| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Cesta za šťastným úsměvem I

 Celkem 11 názorů.
 DENISA 
  • 

TV porad Vizita tykajici se rozstepu 

(5.8.2010 8:48:35)
Pred asi 2 mesici byl na Nove porad Vizita o operacich rozstepu. Protoze jsem mela UTZ pred sebou a brala jsem v 1.trimestru ATB, ani jsem se nechtela divat, protoze jsem cekala jak to bude otresne. Cerstve narozena miminka s rozstepem se mi zdala krasna i tak, spis mi jich bylo moc lito, ze musi hned na operaci. Co jsem naprosto nechapala, tu uzasnou praci pana dr., ktery tak velke rozstepy spravil tak uzasne, ze to na nich skoro nebylo poznat. Takova kapacita se jentak nekde nenajde. Nechapu, ze by nekdo sel kvuli rozstepu na potrat, kdyz to dnes lze tak krasne napravit. Co me uplne dorazilo, ze za tu nekolikahodinovou, nesmirne narocnou operaci, pri ktere dr. usije diteti pul obliceje, plati pojistovna nemocnici 14 tis. Kc, co z toho asi mam ten doktor. Z toho mi bylo uprimne smutno, jak si nas stat ceni takovych odborniku.
 Astrit 


Re: TV porad Vizita tykajici se rozstepu 

(6.8.2010 14:39:26)
Souhlasím, napravit rozštěp je velké umění a smekám před lékaři, kteří to umí. Taky jsem na Nově viděla Vizitu s tímto dílem a teď je mi jasné, že rozštěpová vada není důvodem k potratu. Miminko má sice složitější start do života, ale po několika operacích prožije kvalitní zdravý život. Přeji štěstí všem statečným rodičům i jejich malým dětem, které s touto vadou bojují.
 janisabipepi(S-05/08/P-12/09) 


Re: TV porad Vizita tykajici se rozstepu 

(6.8.2010 15:38:26)
děkujeme;) jsem maminka rozštěpáčka. o rozštěpu jsem se dozvěděla ve 32tt, ale i kdyby mi to řekli dřív, na potrat bych nešla. je to sice boj, protože to není jen o tom co je vidět/rtík a nosánek) ale náš malej měl rozštěp měkkého i tvrdého patra i čelisti. je mu sedm měsíců, mezera v patře nám nedovoluje aby malej papkal to co vrstevníci, ale on to vše dožene;) čelisti má přerušené na dvou místech, ale má už pět zoubků, sice trošku nakřivo, ale to srovnají rovnátka;) je to miláček celé rodiny. na podzim nás čeká druhá operace - uzavření patra, tak se těším, zase budeme kousek dál;)
jinak k pořadu Vizita, jako maminka která si to vše prožila jsem na to koukala jinak. zklamalo mě, že operaci prokládali nějakým šitím saka, místo toho mohli přiblížit alespoň okrajove co čeká miminka dál atd. asi jsem moc citlivka že mi to vadilo ale prostě mi to přislo nevhodné, srovnávat kus látky s operací novorozeného miminka. ale to je asi jen můj názor. jinak děkuji všem kteří se věnují tématu rozštěpy, třeba přijde čas kdy o tom bude vědět celá společnost více, a nebudou na miminka všude všichni zkoumavě koukat;)
 Radka, 04/06+12/07 
  • 

Re: TV porad Vizita tykajici se rozstepu 

(6.8.2010 21:15:24)
Naprosto souhlasím, co se týče kvality a profesionálů, klobouk dolů. Viděla jsem snad všechny díly až na jeden a byla jsem moc ráda, že takový autentický pořad byl natočen u nás v ČR. Ale hned v prvním dílě mě zarazilo to samé - a sice to přirovnávání k běžným rutinním činnostem. Přišlo mi to maximálně neuctivý a bezohledný vůči samotným pacientům a jeho nejbližším. Chápe, že jste se na to dívala jinak, a není to tím, že jste velká citlivka. Mě se osobně nedotýkal žádný z prezentovaných problémů a tohle přirovnávání mi taky přišlo zvláštní.
 janisabipepi(S-05/08/P-12/09) 


Re: TV porad Vizita tykajici se rozstepu 

(7.8.2010 13:37:30)
Raduš děkuji. alespoň vím že nejsem sama. teda kromě rodiny, kterou to taky nemile překvapilo... ale nadruhou stranu, pořad vizita ukázala mnoho nemocí, vysvětlila mnoho věcí, a hdoně lidem přiblížila to o čem jen slýchali. to si zaslouží velký dík, jen chtěli asi trošku odlehčit témata nebo nevím,ale v každém díle mi přišla alespoň jedna věta,situace,poznámka nemístná. ale to teď už nikdo nezmění;) byla bych moc ráda kdyby Vizita pokračovala a vrátili si k další operaci rozštěpáčků. Jana
 maja 
  • 

Re: TV porad Vizita tykajici se rozstepu 

(7.8.2010 20:31:12)
to je zajímavé, mě to divné nepřišlo, že srovnávají šití a šití a v jiných dílech zase něco jiného...uměla jsem si to pak lépe představit
 janisabipepi(S-05/08/P-12/09) 


Re: TV porad Vizita tykajici se rozstepu 

(9.8.2010 12:46:03)
možná kdybych nebyla maminka rošzěpáčka, která si to vše prožila taky by mi to nepřišlo divné. ovšem když si vybavíte ten pocit kdy vám pětidenní miminko odvážejí na operaci, do celkové narkózy atd, tak mě to prostě divné přišlo. když se zkazí ušítí saka, prostě se přijde jen o látku....
 Marcela+Ela+Áďa 
  • 

MUDr. Borský - MUDr. Vokurková 

(5.8.2010 9:53:15)
Ano, existují v naší republice s problémovým zdravotnictvím opravdové kapacity - již zmiňovaný pan doktor Borský v Praze a také paní primářka Vokurková z Bohunické nemocnice v Brně. Jsem jí s Eliškou neskutečně vděčné nejen za její lékařské "umění", ale také za její úžasný přátelský a profesionální přístup ke všem dětem a maminkám. Právě nás chystá na složitou operaci a bez ní bych byla nervózní daleko více - prostě vím, že to v zimě zvládnem - jako už 4x předtím. DĚKUJEME, DĚKUJEME ...
 Orion 


Re: MUDr. Borský - MUDr. Vokurková 

(5.8.2010 12:04:12)
Díky odborníkům, které v ČR máme není samotný rozštěp důvodem k potratu, pokud je sám. Velice často se k němu totiž přidruží vady srdíčka.
My máme rozštěpové vady v rodině jako prokletí a bratříček vadu srdíčka nepřežil.........
 Veronika + cipísek  
  • 

Re: MUDr. Borský - MUDr. Vokurková 

(5.8.2010 20:06:54)
Dobrý den,
mohu se zeptat jaká operace Vás čeká?.. nebokolik jste jich již absolvovali?? My máme za sebou zatím jen jednu... a to rtíku, také u paní MUDr. Vokurkové
 Marcela+Ela+Áďa 
  • 

Re: MUDr. Borský - MUDr. Vokurková 

(9.8.2010 9:00:54)
Naše slečna je už větší (10 let), takže nás čeká vložení kostního štěpu z kyčle do měkkého patra na dvou místech - oboustranný kompletní rozštěp. Beruška se na paní doktorku a Bohunickou nemocnici (odd.popálenin) dokonce i těší, ale obávám se, že ji to přejde - tentokrát tam nebudeme 3 dny i s cestou jako posledně s nosíkem. Musím jí nějak vysvětlit, Že nebude moct 14 dní chodit, že bude jezdit na vozíčku, že pusinka se rychle zahojí, ale ta noha že bude bolet dlouho... Ach jo. Pokud byste se potřebovala ještě na něco zeptat, klidně napište na e-mail koci.marcela (seznam).
Pozdravujte vašeho prcka - jsme na jedné lodi a zvládnem to !!!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.