(18.8.2014 17:41:50) Máme na zahradě velké množství ostružin, právě se dostávají do svého nejplodnějšího období a denně nasbíráme plnou velkou mísu. Jsou to velké plody, trochu nakyslé, nechutnají úplně stejně jako ty lesní, ale jsou dobré. Nicméně namraženo už máme dost, "posyrovu" jsme už taky přejedeni a co teď s nimi? Kompot ne, zavařuje je tchyně (má jich ještě víc než my) a popravdě nám ty zavařené nikomu nechutnají. Nemáte nějaké tipy?
(18.8.2014 18:02:22) Před lety jsem z nich dělala sirup, byla jedinečná a hlavně nerosolovatěla. Recept ale nedám z hlavy dohromady, mám ho na chalupě.
(18.8.2014 18:10:05) Když ne kompot, tak marmeládu. Zavařené ostružiny nám také nechutnají, ale ta marmeláda je super. Ta nakyslost plodů je tam jen k dobru. Já jsem si s tím ještě pohrála a pasírovala jsem ty pecičky... Byla to práce, ale výsledek stál za to Nyní už ostružiny nemáme
(18.8.2014 18:28:01) Ja robím parené buchty, veľa a zmrazím. Sú chutné a deti si sami zohrejú na večeru ak nie som doma, alebo ak príde nečakaná návšteva.
(18.8.2014 18:35:51) Marmeládou a sirup. Sirup je moc fajn, už mám asi 10 flašek. Miluje ho celá rodina. Taky se dá dělat ostružinové víno. Loni nebo předloni jsem dostala ochutnat od sousedky a bylo výborné.
(18.8.2014 18:55:45) Pasíruju a mrazím na dezerty nebo marmeládu. Třeba tenhle https://www.facebook.com/288760771298268/photos/pb.288760771298268.-2207520000.1408380689./299444060229939/?type=3&theater nebo přeliv na cheesecake, pannacotu..
(18.8.2014 19:05:39) šťávu cca 2 kg ostružin 70g kyseliny citronové 1/2 sáčku pomůcka ke konzervování od oetkera (nebo kyselinu sorbovou) rukou rozmačkat a zalít studenou vodou, aby bylo ponořené nechat 48 hodin stát na lince zakryté potom scedit přes plátno a na 1 litr scezené štávy, 1 kilo cukru rozmíchat za studena.
(18.8.2014 23:42:43) Ostružiny taky mám - všechny zelené. Asi se jich už nedočkám. Minulý rok jsem dělala ostružinové chutney se zázvorem. Jedli jsme to k masu a k sýrům a mizelo rychlostí blesku.
(19.8.2014 20:49:39) Před hodinkou jsem vytáhla z trouby čerstvě pečenou buchtu z kynutého těsta - a na ní ostružiny. Jenom rozválet kynuté těsto na plech, posypat ostružinami a případně drobenkou.
(19.8.2014 20:58:00) já dělám nepečený koláč z piškotů , zakysané smetany a ostružin a je to velká mňamka. Akorát jsme ji přesadili a chcípla nám...Takže už vlastně nedělám.. Recept: 2 balíčky piškotů 2 bílé jogurty 2 zakysané smetany 2 lžíce moučkového cukru ostružiny ------------------------------------ znamená smíchat dohromady, formu vyložit piškoty, pak pomazat zakysanou kejdou, naklást ostružiny, znovu piškoty,... Zatížit prkénkem a uložit min. na 12 hod do lednice
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.