Viola |
|
(8.7.2014 8:18:59) Co zvláštního se dává do kaiserek, které se běžně prodávají v obchodech, že chutnají jinak než obyčejná pšeničná bílá houska a zároveň jinak než žitný dalamánek? Barvu mají tmavší než rohlík nebo houska - z čeho jsou?
|
angrešt |
|
(8.7.2014 8:26:33) Nevím, jaké myslíš, jestli ty světlé, nebo tmavé. Světlé jsou složením podobné tukové housce. Mají v sobě přidáno dost různých kypřicích přísad, aby byly oproti normálním houskám o dost nadýchanější. Ty tmavé kaiserky jsou různé, někdy obsahují celozrnnou mouku, někdy jsou obarvené karamelem. Nejlíp si detailní složení počteš v Makru přímo na pytlích kaiserek, pak vidíš, která je přesně která a co obsahuje. Ale určtiě se složení dá najít i jinde, mám dojem, že obchody mají povinnost mít nějaké lejstro se složením, které na vyžádání ukážou.
|
Piggy |
|
(8.7.2014 15:12:49) že by kypřící přísady dělaly jinou chuť, když je těsto prý stejného složení jako pro obyčejné rohlíky..?
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(8.7.2014 15:14:10) To v každém případě.
|
|
kreditka |
|
(8.7.2014 22:10:07) Kaiserky se jedou na trochu jiné mašině než housky a rohlíky, laicky bych řekla že se nechají více vykynout velké koule těsta, ty se orazí vyklopí z nádobky na pás, kde se kaiserky porovnají a frčí do pece...
|
|
|
|
kreditka |
|
(8.7.2014 15:02:28) Tam kde jsem dělala byl mezi rohlíkem a kaiserkou popř. celozrnným rohlíkem a ktmavou kaiserkou jen ve vzhledu a v počtu kaiserek do bedýnky opúroti rohlíkům. paradoxně cena kaiserky byla někde jinde než rohlíku a přitom to bylo to samé těsto neb přebytky syrového těsta se vozili na sousední rohlíkovou linku
|
|
kapka v moři |
|
(8.7.2014 22:22:51) Jestli máš na mysli ty ze zmraženého polotovaru, je v nich spousty éček a základem je většinou pšeničná mouka, je jedno jestli jsou světlé nebo tmavé. Země původu většinou Polsko. Nemám je proto ráda i když leckde patří zrovna ty tmavé k hodně prodávaným, lidí si totiž většinou myslí, že si kupují zdravé celozrné pečivo.
|
|
|