TiNiWiNi |
|
(3.8.2014 11:22:56) Za pár dnů tu máme návštěvu z ciziny a já začala panikařit. Chci si uvařit dvě jídla dopředu, pak je dát do mrazáku a rozmrazit až bude potřeba nakrmit 8 lidí. Ale ta jídla nesmí mít v sobě ani cibuli a ani česnek. A já prostě nevím... Já snad bez cibule a česneku nic nevařím, kromě palačinek a tak podobně. Máte nějaké tipy na ČESKÉ jídlo, které by vyhovovalo zadaným kritériím.
|
Ajlili. |
|
(3.8.2014 11:28:08) Napadá mě pečený kuře s rejží, kuřecí roládu, uzený....
|
|
PavLen 22.3.04-13.8.06 |
|
(3.8.2014 11:28:33) Tak to je těžké . Mé děti si cibuli dávají i na chleba k večeři
Co třeba rajskou, halušky atd...
|
|
Jarmilka. |
|
(3.8.2014 11:28:56) Svíčková. ;)
|
Jarmilka. |
|
(3.8.2014 11:30:05) Není to úplně české, ale boršč dělám i bez cibule a česneku.
|
Jarmilka. |
|
(3.8.2014 11:30:54) Švestkové knedlíky!!! Ty se i bezva mrazí.
|
|
Epepe |
|
(3.8.2014 11:31:29) Boršč mně taky napadl, nebo vydatný kaldoun třeba z husy.
|
|
|
Marta | •
|
(3.8.2014 14:25:12) Já teda svíčkovou dělám s cibulí...Ale třeba koprovka je bez ní. Ale zase bych se asi nepouštěla do toho zamrazování.
|
|
|
Epepe |
|
(3.8.2014 11:31:02) Tak udělej vepřo-knedlo-zelo, vždyť tam nemusí být česnek. Zelí bude studené, maso můžeš upéct třeba jen s kmínem nebo na zázvoru a knedlo jde krásně zmrazit. A nebo bramborové knedlíky plněné uzeným - tam už je otázka, čím polít, protože nejlepší jsou s cibulkou, pěkně po uhlířsku, ale rozpuštěné máslo a zelí postačí.
|
|
angrešt |
|
(3.8.2014 11:32:05) sladká jídla - knedlíky, buchty, šišky, taštičky, dukátové buchtičky, žemlovka, jahelník...
bramborové placky se škvarky
pečená kachna s knedlíkem a zelím (cibuli do zelí dáváat nemusíš)
koprová či křenová omáčka s masem nebo vejcem (taky cibule není třeba) a houskovým knedlíkem
řízek s bramborovým salátem
nadívaná holoubata
pražská šunka s jablkovým křenem
kapr na kmíně
ovar s křenem a hořčicí
knedlíky plněné uzeným, k tomu zelí bez cibule
|
Epepe |
|
(3.8.2014 11:33:55) anrešt, ale Tiniwini to potřebuje zmrazit. Jak chceš zmrazit řízek a br. salát? Nebo i ta smetanová omáčka bude podle mně po rozmrazení hnusná.
|
angrešt |
|
(3.8.2014 11:36:15) Jo, zmrazit, to je fakt, to se salát nedá Řízek (obalený nesmažený) bez problému, omáčky také.
|
Lady V. |
|
(3.8.2014 11:41:31) Uz jsem parkrat zamrazila i osmazeny rizek. Davam to obcas synovi do skoly kdyz ma odpoledni vyucovani (nemaji jidelnu)
|
|
|
|
TiNiWiNi |
|
(3.8.2014 11:59:32) Angrešte, obdivuji tvou fantazii, ale kde bych hledala třeba holoubata netuším. Dík za tip na křenovou omáčku, už jsem skoro měla pokrm číslo 2, ale jelikož se jedná o teenagery, tak nevím, jak jsou zvyklí na křen.
|
angrešt |
|
(3.8.2014 12:08:58) Holoubata jsou pro mě běžná věc, mám přísun, ale myslím, že se dají i koupit v lepších řeznictvích, přinejmenším je rozváží OCG.
|
TiNiWiNi |
|
(3.8.2014 12:11:42) Jako znám lidi v okolí, co mají holubů spousty, ale oni závodí, asi by mi je neprodali za cenu masa
|
angrešt |
|
(3.8.2014 12:13:49) Tak vyzávoděnej holub by na maso musel bejt zadarmo a ještš s doplatkem, abys pak mla na zubaře
|
|
|
|
|
|
erika,2 děti |
|
(3.8.2014 11:43:24) řízky, brambory koprovka s masem a knedlíkem rajská francouzské brambory zapečené maso s bramborama a smetanou v troubě pečené kuře s rýží
|
|
TiNiWiNi |
|
(3.8.2014 11:57:15) Guláš, vepřo-knedlo-zelo, slepice na paprice, svíčková, ...
|
Lady V. |
|
(3.8.2014 12:04:35) Gulas bez cibule? To by snad ani nebyl gulas.. Navic je to tusim madarske jidlo, ne ceske...
|
angrešt |
|
(3.8.2014 12:12:51) Jo, zrovna guláš bez cibule už je pro mě nepředstavitelný, tam je cibule půl jídla. Ale jinak velká část s vynecháním cibule jde v pohodě.
A ještě mě napadlo - problém je speciálně cibule a česnek, nebo obecně liliovitá zelenina? Protože pokud ausgerechnet ty dvě, tak můžeš všude místo cibule použít pórek, sice trohu slabší šmak, ale třeba u slepice na paprice je to s pórkem skoro i lepší.
|
Jarmilka. |
|
(3.8.2014 13:57:44) A Indové místo cibule používají něco na a, nemůžu si vzpomenout, je to koření.,Ale guláš s tím nevykouzlíš.
Mrazit leda ty řízky a knedlíky, ty stačí už jen hodit do vody. Taky jde zmrazit bramborový knedlík i červené hotové zelí, to nepoznáš, kachna sice ne, ale to by stačilo přes noc hodit do trouby, ráno jen vypnout a až přijdete dopéct bez poklice. Mrazit jdou i obalené podkovy z kapra, ale puberťáky nedojme.
|
Tarka |
|
(3.8.2014 14:21:46) nemyslíš koření Angula? http://zitzdrave.blog.cz/0903/gulasove-koreni-angula
|
|
|
|
|
|
|