s hygienickými předpisy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žžena |
|
(20.8.2014 17:05:54) Dobrý dort seženeš za 300? No asi jo, když si ho "seženeš" ve vlastní kuchyni.
|
Martina, 3 synové |
|
(20.8.2014 17:08:01) http://www.pekarna-hoser.cz/images/nabidka_clip_image129.jpg
|
Ornelka |
|
(20.8.2014 17:20:04) Tak zrovna něco takového NÉÉ. Koukni na odkaz co sem dala Monty výše, to je nádhera
|
Martina, 3 synové |
|
(20.8.2014 17:22:33) Nádheru nerozporuji, ale marcipán nerada a cena bude skutečně někde jinde, takže dorty z Montina odkazu pečou pro jiné zákazníky.
|
Ornelka |
|
(20.8.2014 17:31:39) Třeba ta zahrádka tady dole není nádhera ? http://www.cupcakesveronika.cz/#!portfolio/c1llj
No jo, my to taky nekupujeme každý den, ale jednou za čas si něčím takovým zpříjemnit sváteční dny, to je pěkné
|
Persepolis |
|
(20.8.2014 17:46:42) Tohle je přesně to, co už nevypadá jako potravina, i když věřím, že dítěti takový dort udělá tadost. Ale že bych na to měla chuť, to se říct nedá.
|
|
Citronove koliesko |
|
(20.8.2014 17:57:20) Tak toto vyzera ako ked skolkari tvoria z plasteliny Nemozem si pomoct, vobec na tento dort nemam chut. Ako to krajaju? Aj s tou zelenou travou? Či to daju preč? Zje sa to? Vyhodi? To uz radsej ten klasicky orechovy "socialisticky", ktory tu ktosi dal.
|
|
neznámá |
|
(20.8.2014 19:03:18) Já na první dojem myslela, že ta zahrádka je hrobeček.
|
|
Lexi. |
|
(21.8.2014 10:55:58) To bych nedala do pusy, vypadá to hrozně jedovatě - obzvlášť ta fialová
|
|
|
|
|
Persepolis |
|
(20.8.2014 17:45:10) Tenhle dort náhodou vypadá velmi jedle. Vidím tam hodně ořechů a jestli je krém z právého másla(ne z nějaké rostlinné náhražky) tak nebude mít chybu. Já taky nemám ráda marcipán a pokud je něco šmoulovatě modrý nebo ostře růžový, tak k tomu jako k jídlu přestávám mít důvěru.
|
|
|
|
|
|