iiii |
|
(11.6.2012 18:18:41) Zdravím, dámy Včera jsem vyfasovala asi 3 kila třešní a nestíháme to všechno sníst, tak bych potřebovala poradit, co dobrého z nich udělat? Kompoty nebo džemy se mi matlat nechce, ráda bych něco upečeného, ale zase ne klasickou bublaninu. Nemáte některá nějaký osvědčený třešňový recept? Díky moc
|
Vítr z hor |
|
(11.6.2012 18:21:58) Když já teď dělám ze všeho zmrzlinu. Nezastavily by mě ani třešně.
|
|
Dáňula |
|
(11.6.2012 18:22:59) Zrovna dneska bylo na seznamu v sekci prozeny recepty na třešňové dezerty a já si říkala, co už plaší s třešněma, když u nás se sotva zakulatily a jsou zelené jak brčál. Tady je odkaz, ale ani jedno jsem ještě nezkoušela. http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/moucniky-a-dezerty/33682-co-s-prvnimi-tresnemi-mame-3-super-napady
|
iiii |
|
(11.6.2012 18:26:55) Dáňulo, díky, ale já bych raději něco už vyzkoušeného
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(11.6.2012 18:47:36) U nás je to stejně, ale minulý týden jsme byli v Olomouci a tam už byly zralé třešně na stromech .
|
Delete |
|
(11.6.2012 19:41:50) Tak já mám sklizeno, byly úplně černé a už praskaly....
Chystám se na marmelády, takže neporadím .
|
|
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(11.6.2012 18:46:29) Já bych z toho tu marmeládu udělala. Dělala jsem jednou a byla moc dobrá. Jinak se to dá dát do mrazáku nebo do jakéhokoliv koláče s ovocem, já mám ráda lité buchty třeba z jogurtu, do drobenky bych přidala třeba kokos, aby to mělo větší šmrnc.
|
|
ivule | •
|
(11.6.2012 19:13:59) Mám jeden super rychlej recept, ale dělala jsem jen z borůvek a rybízu. Z třešní bude asi zítra, pokud mi zbydou.
2 bílé jogurty 1 miska(kelímek) od jogurtu cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce Toto vše smíchat a pak přidat 2 misky(kelímky od jogurtu) polohrubé mouky 1 prášek do pečiva
Zvlášť si uděláš žmolenku (1/8 másla, hrubá mouka,cukr, vanilkový cukr)
Na vysypaný plech těsto na to 1/2 žmolenky, ovoce a zase žmolenku, je to hned hotový a nám moc chutná. Není to sušák
|
2 sluníčka |
|
(11.6.2012 19:16:42) To jsem dělala celé loňské léto, ze všeho možného dozrálého ovoce. Mňamózní věc!!
|
ivule | •
|
(11.6.2012 19:24:03)
hlavně, napatláš jen mísu a je to rychlý což je pro mě jako moc nepečíčí důležitý :-D
|
Eileenn |
|
(11.6.2012 20:07:57) Ovšem borůvky a rybíz, to je mňamka, ale s těma třešněma je vše takový mdlý ...višně to je jiná Třešně jsem rozdala protože jsou právě takové dost nepoužitelné, leda to s něčím smíchat, co je výraznější..
|
|
|
|
|
..maya.. |
|
(11.6.2012 19:33:40) dělala jsem včera piškot s třešněma a zalila želé a do toho taky dala třešně..no dneska není ani kousek
|
|
Insula |
|
(11.6.2012 20:17:50) Mňam.
|
Eileenn |
|
(11.6.2012 20:57:24) ..ty třešně tak kdyžtak bejt nemusej
|
|
|
Lei |
|
(11.6.2012 20:22:30) Velkou láhev od okurek a do rumu s nimi na zimu , nezralý vlašák, skořici a hřebíček do toho a můžete pak mlsat.
Nebo něco na způsob crumble - do pekáčku a zasypat drobenkou, do které můžeš případně dát i ovesné vločky, pak jíst teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny...
|
Lei |
|
(11.6.2012 20:23:55) Jé, pardon, ty máš třešně...ten rum pasuje spíš na višně, já se předběhla co se zrání týče - nebo myslím na rum ...ale ten můj druhý tip už s třešněmi jde, pokud to jsou nějaké chuťově výraznější.
|
|
|
Winky | •
|
(11.6.2012 20:34:06) koláč z křehkého těsta (korpus), a do toho třešně rozvařené s cukrem a želatinou (pak se dá zchladnout). Ale recept nějak nemůžu najít, měla jsem vystřižený i s obrázkem a i jsem ho pekla.
|
Ivana | •
|
(11.6.2012 20:50:39) Dávám třešně do mrazáku, vypeckované a potom se hodí na cokoliv, třeba přidávám do pečeného čaje, jsou tam vynikající.
|
|
|
SendyWendy |
|
(12.6.2012 7:47:22) Mamka dělá výbornou buchtu:
velký bílý jogurt ten samý kelímek polohrubé mouky 1/2 kelímku cukru 2 (3) vejce prášek do pečiva na to vyloupané třešně a žmolenku
|
|
PetraSluníčko+KVítek02+Toník12 |
|
(12.6.2012 8:42:04) http://www.calendula.cz/zdravi_pro_zenu_a_dite_prirodnimi_prostredky_1.jpg
Tady z té knihy receptů jsem pekla ve čtvrtek "piškotový" koláč (je tam namixovaná jahelná mouka, kukuřičná mouka a bílá pšeničná mouka)... Pánové to spláskli jak malinu ehm, třešně (ale teď nejsem doma, abych dodala recept)
O víkendu jsem z té samé knihy pekla zase z ovesných vloček... a to bych z hlavy mohla dát dohromady: 2 hrnky jemných ovesných vloček 2 hrnky teplého mléka, ve kterém se rozmíchají 2 PL medu vločky zalít a nechat nabobtnat, pekáč vymazat olejem, vysapat kokosem/moukou/... a do nabobtnaných vloček zamíchat přebrané, omyté třešně, vylít na pekáč a péct přiktyté 2 částí pekáče při cca 180 stC Přiznávám bez mučení, že jsem na povrch pokladla 2 nebo 3 tenké plátky másla. Je tam ještě doporučeno vmýchat (nebo posypat) rozinkami a ořechy. Ale k třešním mi to moc nešlo, aby strávníci nepolykali ty třešňové pecky Ani na večeři nezbylo...
A včera večer (pondělí), manžel upekl rychlou bublaninu - klasický recept z české kuchařky... Už ji je touto dobou taky půl plechu
|
|
|