| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Výborný oběd na sobotu nebo neděli

 Celkem 99 názorů.
 Levný úklid 


Téma: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:12:30)
Při pátečním odpoledni dumám, co bych pro sebe a přítele uvařila dobrého v sobotu nebo v neděli na obídek ~w~

Chci udělat takový slavnostní oběd (takže žádné rizoto ani rajská a tak ~:-D ), dáte mi tip? ~;)

díky a hezký víkend ~x~
 hokkaid 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:16:28)
Bramboráky!;-)
No a jestli chceš něco fakt lepšího, ale nenadřít se, tak chlapi obvykle ocení maso - á al steak, tj. cibulové kroužky, osolit, opepřit, na to třeba ještě volské oko, broskvi, k tomu hranolky a načančat oblohu (kečup, hořčice, okurky, rajčata)..bude toho plný talíř~w~
Jo ale nepřežeň to, ať to pak nevyžaduje pravidelně!;-)
 Mysterious 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:49:55)
Vepřová panenka plněná sušenými švestkami, bramborový knedlík, povidlová omáčka.
Jinak já mám na zítřek pangase a v neděli bude kachna s červeným zelím. Dneska lečo a domácí chleba.
 Binturongg 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:52:10)
Broskev, okurka, hořčice a kečup???
To by Pohlreich řval jak šakal!!! ~t~
 Petr 
  • 

Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(29.1.2015 20:22:29)
Tak teda nevim ale ja bych humac s kecupem, hranolkama a broskev na vrh fakt nedal ble.
 LaviON 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:21:56)
upeč koleno
 aachje skunk a tři holky 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:29:06)
právě ho peču!!!~k~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:33:36)
jinak já ted okoukala v ledné restauraci vynikající přílohu. neznala jsem to a jsme všichni nadšení!

povaříš brambory,jen chviličku,aby nebyly měkké a potom je opečeš.v troubě,ve friťáku,nebo na sádle,to je jedno.potom je hotové posypeš strouhným česnekem-kolik chcešpromícháš,už nepečeš a nakonec na talíři posypeš hustě na jemno strouhaným balkánským sýrem..je to mňamózní!
když k tomu uděláš vepřovou panenku a žampionový přeliv-budeš za hvězdu víkendu~;)
 štěpánkaa 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:35:18)
já taky~t~~t~~t~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:37:46)
fakt?~t~
aachjoň šel na hokej,tak jsem mu s sebou dala džbánek,ať k tomu přinese točený~v~už se těšim~b~
 LaviON 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:40:27)
tak teď nevím, ke které se mám pozvat~w~~w~
 štěpánkaa 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:22:09)
u nás asi nezbyde~;)
 štěpánkaa 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:10:49)
my to máme na sobotu, ale máme nabitý program, tak to chystáme už teď. Vsadím se, že část "zařve" hned, ale musím něco zachránit i na zítra~t~~t~~t~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:53:41)
~t~prej,,my ho máme na sobotu!,,~t~
jak si ho chrání!!!~t~~t~
 štěpánkaa 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 19:11:10)
máme celkem 3, myslím, že jedno zařve dneska, až se kluci slezou ke stolu a 2 budou na zítra se šťouchancema~t~~t~~t~
 °Míša°+1 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:23:03)
Tak na zítra plánuju jen těstoviny s tvarohem , kompotem a kuřecí knedlíčkovou polévku...z toho důvodu,že jsem už týden nemocná - tak musím něco jednoduchého.
Dnes jsem dělala - zapékané brambory s brokolicí ~w~ jedla to i malá a to je co říct.(1 vrstva -nakrájené brambory,na to jsem šoupla povařenou rozmačkanou brokolici,nakrájenou šunku,strouhaný sýr,kuřecí maso,2 vrstva brambor,máslo,přelila vajíčkem+mlékem a dala zapéct)..moc dobrý.
Jinak,pokud chceš slavnostní oběd,asi bych udělala svíčkovou..
 stormer 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:23:34)
Já budu dělat nakládané kuřecí steaky. Maso z prsou naklepu a naložím do marinády z oleje, barbecue omáčky (nebo kečup+ pepřové koření), nechám zaležet do druhého dne a pak osmažím na pánvi. Kuřecí je hned hotové, sice to dost prská, ale hrozně dobře chutná ~w~.
 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:24:59)
telecí pečeně s dušeným hráškem a gratinovanými bramborami

telecí řízky s bramborovou kaší

kachna nebo krůta na pomerančích s domácí bagetkou

rib eye steak z odleželého masa se salátem

domácí roastbeef s pečenými bramborami a dušenou mrkví s hráškem

Svíčková Wellington (případně vepřová panenka Wellington) se salátem

 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:27:28)
Pokud chceš k něčemu recept, tak ho rozepíšu. K něčemu mám i fotky. Občas i nafocený postup.
 aachje skunk a tři holky 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:36:01)
angrešte už??nebo až pozítří?po bonifácovi?
 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:37:44)
podle předpovědi už nemá klesat teplota pod 5st., takže moje rajčata jdou zítra přesazovat ven do velkých květináčů ~;)
 aachje skunk a tři holky 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:39:05)
~R^tak moje teda taky~;)
ty minibel jsem nesehnala. tak jsem koupila žlutý a červený keříkový nějaký a normální a okurky a papriky a cuketu~t~no nářez~8~
 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 17:05:01)
Mičurin? ~;)
 aachje skunk a tři holky 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 17:10:23)
no~:-D
 arsiela, 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:52:30)
Angrešt sím,sím můžeš mi dát recept na tu vepřovou panenku?
 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 17:00:23)
Wellington?

Špalík omyté a osušené panenky o délce asi 15cm vcelku osolíme a opepříme. Na hodně rozpálené pánvi s trochou tuku ji zprudka osmahneme ze všech stran do zlatohněda (uvnitř musí být syrová). Odložíme a necháme vychladnout. Připravíme duxelles: menší balíček žampionů a jednu šalotku nasekáme velmi najemno, osolíme, opepříme a na kousku másla osmahneme tak, aby se odpařila všechna tekutina. Dáme stranou.
Ustřihneme větší kus potravinářské folie a rozložíme ji na pracovní desku. Rozložíme na ni plátky parmské šunky (lze nahradit schwarzwaldskou) tak, aby se mírně překrývaly a vystačily na zabalení celé panenky – budou to 3-4 plátky. Na šunku rovnoměrně rozetřeme duxelles. Opečenou panenku potřeme ze všech stran dijonskou hořčicí a položíme ji doprostřed. Pomocí potravinářské folie přizvedneme šunku s duxelles a celou panenku pečlivě zabalíme šunkou. Folii utáhneme i po stranách a vytvoříme pevný balíček. Dáme do ledničky alespoň na 15 min. Ale může to být i déle, pokud chceme Wellington podávat rychle, tak si tyto balíčky můžeme připravit až den předem.
Při závěrečné části přípravy předehřejeme troubu na 200st. Vyválíme obdélník listového těsta tak, aby se do něj balíček pohodlně vešel. Okraje potřeme žloutkem. Balíček napevno zavineme do listového těsta a pečlivě uzavřeme, přečnívající těsto odkrojíme, můžeme z něj vytvořit ozdoby a přilepit je žloutkem na balíček. Balíček položíme na plech vystlaný pečicím papírem. Potřeme žloutkem a v horní části trochu napícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Dáme do trouby a pečeme 20 – 25 minut – podle toho, zda chceme mít panenku medium nebo well-done (vepřové maso raději ne na rare, to je rizikové). Po upečení necháme 5 minut odpočinout a pak překrojené servírujeme.
Pravý Wellington by se měl dělat ze svíčkové – postup je stejný, pouze doba pečení je přibližně dvojnásobná.

Zkusím dát obrázky
Tady vidíš to balení panenky do šunky a duxelles http://kami40.rajce.idnes.cz/jednohubky/#wellington1.jpg
A tady je to hotové
http://kami40.rajce.idnes.cz/jednohubky/#wellington2.jpg
 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 17:07:24)
Jo, samozřejmě před balením do listového těsta balíček vyndáme z folie ~t~ S ní se to fakt nepeče.
Zatuhnutím v lednici pevně drží a nerozmotá se.
 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 17:22:05)
Jinak při štrachání ve fotkách při hledání fotky panenky Wellington jsem narazila na různá další slavnostní jídla - třeba

mořský vlk v solné krustě

gratinovaný chřest

hovězí maso po burgundsku

pečená jehněčí kýta se šípkovou omáčkou a krupicovými noky

pečené vepřové koleno s jablky a medovocalvadosovou omáčkou...
 Mysterious 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 17:28:45)
Ten mořský vlk v solné krustě zní zajímavě, nepřihodila bys ještě recept?
 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 17:38:57)
Mořský vlk v solné krustě (recept podle kurzu vaření Ola Kala)
Předehřejeme troubu na 200 st. Pekáček vyložíme pečicím papírem. Mořského vlka (cca 500g) omyjeme, osušíme a vložíme do pekáčku. Do břišní dutiny vsuneme čerstvé snítky saturejky a několik skrojků citronu tak, aby břicho nebylo propadlé a ryba měla co nejcelistvější tvar. V míse smícháme kilo soli s několika lžícemi vody tak, aby sůl mírně navlhla a dala se z ní vytvarovat krusta (dá se vmíchat i vaječný bílek, ale já používám jen vodu, pak se dá krusta "recyklovat" a použít na víc ryb za sebou). Sůl nasypeme na rybu a pečlivě uplácáme. Dáme do trouby a pečeme 20 - 25 minut. Po vyndání z trouby ztvrdlou krustu rozbijeme a opatrně obereme tak, aby se sůl nedostala do ryby. Sloupneme kůži a lžicí a vidličkou sejmeme maso z kostí. Servírujeme pokapané olivovým olejem a s kouskem citronu.

Fotka - sestavená i s postupem do koláže - posílala jsme to loni do jedné soutěže ~:-D
http://kami40.rajce.idnes.cz/jednohubky/#vlk_mensi.jpg
 Jiřka 
  • 

Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 17:58:45)
Angrešt, opět mi to nedá!
Tvoje fotky jsou úžasné, skoro si tu slintám do klávesnice.Nebyl by prosím recept na ten brusinkový dort?Citrónový měl u nás velký úspěch.
Mimochodem - nechystáš se vydat nějakou kuchařku??
 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:13:39)
Jiřko,
kuchařku snad ani ne, i když kdoví, jeslti mi dlouhodobý pobyt doma nezačne lézt na mozek ~:-D

Ale vydáváme s manželem každoročně pro okruh svých příbuzných a známých kalendář s recepty na celý rok, tak proto mám tolik fotek jídla - fotíme ho celoročně, abychom pak měli sezónní recepty pro jednotlivé měsíce.

Brusinkový dort
Krabici čokoládových sušenek (třeba Derby) rozdrtíme na
drobečky, smícháme se 100g rozpuštěného másla
a napěchujeme do vymazané formy. Připravíme náplň:
500g tvarohu, 500g jogurtu, 1 kysanou smetanu,
1 vanilkový cukr, 3 lžíce moučkového cukru a šťávu
z půlky citronu umícháme dohladka. Pak zamícháme
5 lžic brusinkové zavařeniny a 1 ušlehanou šlehačku.

Na ztužení dortu můžeme použít buď želatinu, nebo pro usnadnění Želatinový ztužovač Oetker.

Želatinu (3 sáčky) namočíme předem na 10 min do studené vody a pak podle návodu rozehřejeme. Do rozpuštěné želatiny vmícháme postupně cca 5 lžic smetanové hmoty a pak tohle vlijeme zpět do mísy se smetanovou hmotou a rozmícháme.

Pokud použijeme Ztužovač, tak 2 sáčky Želatinového ztužovače pro smetanové dezerty
Oetker připravíme a smícháme s hmotou podle návodu.

Náplň nalijeme do formy na sušenkový podklad a dáme 2 hodiny do chladničky
ztuhnout. Před podáváním sundáme prstenec formy
a povrch dortu potřeme brusinkovou zavařeninou.
 štěpánkaa 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:24:06)
angrešt, ty jsi žena mnoha tváří. z jiných diskusí jsem tě tipovala na zanícenou vědkyni. a ty jsi k tomu ještě skvělá kuchařka. obdivuji~x~
 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:27:51)
štěpánko, jsem vědkyně ~;) Ale vědkyně tůze prožraná!~t~ A hlavně - ona laboratoř a kuchyň jsou velice podobná pracoviště - váhy, ohřívací plotýnky, spousta skleněného nádobí... ~:-D
 Anni&Annika 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:39:33)
hele, at ta priloha neni nudna, tak jeden recept...

750g natvrdo uvarenych brambor rozmackat, pridat 50g do krupava vypeceneho speku /davam uzene kosticky/, pridat 70g br. skrobu, 2 cela syrova vejce, muskat, pepr, sul....vypracovat do valecku /7-8cm/, nechat asi 45 minut v lednici, pak potrit bilkem , obalit krajenyma /platky/ mandlema /pritlacit rukou/ a nakonec krajet na placicky a smazit v rozpustenem masle.....
delam k tomu panenku /steaky/ s liskama na cibulce a s holandskou omackou s cerstvym oreganem a bilym vinem....
jako priloha dusena brokolice v pare~;)
 Anni&Annika 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:41:31)
aha...ne natvrdo uvarenych brambor, ale uvarenych salatovych /tvrdych/ brambor....to mam z toho hokeje~t~
 Anni&Annika 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:44:14)
a teda jeste doobalim, kdyz to nakrajim cele v mandlich...mam to radsi...
 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 19:03:33)
Brambory natvrdo ~t~

Ale jinak dík za tip na moc pěkný kroketky ~:-D~R^
 štěpánkaa 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 19:09:41)
jojo, to mi došlo, že jsi vědkyně s koníčkem kuchtění (t.č. na mateřské) a ještě jsem zahédla, že jsi babka bylinkářka (to asi souvisí s kuchtěním, ne?).~;)
 aachje skunk a tři holky 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 19:48:29)
a taky je zahradnice!
a určitě na to jde vědecky,když jí rostou takový rajčátka!:-)
 štěpánkaa 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 19:51:17)
rajčtka si nepamatuju, ale dnes jsem ji viděla ve smazanýh bylinkách~t~~t~~t~
 Anni&Annika 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:01:31)
ale teda ja vim, co je mineno tim cina...uz jsem se s tim v cechach nekolikrat setkala....je to smes masa a zeleniny delany sice se sojovkou, ale na cesky zpusob /jedla jsem kdysi davno nejake masove placicky, nakrajene maso a zelenina, nejak nakladane a smazene do placicky/ a musim rict, ze to s tema hranolkama prave chutnalo a rejzi si k tomu teda vubec nedovedu predstavit.....takze jestli tu nekdo mysli cinu s hranolkama, myslim si, ze se jedna o tuhle cinu a ta mi teda chutnala....a to ze jsem rozezrana, nic hotoveho nejim, nepouzivam zadna dochucovadla a varim pekne poctive.
 Mickey16 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:06:05)
Aha no tak to neznam, to uz snad ale ani neni cina... predstavila jsem si klasickou cinu se zazvorem a bambusovymi vyhonky atd. a k tomu hranolky ~e~
 Anni&Annika 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:29:32)
Mickey...to se delalo jeste za totace a spousta lidi tomu dodnes rika cina....
jinak krevety delam podobne....osmazim na ol. oleji s maslem cesnek, bile vino nebo congnak a nasekanou petrzelku a smetanu...krevety do toho jen pridam a povarim a davam na spagety

nebo delam krevetovy spiz (marinuju s citronem a ol. olejem/, napichnu na spejle a delam na grilu/....k tomu delam cerstvy karamelizovany ananas....
a nebo jako prilohu rukola salat s kousky manga, platky cesneku, vlasskyma orechama a citronovym olejem....ze zbyleho manga delam omacku...rozmixovat, pridam citron, zazvor /vymackam/ a med ci palmovy sirup/. a prelit spiz

...k tomu muzes udelat i misto krevet jen rybi spiz treba z morskeho certa /je tuzsi a hodi se na spiz/, ale ten prokladam tim mangem....
 Mickey16 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:08:52)
mmch kdyz te tu vidim- urcite vis co s krevetama, ex delal vzdycky ty veliky jako predkrm, jenze nevim jak, byly desne dobry... pamatuju si jen bily vino a tusim cesnek?
 aachje skunk a tři holky 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:12:10)
mickey zkus takhle.
na olivovým oleji je orestuj,přidej šafrán,česnek,sůl,čerstvý pepř,trochu alkoholu a nakonec trochu smetany.
udělá se ti k nim i trochu strašně dobré omáčky.
 aachje skunk a tři holky 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:13:56)
nebo na oliv oil orestuj,česnek,pepř,sůl,zakápni vínem a rybí omáčkou. a trochu zeleného koriandru.
 Mickey16 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:17:53)
To je dobry! ~R^
 Mysterious 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:05:47)
Díky, vypadá a určitě i chutná to báječně! A s tou bramborovo-zeleninovou přílohou to musel být konzert!
 Velšice 
  • 

Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:11:04)
Tak tu panenku vyzkouším!! Zní to výtečně.
 arsiela, 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(14.5.2011 7:28:41)
Angrešt díkes moc za recept.
 Benin 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:27:51)
Jako slavnostní máme doma svíčkovou nebo kachnu se zelím (někdy i z kuřecími stehny). Pokud chci něco pěknějšího a jednoduššího, dělám buď kuřecí prsa osmažit na pánvi, na to broskev, na to sýr, nebo vepřové maso na pánvi, na to volí oko, na to sýr, k tomu hranolky a obloha.
 chabíbí 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:29:59)
Lasagne~R^
 perko 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 16:47:01)
Čínu s hranolkama?
 Mickey16 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 17:50:56)
Fakt nekdo dokaze pozrit cinu s hranolkama? ~8~

U nas skoro nikdo neji, takze udelam polivku (mam plnej mrazak vyvaru a potrebuju misto i na jiny veci), budou ho jist celej vikend a v pondeli se zbytek vyleje~:-D
Masu moc nefandime, ale dobry jsou treba linguine s lososovou omackou...
 angrešt 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:05:41)
Mickey, asi jo, no ~:-D
Úplně stejně mě udivuje, kolik lidí považuje za slavnostní jídlo kuře opatlané kečupem nebo prso s broskví stokrát jinak. A kolik lidí je přesvědčeno, že obloha dodá jídlu vyšší kvalitu a slavnostnost, která samotnému pokrmu chybí. Ano, možná obloha modrá nad hlavou ~;)

Ale prostě to tak holt je. Snahy ukázat, co je opravdu dobré jídlo, se sice objevují, ale jsou to spíš osamělé vlaštovky. Řada lidí si "slavnostnost jídla" spojuje s tím, co jim jako "slavnostní specialitu podniku" nabídnou v restauraci, kam si vyrazí oslavit třeba výročí svatby. No - a co jim na většině míst nabídnou? Jako extra specialitu podniku? Tajemství paní hraběnky s hranolky a oblohou (v závorce pod tím připsáno "kuřecí maso, šunka, niva, broskev, sýr Eidam)... to je pak těžké. Jsem jednou z hodnotitelek na www.scuk.cz - neumíš si představit, jak je strašně těžké narazit na restauraci bez Rychtářova tajemství, na restauraci se skutečně hodnotným jídlem, připraveným bez použití instatních dochucovadel, s jídlem chutným samotnou svou podstatou, nepřeráženým univerzálním "steakovým kořením" ...
 Mickey16 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:49:56)
No jo... me to rve zily ~:-D cina s hranolkama mi prijde asi jako rizek s knedlikem, nebo segry oblibena vecere chlebas kecupem a tatarkou :-© ~t~ to se k sobe absolutne nehodi ~d~
 Kristýna, 10.6.2007, 28.8.2011 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 17:14:31)
Záleží, co máte rádi. Pro mě je nejslavnostnější oběd smažený kapr a bramborový salát, ale taky miluju třeba těstoviny na jakýkoli způsob.
 Gerberka1 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:02:17)
Jo, tak to je u mě zrovna aktuální, protože zítra slavíme synovy narozky a moji rodiče přijdou na oběd.....

jako ne že bych dělala něco vyloženě slavnostního, ale udělám přírodní kuřecí prsa zapečená se šunkou, broskví a sýrem - k tomu ale rýži, rajčatový kompot + předtím bude květákovo-porková polévka; ty kuřecí prsa po naklepání okořením grilovacím kořením, potom podusím na cibuli a angl. slanině.

V neděli už něco "obyčejnějšího" a sice bramborovo-párkové ragú s hráškem....
 Gerberka1 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:03:23)
jo, pardon s tím rajčatovým kompotem, to se mi teda povedlo~t~~t~


Samozřejmě že rajčatový SALÁT!!! Z cherry rajčátek
 Gerberka1 


Re: Tip na výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 18:03:24)
jo, pardon s tím rajčatovým kompotem, to se mi teda povedlo~t~~t~


Samozřejmě že rajčatový SALÁT!!! Z cherry rajčátek
 linda.dos 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 19:51:24)
http://dolcevita.blog.cz/0901/veprove-maso-dusene-v-mlece vynikající
 Winky 
  • 

Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:20:06)
koupila jsem krůtí plátek, chci z něj udělat roládu - plnit budu vařeným vajíčkem, okurkou, párkem, vevnitř potřu hořčicí a okořením, zamotám provázkem, osmahnu prudce po celém povrchu a pak to dám s kouskem másla upéct do trouby. K tomu brambory, možná br-kaši. Kdysi jsem jedla zapékané brambory se smetanou a česnekem, byla to úplně luxusní příloha, hrozně dobré, nicméně megakalorické :-) no ale sama jsem to ještě nedělala (na tenké plátky nakrájené brambory vyskládané do misky a zalité hodně hustou smetanou pořádně očesnekovanou a osolenou).
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:27:24)
jinak,když chci udělat luxusnější oběd,nebo večeři,dělám rastbief.
kilo masa naložím,potřené hrubou hořčicí a olejem.hustě ho opepřím pepřem z mlýnku.
potom ho ze všech stran prudce orestuju,posolím a dám péct asi na půl hodiny.jen tak čistě bez podlévání.
k tomu třeba omáčku z červené cibule na červeném víně.nejdřív orestovat,potom zalýt vínem a nechat zredukovat na minimum tekutiny,až to zhoustne.dochutit solí.
a jako přílohu malé oloupané brambůrky kulaté,nepokrájené pečené pokapané máslem a lehce zasypané rozmarínem,na konci osolené hrubou mořskou solí.
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:27:53)
roastbief.vypadlo mi písmenko.
 LaviON 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:30:09)
aachje, je to ono?
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:31:33)
lavione co máš co fotit v mojí kuchyni?~q~~t~
 LaviON 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:33:47)
to tvoje je už určitě ohlodané:-)
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:35:11)
kdepak..čeká na páníčka.už se skoro rozpadá..
 LaviON 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:35:17)
ale jestli vypadá takto, můžem to dát dohromady.
já mám zas chleba
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:37:20)
a s hořčicí by jsme byli úžasná trojka!~;)
 LaviON 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:38:03)
a kýbl křenu~w~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 20:47:54)
tady máš aktuální situlaci~:-D
 LaviON 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 21:05:52)
no,vypadá krásně, ale nějaký podmíráč, ne?
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 21:23:48)
podmíráč~t~
no není z černobilu,no..
 mabela 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 21:02:06)
myslíš roastbeef?~t~~t~~t~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 21:03:07)
ale kuš!!~o~~o~~t~
 mabela 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 21:22:53)
už mlčim ~y~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 21:24:30)
hele,ty si běž péct potápěče,jo~j~~;)
 mabela 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 21:33:37)
za prvé nevím co to je a za druhé mě to uráží~t~~;)
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 21:38:21)
počkej..nejsi to ty,co pekla 2O tisíc potápěčů?jestli ne,tak sorry,jsem úúplně blbá!!~t~
 mabela 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 21:58:09)
no prdlá jsem dost, ale na 20 tisíc potápěčů fakt nemám~t~~t~~t~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 22:01:29)
spletla jsem si tě s maximin~t~podobnej nick,i obrázek~8~
http://www.rodina.cz/nazor15169951.htm
 Anni&Annika 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 22:02:46)
~t~~t~~t~
 Anni&Annika 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 22:06:34)
za prvé nevím co to je a za druhé mě to uráží....~t~~t~se nedivim~t~~t~...lip bych reagovat neumela, to je fakt na ~R^....ja bych asi nebyla schopna odpovedi, kdyby na me nekdo vyvalil potapece.....bych si myslela, ze jsem asi neco zaspala, ze je to treba nejaky novy in vyraz~t~~t~~t~
holky, ja se tu rezu~t~~t~~t~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 22:15:25)
ani já ted taky~t~~t~~t~
 mabela 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 22:26:40)
anni, já taky myslela že na rodince teď koluje nový super "in" výraz "potápěč"~t~ a že já jsem zas úplně "out"~t~
tak jsem si schválně otevřela ten odkaz a musím říčt, že bych se snad raději šla utopit, než tohle upéct!~t~
 Mickey16 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 23:00:34)
Smarja tady uz ma nekdo vanoce? ~e~
 Anni&Annika 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 22:31:41)
hele, ale ta cela veta ...hele, ty si jdi pect potapece~t~~t~~t~...
neznat tu diskusi /ja ji znala/, tak FAKT jen ziram, proc mam jit pect zrovna naky blby potapece~t~~t~~t~~t~...a jeste se dozvim, ze uz jsem jich 20 000 upekla~t~~t~~t~~t~
 LaviON 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 22:36:09)
měla by jí za urážku na cti udělat kahní řízek!
 Anni&Annika 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 22:39:16)
~t~~t~~t~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 23:20:53)
holky,tak domluveno,až budeme chtít někoho na rodině poslat do kporu,napíšeme,,hele! běž péct potápěče,jo?!?~t~
 Mickey16 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 23:23:39)
Dobry~R^~t~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 23:25:55)
a přijď až jich budeš mít 20 tisíc~l~~t~
 Mickey16 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 23:30:26)
~t~~t~~t~
 Anni&Annika 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(14.5.2011 9:50:32)
aachje, nevim...aby si nekdo pod tim pect nevybavil neco jineho~t~..prece jen se bezne pece neco jineho nez nejaky potapec~t~
 Inka 
  • 

Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 22:10:20)
Aachje, když čtu něco o jídle od Tebe, tak vždycky začnu slintat.
 aachje skunk a tři holky 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(13.5.2011 22:16:01)
inko,to jsou pavlovi reflexy~t~
 Suza007 


Re: Výborný oběd na sobotu nebo neděli 

(14.5.2011 12:01:59)
Já budu dělat hovězí na víně s mrkví a k tomu šťouchané brambory a domácí žemličky. A bude to jistě výborné jako pokaždé ~w~
Kdyby měl někdo zájem o recept, tak sem písněte, a já ho půjdu najít.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.