| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Žloutkový krém

 Celkem 11 názorů.
 anemon 


Téma: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:34:20)
Jsou žloutky (ev. celá vejce) šlehané na vodní lázni považované za tepelně upravené?

Já moc ráda syrový žloutek, sladký sníh a tak, v dětství nám to běžně dávali. Dětem zatím nedávám ani ty krémy z vodní lázně. Co vy? Považujete je za bezpečné?
 zerat 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:37:54)
Ano, považuji je za bezpečné, ale jen z kupovaných čerstvých vajec, kde jsou nosnice hlídané, aby neměly salmonelozu. Další věcí je, že krémy v té lázni převařuji, a to tak, že v něm nesmím udržet prst... A pak výrobky skladuji ve vyrovnané teplotě v lednici. Jíme takové krémy a dávám je jíst dětem od chvíle, co jedí tyhle věci a ještě jsme salmonelu neměli. ~;)
 anemon 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:39:54)
Díky, se přiznám, že mě začala honit mlsná, když jsem si přečetla o Tvých košíčcích.
 zerat 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:54:59)
Popravdě jsem na ně taky dostala chuť ~:-D A to jsem si říkala, že vzhledem ke stěhování budu ráda, když upeču perníčky a marokánky :-) Obávám se, že na ty košíčky dojde taky - jen se budu bát pak transportu při stěhování ~f~
 holka anonymka 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:49:55)
nemám s vejci problém - máme od vlastních slepic. Když mají slípky pauzu a nenesou, a když už bez vajec prostě nevydržím, pár jich koupím, ale např. ani smažená nebo volská oka bych z nich nejedla. Dávám je jen do buchet. Možná není čeho se bát - jsou určitě kontrolovaná, ale nechutnají mi.
 Papillon 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:57:07)
Ja jsem vzdycky myslela, ze riziko salmonely je vetsi u tech domacich vajec, ne?
(nemluvim o chuti nebo kvalite, jen ta zdravotni stranka)
 zerat 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 15:01:45)
Ano, i Angrešt to tu x-krát potvrdila nepletu-li se. A to proto, že ve velkochovech jsou slepice vyšetřované kvůli salmoneloze...
 holka anonymka 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 15:22:39)
u cizích domácích bych se bála. U nás se slípky chovají déle než jsem na světě, odhaduji cca 50 let, za tu dobu salmonelu neměly ani jednou. Míváme jen 4 - 8 slípek.
 holka anonymka 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 15:26:15)
tak jsem našla tohle - http://www.vitalia.cz/clanky/jsou-domaci-vajicka-bezpecna-nebo-ne/

My kupujem nové nosnice každé 2 roky, ty staré jdou do polívky a na papriku :-)
 Hanča 
  • 

Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 16:49:14)
V tom článku kecají. Že prý se má chov z důvodu prevence proti chorobám každé 2-3 roky obměnit. Chovy se v tomto intervalu obměňují, ale primárně proto, že 3 roky stará slepice nese málo nebo už nenese vůbec. A pak tam píšou, že když hladíme slepice, máme si následně umýt ruce. Bože, to je rada jak ze žurnálu, to by mne fakt nenapadlo!
 neznámá 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 17:09:54)
Zrovna připomínka o obměně chovu mi přijde dobrá. Ve svém okolí mám několik chovů, kde mají slepice na dožití a až mě překvapuje, jako je slepice dlouhověká. Teď vím, že se vejce od slepičího důchodce radši uvařím natvrdo.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.