| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Cizrna

 Celkem 25 názorů.
 sevenofnine 


Téma: Cizrna 

(10.4.2014 21:31:28)
pokračuji v experimentech, pomazánky z luštěnin, chtěla jsem udělat z cizrny, ale holky mi ji odmítly. Mám tu cca 300g vařené cizrny, co s ní? Dala by se nějak udělat třeba k obědu? Prosím o nápad, zatím s luštěninami bojuju :-).
 karma 


Re: Cizrna 

(10.4.2014 21:38:54)
já dělám cizrnu často "na parice", tzn hodně cibule, osmahnout, zasypat hoooodně č.parikou, opět osmahnout, nasypat cizrnu...okořenit solí, sojovkou, pepřem, aktuálně medvědím česnekem, třeba. ale to není nic extra...nicměně moje rodina miluje. Někdy přidám plechovku rajčat.
 angrešt 


Re: Cizrna 

(10.4.2014 21:48:21)
Můžeš ji zkusit na sladko jako cizrnovou "nutellu" ~;)
http://cookingforbusymums.blogspot.cz/2013/07/chocolate-spread-made-from-chickpeas.html#.U0b1E1cVH-o
 magrata1 


Re: Cizrna 

(10.4.2014 21:56:55)
udělala jsem z ní knedlíčky do zeleninové polívky- vajíčko, strouhanka, kousek másla, rozmixovaná cizrna, sůl, česnek, majoránka. Děcka to baštily hezky.
taky bych brala nějaké recepty
 Hilly. 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 9:38:22)
Jí to je chytrej nápad ~R^
 karma 


Re: Cizrna 

(10.4.2014 21:58:27)
mmch já vařím luštěniny vždy v mega mnižství, po troškách zamrazím (třeba kelímky od jogurtu) a pak přidávám v malém množství např do polévek, popř mám polotovat-nepolotovar po ruce...kdybys nenašla inspiraci~:-D
 Jarmilka. 


Re: Cizrna 

(10.4.2014 22:03:14)
Teď jsem dopekla buchtu z cizrnové mouky a doporučuji! Jinak, co hummus?
 matis 
  • 

Re: Cizrna 

(10.4.2014 22:10:41)
Posolit, strčit do trouby a upražit. Dětem jsem nabídla jako oříšky, smlsly celou misku ;)
 LiValley 


Re: Cizrna 

(10.4.2014 22:21:47)
Pridavam do salatu-rajcata, okurky,perze,zrna, olivy, sul pepr a citronova stava.
Delam zeleninove curry- cibule, cesnek, rajcata, cizrna, kvetak, vpodstate jakakoli zelenina co dum dal, curry paste. S ryzi.
Holku jsem naucila jist hummus tak, ze to dostavala jako dip s pita chips. Delala jsem ho prvni bez tahini a s pecenym cesnekem.
Kdyz mi zustanou lusteniny rozemelu a zamicham je do sekane.
 Girili 


Re: Cizrna 

(10.4.2014 22:47:33)
Ja jsem ted prebytek uvarene cizrny zpracovala do karbanatku. Dite je jedlo dva dny po sobe, coz se s zadnym jinym jidlem nestane. :-)
 Jarmilka. 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 0:08:23)
Nokošer falafel? To mě zajímá, karbanátek jsem ještě nedělala, žádnej, vyplodila byw by voko recept pro blbé? Dík.
 Jarmilka. 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 0:08:40)
Nokošer falafel? To mě zajímá, karbanátek jsem ještě nedělala, žádnej, vyplodila byw by voko recept pro blbé? Dík.
 KlaudieS+M+E 


Re: Cizrna 

(10.4.2014 22:57:57)
Rozmixovat, přidat mlete maso a udelat karbanatky :-)
 Simeona+3 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 6:32:56)
Dát na plech s pečpapírem, postříkat olejem, posolit a upražit a schroupat jako oříšky. Nebo udělat falafely (cizrnové karbanátky)-rozmačkat, osolit,přidat římský kmín, cibulku na jemno,hodně petržele a trochu mouky, osmažit. Mám zkušenost že bez mouky se mi to rozpouští na pánvi.
 angrešt 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 8:51:17)
Právě že se falafel musí dělat z nevařené, pouze dlouze namočené cizrny, pak to drží pospolu (a teda ne jen mačkat, ale rozmixovat). Z vařené by to nedrželo, tak se musejí přidávat pojidla (mouka/vajíčko).

Na smažení jsou pak potřeba menší kuličky, které se při tvarování stisknou, aby se nerozpadly. Velký karbanátek by nedržel, ale pro "svou jídelnu" jsem upravila recept na pečení celých falafelových větších karbanátků na naolejovaném pekáči v troubě a taky funguje.
 sevenofnine 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 6:35:06)
díky za nápady, trošku zkusím na sladko, to vypadá tak neuvěřitelně (pro mě luštěninového analfabeta), že to musím zkusit. Karbanátky se dělají z nevařené cizrny nebo z vařené? Já našla recept na falafel jen ze syrové. Zkusím znovu hummus bez tahini, třeba je to to co holkám vadí a zbytek asi opražím nebo zkusím ten "guláš". Díky moc za rady.
 angrešt 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 8:53:32)
Luštěniny na sladko jsou časté v asijské kuchyni.
Na webu mám třeba recept na japonskou anko pastu z fazolí - je to překvapivě dobré. http://www.celorocnikucharka.cz/zima.html#daifuku
A ta nutella z cizrny je ještě chutnější pro Evropana, jelikož tam máš spoustu kakaa a v čem je kakao, to v Evropě chutná ~:-D
 Pavla 
  • 

Re: Cizrna 

(11.4.2014 7:26:07)
Czrna je vyborna, jako zaklad na pomazanky


treba cizrna, stava z limetky, cerstva petrzelka, 1/2 papriky a jarni cibulka, trsoku osolit a opeprit a mas vybornou pomazanku..

nebo misto petrzelky celer
 withep 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 8:36:00)
Karbenátky. Ale bacha, nepřehnat - dala bych tak jeden na osobu. Mě z ní posledně tááák bolelo břicho, i když jsem ji dlouho namáčela a vařila (cizrna je z luštěnin snad nejnadýmavější). 300g je docela dost, v lednici vydrží den dva v pohodě.
 Miri30 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 9:43:36)
Já dávám za studena do salátu (rajčata, okurky, papriky, zálivka- prostě klasika)

Nebo jako příloha - podušený listový špenát, maso (kuřecí, vepřové, králík - kousky nebo medailonky) plus ta cizrna.
 Pája 
  • 

Re: Cizrna 

(11.4.2014 10:25:04)
Já bych k té uvařené cizrně přidala tak 1/2 kg mletého masa a všechny ingredience, co běžně dáváš do sekané nebo karbenátků a připravila do trouby sekanou nebo osmažila karbanátky, u nás to mají rádi všichni.
 Papillon 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 11:04:36)
Mam recept na dvoje cizrnove karbanatky

I.

1 cibule
200g uvarene a osusene cizrny
1 strouzek cesneku (davam vice)
1/2 hrsti petrzele
1/2 lzicky kminu
1/4 lzicky pasty harissa (chilli)
1 lzice mouky
sul
olej na smazeni

II.
tenhle je ale v americkych "cups", tak snad je mas doma nebo to nejak odhadnes:

2,5 cups varene cizrny
4 vejce
pul lzicky soli
1/3 cup nasekaneho koriandru (muzes nahradit necim jinym zelenym)
1 cibule najemno
trochu citr. kury (pokud mas)
1 cup nasekanych vyhonku (treba sojovych apod.)
1 cup celozrnne strouhanky

Umixovat cizrnu s vejci a soli, vmichat zbytek ingredienci. Nechat dobre ulezet. Pak je smazit asi 7-10 minut/strana.
Pokud jsou vysoke, tak je pak rozriznout a plnit salatem atd. jako hamburger.
 Adda6a 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 11:32:36)
Milujeme cizrnu, vzdycky mam par pytliku v mraznicce. Uvarim kilo a obycejne rozdelim na 3 casti, pak postupne spotrebujeme.
Nejradeji asi na bulghur salad, nebo kuskus. Pak klidne do normalniho zeleneho salatu par kousku pridam, nebo do polivky typu minestrone se spoustou vseho mozneho. A pak hodne casto na testoviny, nejoblibenejsi je kombinace s maslovou dyni.
 jitucha 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 11:42:17)
dělala jsem tohle a je to vynikající, jemné a zajímavé: http://www.toprecepty.cz/recept/37468-cizrna-v-kokosovem-mlece/
 lipoo 


Re: Cizrna 

(11.4.2014 12:30:15)
můžeš udělat cizrnovou krémovou polévku s brokolicí nebo cizrnový salát se zeleninou a tuňákem:-)-ten je dobrý

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.