TwinVerča |
|
(31.1.2014 13:27:44) Máme taky ten Catler, odšťavňujeme v něm mimo jiné rybíz na marmeládu. Jde to, ale tu odšťavněnou hmotu proženeme odšťavňovačem dvakrát, je v ní hodně šťávy, prostě se to nestihne všechno odstředit. Předtím jsme vymačkávali šťávu ručně a pasírovali přes plátno - už bych to nerada opakovala
|
Lenka | •
|
(31.1.2014 13:35:29) Já mám zálusk na tento pomalootáčkový Rohnson Vitamax
video
http://www.youtube.com/watch?v=Ej5K1GwtTeo
|
Fren |
|
(31.1.2014 14:16:18) jsem se dívala tady u toho na recenze a dost lidí tam psalo,že z ovoce je to více pyré než štáva a já teda bych třeba z jablek radši víc tu štávu než pyré,mám mcc ráda domácí jablečný džus,tak snad je dobrý i z toho Catleru,co?
|
|
|
Fren |
|
(31.1.2014 13:37:41) takže děláte tímhle catlerem i červený rybíz-neucpává se tam nic během odstředování rybízu?Prý jde taky o to,že se má při tom odštavování vyvíjet minim.tlak a nedávat tam ovoce hodně najednou?Pak je prý z toho mnohem víc štávy.Máte taky podobné zkušenosti?
|
TwinVerča |
|
(31.1.2014 13:47:24) Jo, ucává se to, během odstřeďování cca 8 litrů šťávy jsem to třikrát čistila. Pořád menší opruz, než odšťavňovat ručně. A tlak nevyvíjím žádnej, rybíz klesá vlastní vahou. Ale stejně je to moc rychle i při nejmenších otáčkách
|
Fren |
|
(31.1.2014 14:19:17) Hm 8 litrů štávy - kolik asi bylo toho rybízu před vyštavením,nevíš?Dáváš ho tam asi i s těma stopkama nebo jednitl.kuličky? Pokud si to jen 3x čistila,je to myslím skóre,asi si ho zítra koupím,navnadili jste mě!
|
TwinVerča |
|
(31.1.2014 14:25:55) Dávám celé hrozny. Kolik toho bylo před odšťavněním, to už si nepamatuju, tuším dva větší proutěné košíky, sklizeň z našich dvou keřů.
|
Fren |
|
(31.1.2014 14:28:14) Super,díky,my máme jeden keř,takže to bude určo stačit,něco rybízu nechávám na koláče a té štávy pak litr až dva bude úplně stačit
|
|
|
|
|
Ralzinka. |
|
(31.1.2014 13:49:13) Ono je několik rychlostí, které jdou nastavit. Na borůvky a spol je tuším 1. Na pomeranče 3,...
|
|
|
|