| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Babička chodí do školy

 Celkem 11 názorů.
 Beat 


Krásný!!! 

(24.5.2013 10:12:33)
Pěkné čtení, přeji hodne krásných zážitku ve skole !
 Vera S. 
  • 

Re: Krásný!!! 

(24.5.2013 17:47:44)
Diky. Byla to pro mne zachrana. Vera S.
 Simča a dcery *1988 a 1997 


Super!!! 

(24.5.2013 11:39:07)
Věruško, zase úchvatné čtení. Sice mi do 55 let ještě kousek chybí, ale kvapem se to blíží a tak mne mrzí, že tady to také takto nefunguje. Ještě mám dotaz - kdo to financuje? Tyhle programy jsou v celých USA? Ve všech státech? Tady u nás je univerzita 3. věku, ale většinou mají 1 - 2 témata a větší výber je asi jen ve velkých městech.
 Vera S. 
  • 

Re: Studim senioru 

(24.5.2013 17:46:34)
Mila Simco,
tim, ze jsme pod hlavickou Osher Institu, coz je nadace, ktera je urcena na podporu kvalitniho zivota senioru, mame nejake penize a podporu od nich. Cast penez take prihazi od UTMB, university ke ktere patrime (University if Texas Medical Branch), "vyuzivaji" nas pro geriatricky vyzkum. Hodne jako vzdycky je na dobrovolnicke bazi. Napriklad letni kursy, za ktere se neplati vubec prednaseji i ucitele zdarma.Osher instituty jsou po cele americe u cele rady universit. Muzes si to googlnout. Vsechny university maji nejaky program pro senoiry (jako university 3 veku), kdy muzes studovat treba do 100 let a muzes ziskat titul, ale to je placene jako kazde studium, jen se seniorskou slevou. Jeden muj tanecni partner ve spolecenskem tanci zrovna dodelal sveho bakalare v 87 letech! Kdyz byl maldy nikdy na to nemel cas ani penize. Ted si to dopral, aby ukazal vnukum, ze i on to dokaze.
Nas institut neni o ziskani titulu ( to uz vetsina ma), ale o radosti z uceni, vzdelavani se, cviceni mozkovych bunek i ve vyssim ci vysokem veku. O kvalite zivota.Zrovna jsemse prokousavala kursem o bib bang, teorii relativity a string theory (jak se ji rika cesky? Teorie strun?). Byla to zabiracka. Fysiku jsme mela aposledy pred 50 lety:):). Je to opravdu vynikajici mit takove moznosti. Mam stesti, ze ziju v universitnim meste i kdyz jinak je malinke. Mame i svuj symfonicky orchestr, balet (kde tanci Clarisska), spoustu galerii. To jinak v Americe v malomestech (kolem 400 tis.) nebyva.
Jsem rada, ze ses ozvala. Tvoje otazky doplnuji vypraveni. Vic lidi se asi pta v duchu totez. Tady lidi mnohem vic spolehaji na svepomoc, nadace, dobrovolnickou praci, nez na stat. Tak je to i s nasim institutem. Vera S.
 Omega 


Re: Studim senioru 

(25.5.2013 19:04:41)
Vero, je moc krasny uzivat si studia v kazdem veku a musim rict, ze me tvuj clanek inspiroval a nuti me premyslet, co bych jeste mohla pro sebe, resp. pro sve vzdelani, udelat. Chci se naucit jeste jeden jazyk, stale to odkladam. I kdyz to nebude univerzitni studium, hlavu mi to poradne procvici a navic se setkam s novymi lidmi. Dekuju a preju pevne zdravi a energii nejen na studium.
 wicky 


Re: Studim senioru 

(27.5.2013 14:05:01)
Dobrý den,
děkuji za dnešní článek, je to pohlazení po duši. Už se mi stýskalo.
Přeji hodně zdraví a veselou mysl ~;((
 TS Garp 


Kecy 

(27.5.2013 15:49:44)
No jo v tý Emerice tam se maj. Stačí se tam odstěhovat a chodím do školy na fyziku. Začnu žít i po pětapadesátce což jsem v podstatě v Čechách "mrtvej muž" a radostně užívám života.
A kde jsou ti ubozí Američané co žijí v karavanech, na ulici v bídě....
Ne děkuji nechci, tady se praktikuje jen to co se vládnoucí mafii hodí. Podobné propagandistické kecy o soukromě financovaném školství pro "mrtvé" a jiné kecy si nech.~;)~;)~;) ~t~~t~~t~
 Silva, dvě holčičky 


Re: Kecy 

(28.5.2013 8:02:53)
Je možné, že by někdo byl tak krátkozraký a napsal takový článek? To jen dokazuje tvou závist a zášť vůči něčemu, co funguje jinde líp. Je spíš záviděníhodné, jak se s tím v té "Emerice" dokážou poprat a dát lidem i po padesátce možnost se stýkat s lidmi a dál se vzdělávat.
 TS Garp 


Re: Kecy 

(28.5.2013 15:51:14)
No jo zajdi si na pracák - řekni je mi - třeba padesát a hledám práci a pak propukni v Huronskej smích co ti řeknou.~:-D~:-D~:-D
Jinak ano v Americe na mě čekaj, už vyvěsili vlajky a nastartovali mop v obchoďáku.
~t~~t~~t~~t~
Jinak roni dík za reklamu - stebou je tu největší prča.~;)
 Helena,tři děti a pět vnoučat 
  • 

Studovat se dá kdekoliv 

(28.5.2013 18:18:06)
Už mi bylo 60, jsem v důchodu, i když ještě částečně pracuji. U nás se dá taky studovat. Kromě jazykového kurzu španělštiny chodím na univerzitu třetího věku v Olomouci a je to úžasné. Mám tam 70-ti leté kamarádky, které už dělají několikátý obor. Doporučuji.
 Jana 
  • 

babička vodí 

(30.10.2019 18:27:54)
Naše babi vodí syna do školy každý den. Doporučuji.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.