JaninkaS. |
|
(28.12.2013 20:39:45) Používáte? Nějak váhám, zda-li je vůbec vybalit z krabice či poslat dál. Je čerstvě namletá sůl jiná než "klasická"? A lze mlýt i něco jiného než třeba jen pepř, který až tak moc nepoužívám?
|
mamoch |
|
(28.12.2013 20:46:40) Nevidím žádný důvod, abych mlela sůl, ale čerstvě namletý pepř lépe voní. Pokud je to i na jiné koření, mělo by být v návodu napsáno.
|
|
Tragika |
|
(28.12.2013 20:50:47) Elektrický mlýnek jsme používali, dokud jej manžel nepostavil na rozpálenou plotnu. My třeba téměř nepepříme, ale jiní míchají do mlýnku hrubou sůl a barevný pepř. Sůl 80%, pepř 20. Nejlepší bylo, když jsme měli v mlýnku sůl a sušený rozmarýn s provensálským kořením.
|
Tragika |
|
(28.12.2013 20:52:45) Mlýnek solí úplně jinak, než klasická solnička. I umletá hrubá sůl z něj vychází větší a v salátech, nebo při dosolování až na talíři, se to dost pozná.
|
|
|
Bára a kluci |
|
(28.12.2013 20:55:23) Používám hojně, prakticky nepoužívám v kuchyni vůbec kupovaný mletý pepř, jen čerstvě hrubě namletý z mlýnku. Sůl klasicky jemnou kupovanou používám jen na velké solení (třeba vodu na těstoviny), jinak používám hrubou, kterou melu opět mlýnkem. Dříve jsem si kupovala koření rovnou v mlýnku, ale ty elektrické jsou výrazně pohodlnější.
|
|
Vítr z hor |
|
(28.12.2013 21:23:50) Používám mlýnky na pepř i na sůl, u nás se uživí od každého dva. Mletý pepř ani nemá smysl kupovat, voní i chutná jinak, takže jeden mlýnek je v kuchyni na vaření a druhý na stole na dochucení. Jeden mlýnek na sůl je taky na stole (v misce se děti pořád hrabaly a věčně byla vysypaná), druhým meleme sůl Guérande (mořská vlhká sůl, levná, ale dá se sehnat jen hrubá). Jednou jsem dokonce málem měla i elektrický, ale zrušila jsem to. Asi nejlepší je dotykový Peugeot, jenže drahý a byl tam snad nějaký problém s dobíjením (aspoň podle recenzí), chtěla jsem tedy levnější Zéli, jenže pak se ukázalo, že tak dobře nemele (není to dotykové, musí se mačkat) a – je z umělé hmoty. A navíc: jakmile by se děti jednou zmocnily elektrického mlýnku, nepustily by ho, dokud by do mrtě nevyždímaly baterky, že.
|
NovákováM |
|
(29.12.2013 1:47:35) Za mne je Peugeot - :-D obecně na mletí zatím nejlepší, co jsem našla, měli jsme různé, plasty jsou k ničemu, keramika také nevydrží všechno.
Tahle mechanika mletí je jedna z nejlepších na trhu, alespoň dle mého.
|
|
|
susu | •
|
(28.12.2013 21:35:10) Já ho před nedávnem dostala a vůbec mě neoslovil. Mele strašně nahrubo a mě to hodně vadí. Nesnáším kousnout si do velkého kusu pepře v jídle a do soli taky ne. Mám obyčejný ruční mlýnek na koření, ten mele přijatelně jemně, i když já bych snesla i jemněji, ale namlet v něm víc koření je docela dřina. Z toho elektrického jsem tedy měla nejprve radost, ale fakt mě zklamal. Kdyby se to tak dalo v tom obchodě vyzkoušet.
|
|
MÍŠA&FÍK |
|
(29.12.2013 0:30:18) Já bych ho nevyužila - tudíž poslala dál....nebo se pokusila vyměnit v obchodě za něco pro mě vhodnějšího.
|
|
NovákováM |
|
(29.12.2013 1:44:59) my hodně a rádi oba vaříme a máme ruční s nastavení hrubosti mletí. Elektrický jsme nechtěli (jednak - zase něco na baterie, za druhé - je to rychlé pepření i solení) Ale z ručních jsme nadšení, čerstvě namleté koření je aromatické i kořenící úplně jinak, navíc na něco patří hrubé, na něco jemně mleté.
Takže máš něco takového?
http://korenky.heureka.cz/elektricky-mlynek-na-pepr-peugeot-elis-20cm_3/
|
Vítr z hor |
|
(29.12.2013 9:38:28) Ten jsem měla možnost vyzkoušet – a to solení a pepření je prosím luxusní. Ale: 1. za ty prachy a 2. špatné reference na dobíjení.
Mám 3x mechanický Peugeot a 1x mechanický William Bounds. Kromě jednoho Peugeotu, u kterého hapruje vnější schránka (nikoli mechanismus) jsou všechny super.
|
|
|
|