NovákováM |
|
(17.4.2014 21:12:30) Tak a prosím o recepty.
Peču, myslím, že je velmi dobrý... ale pořád to není ten správný babiččin. Babička, už, bohužel nežije, ten podle ní se mi povedl tak 2 x. Dělám někde chybu, miluji ten, co je těsto takové to nadýchané, ale když ho zmáčknete, tak se zhňácne :-D a vydrží takhle dokud se nesní. Když se mi takhle povede, buď ho rychle sníme, nebo je třetí den prostě ztvrdlý.
Děkujuuuu všem.
Jo, těsto zadělávám ve stroji, poměrně dlouho.
|
caira (Vojta1/03,Mates11/04) |
|
(17.4.2014 21:20:45) Terezo,, mazanec nepeču, ale klidně tu svojí placku pošli
U nás nikdy nevydrží ani dva dny, natož tři - nezjistím žádné chyby a budu Tě chválit!
|
NovákováM |
|
(17.4.2014 21:29:17) To není placka, jakože by kecnul... když upeču jen z 1/2 dávky, to je jeden velký, tak ho sežereme a je skvělý, když z celé dávky - to jsou dva velké nebo 3 menší, tak vždycky minimálně jeden stihne ztvrdnout. Tak na žemlovku :-D
|
NovákováM |
|
(17.4.2014 21:31:25) jo.. a máš ráda s jablky a meruňkami a sníh navrch?
|
|
|
|
|
Nikaia+08+10 |
|
(17.4.2014 21:30:57) S receptem asi nepomůžu - dělám sice po babičce, ale naopak takový hutný, těžký, "všema mastma mazaný". Ale napadá mne, zamyslet se nad tím, jak babička mazanec skladovala. V jaké vlhkosti, v jaké teplotě... A hodně myslím záleží na kvalitě mouky, velikosti vajec a tak a to se těžko trefuje...
|
NovákováM |
|
(17.4.2014 21:32:06) já zkusím ten angreštin.
A kdysi jsem někde jedla těsto s tvarohem, ten byl taky moooc dobrý.
|
karma |
|
(17.4.2014 21:36:30) jo jo, tvarohovej zkusím taky udělat /mám problém jako ty, umocbněný tím, že tam vždy pašuju podíl celozrnné mouky...tak letos zkusím tvarohový. zrovna ho hledám
|
karma |
|
(17.4.2014 21:37:52) z lenosti zkusím asi tento (v pekárně( http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=7656
|
|
NovákováM |
|
(17.4.2014 21:38:34) Zkusím angreštin a dám vědět.
Jinak nevidím jinou možnost, než je péct po jednom
|
|
Lei |
|
(17.4.2014 23:25:34) sisan, tvarohový dělám už roky tenhle http://recepty.vareni.cz/starocesky-tvarohovy-mazanec/, rostlinný tuk měním za máslo a mouku dávám hladkou celozrnnou. Je výborný, dělám z něj raději dva menší, jen vydržet nechat je odležet, stojí to za to. kynutý dělají babičky, mamka pórovitý, co se musí sníst hned, a mužova mamka tuhý, co vydrží týden, takže ochtunám oba a sama je už nepeču .
|
karma |
|
(18.4.2014 11:18:36) díky!! jsi můj člověk, rovněž dávám máslo a celozrnnou mouku. Od tebe mi chutnalo
Udělám ho!
|
Lei |
|
(18.4.2014 11:44:06) Hezké Velikonoce!
|
karma |
|
(18.4.2014 14:23:31) Nápodobně. Veselé a racionální
|
|
|
|
|
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(17.4.2014 21:38:21) Mrkni sem http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php u každýho jsou i fotky a názory. Já dělám tvarohový, nekynutý.
|
NovákováM |
|
(17.4.2014 21:44:52) kouknu a díky moc
|
|
|
:))) | •
|
(17.4.2014 22:18:27) Muž v pekárně zadělává
http://www.toprecepty.cz/recept/11285-mazanec-od-helenky-ruzickove/
Je skvělý, dokonce jej jedí i mí "rozpapaní" synovci. A to je co říct, protože nejedí ani koláče od mé mámy, a ta peče skvěle.
Zítra bude péct 2 várky - tj. 4 kusy a počítám, že v neděli budeme péct znova.
|
NovákováM |
|
(17.4.2014 22:30:33)
|
|
|
Dali a Harry |
|
(19.4.2014 18:22:25) Asi už máš upečeno, ale najdi si na internetu "velikonoční mazanec z fary" je "babiččin
|
|
|