| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak zacházíte s informacemi z médií?

 Celkem 51 názorů.
 liva99 
  • 

jsem na tom stejně! 

(13.11.2008 8:42:27)
Takže buď je to hormonama nebo je to prostě na psychiku... Taky mi vadí ty nové scény v TV jako boj za větší bezpečnost na silnicích - manžel okamžitě přepíná, ví, že je to pro mě fakt hnusné. A to mě okolí zná jako velmi ráznou ženskou :o) A vadí to i mé 9 dceři, takže i na děti to působí podivně. U kauzy Kuřim se mi chtělo střídavě brečet a zvracet.
 Líza 


Re: jsem na tom stejně! 

(13.11.2008 9:05:24)
Livo, o tom jsem se včera s někým bavila - jako, pokud moje dítě tahle "reklama" přiměje líp se rozhlížet na přechodu, jsem jen ráda. A jistě by na útlocit diváka víc zapůsobilo, kdyby on byl účastníkem takové události, než když se podívá na něco z čeho je mu šoufl, ale příště tedy pro sichr dítě připoutá, trávu hulit za jízdy nebude a bude pořádně koukat, jestli před sebou nemá chodce.
 kamča 
  • 

Re: jsem na tom stejně! 

(13.11.2008 22:05:17)
Na internetu jsme s manželem našli i další spoty z ministerstva..a opravdu to co vysílají zatím ted je jen slabý odvar toho co přijde. Např. Záběr z dělohy (miminko). chlap s manželkou pospíchá a jede jak prase..to dítě sebou hází.opravdu mě to překvapilo. Pak samozřejmě havárie a dítě se v plodové vodě zbarví krví. No hnus..a takových spotů je víc.
 Kaja + 3 


Re: jsem na tom stejně! 

(17.11.2008 19:29:27)
Tak ja na ty spoty taky nemuzu koukat. Problem je, ze nekoho to muze primet dat vic pozor a jinemu to zpusobi psychycke problemy. A ze je zpusobit muze, to jsem si jista. A krom toho se obavam, ze ty nejvetsi prasata silnicni se u tehle spotu maximalne dobre pobavi.
 Anita P, dvě dcery, 8 a  
  • 

Re: jsem na tom stejně! 

(28.11.2008 16:42:48)
Nejlepší je ale vlastní zkušenost a stačí k tomu pouhá vteřinka... Začátkem roku jsem bourala v sedmdesátce s celou rodinou, strhla mě krajnice neošetřené vozovky v momentě. kdy jsem se ohlédla na své dvě dcery, které vyváděly nějakou nepatřičnost na zadním sedadle. Nikomu se nic nestalo, odnesli jsme to všichni jen šokem ze situace, horší bylo ale zjištění, že po půl roce vztekání se s pojišťovnou a smlouvou o pojištění vozidla mi byla tato pojistná smlouva zrušena......Ještě že to bylo kousek od místa bydliště.... Proto vždy u svých dcer volím variantu trpělivě vysvětlovat vysvětlovat, vysvětlovat, i kdyby to bylo stokrát a u takové blbosti jako, že se ženská nechala předělat na chlapa a čeká dítě - je až neskutečné jak pohotovým způsobem si to děti mezi sebou vysvětlí a jaký zmatek to v těch dětských makovicích nechá.
 Insula 


Re: jsem na tom stejně! 

(13.11.2008 9:13:46)
Také mě to vždycky hrozně zasáhne. Často na to myslím několik dní i týdnů. Také to neumím pochopit. Nejsem "supermatka" ani "superžena", jsem si vědoma, že dělám chyby ve výchově, také někdy křičím, ne spíš ječím :-), také někdy plácnu dítě na prdelku (a mám pak výčitky), ale neumím si představit, že bych dělala něco podobného a neumím pro to najít ani žádné vysvětlení. Připouštím, že děti umějí "lézt na nervy", ale neumím si představit CO TAK HROZNÉHO udělaly, že se k nim rodiče dokáží takto chovat. Vždy si říkám, že to musí být chování "chorého" mozku.
 10.5Libik12 


Re: jsem na tom stejně! 

(13.11.2008 22:01:24)
Klipy pro bezpečnost na silnicích jsou mimořádně dobrý, to je něco jiného.
Z informací o týraných dětech jsem zoufalá, nevím jak chránit děti před jejich matkami. Onehdá se tu zesměšňovala Stehlíková, že chce zakázat facky a pak se každej chytá za srdce, když na to nějaký děcko dojde.
 MishuI 


Re: jsem na tom stejně! 

(14.11.2008 12:34:24)
.."jsou mimořádně dobrý.."Já pitomec jsem je cíleně vyhledala na netu.Všechny jsem viděla.Ty klipy mi přišly mimořádně reálný.Ze všech jsem měla husí kůži,myslím,že se mnou teda pohnuly až moc.Zejména ten,kdy maminka na zadní sedačce drží miminko a do sedačky ho nedá,protože "to je za rohem".Záběr na zkrvavené nemluvně na palubní desce mi způsobil lehčí srdeční zástavu.Snímek se mi vybavuje několikrát denně.Večer nemůžu usnout-vidím to miminko.A to nemluvím o tom,jak "dobře" se cítím při jízdě autem.Tak jestli tohle bylo cílem kampaně-zadařilo se.Jen doufám,že to takhle působí i na ty agresívní,zhulený,opilý a nezodpovědný řidiče.Nebo jen na labilní těhule..(?:()
 Líza 


Re: jsem na tom stejně! 

(14.11.2008 13:58:18)
Jestli chceš odpověď na to, jestli to na někoho působí, tak se koukni sem:
http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=10397167
Na takovýhle lidi nezafungoval ani zákon, a najednou po drastickým klipu děti poutají, takže to zjevně k něčemu je.
 MishuI 


Re: jsem na tom stejně! 

(14.11.2008 14:13:08)
Ani nevíš,jak jsem ráda,že to nějaký význam má..ty spoty jsou fakt drastické,tak aspoň,že to k něčemu je..
 Petr Frank 
  • 

Re: jsem na tom stejně! 

(16.11.2008 9:06:24)
No to je právě to, čeho se nejvíc bojím.
Účinek to bude mít na 80 procent lidí co jezdí slušně
a na ty vyhulený paka naprosto nulovej.

Vím o čem mluvím, máme v ulici asi 5 malých dětí a
18 až 25 letí kluci tu zpevňují svoje ego tím že tady jezdí
kolem 100 ky a nejraději na motokárách. Velmi často uvažuju,
že jim rozbiju hubu, mám ale strach aby to nedopadlo obráceně :-)

Petr
 katka+katka 
  • 

Taky nevím, co si o tom mám myslet 

(13.11.2008 8:42:49)
Na jednu stranu vnímám, že je dobře, že média o těchto případech informují, protože lidé pak mohou vědět, čeho si všímat a mohou týraným dětem pomoci. Na druhou stranu začínám mít pocit, že média tyto informace sdělují spíš jako nějakou senzaci (zvláště komerční televize) a to už je mi dost nepříjemné.
Co mi ovšem přijde nefér (viz článek slasti a strasti pěstounů), že rodiče, kteří dítě plácnou, jdou s ním k doktorovi, protože pak třeba upadne apod. jsou popotahováni po soudech. Naopak rodiče, kteří dítě skutečně týrají, řežou... s ním k doktorovi nejdou a v podstatě jakémukoli postihu unikají.
 Lizzie 


Katko 

(13.11.2008 8:56:18)
Bulvarizace médií. Ty komerční jsou na podobných případech postavené, ale některé podobné prvky přejímají i ,,seriózní" média - televize, rádiové stanice, tisk. Mě to taky leze na nervy, bulvár si jednou za čas přečtu, nicméně v tý televizi to nerada vidím, dřív mi to nevadilo. Na stranu druhou - bulvár má vysokou prodejnost a komerční televize vysokou sledovanost. Je to i o lidech. V každém z nás to dřímá...v někom více, v někom méně. Někdo čte horory a občas koukne na Tarantina (já), jiný sleduje výhradně komerční televize a čte bulvární tisk:) Kde je navíc sem tam fešná baba.
 xylofonka 


příspěvek do diskuze 

(13.11.2008 8:46:13)
Mám dobrou radu: vyhodit televizi, neposlouchat rádio, nečíst noviny, zkrátka kašlat na mediální masáž a žít svůj život. Mám vyzkoušeno a je mi blaze.Martina
 Lizzie 


Jejda 

(13.11.2008 8:47:51)
Tak to bych nevydržela. V tomto ohledu jsem mediální závislák - média jsou fajn, jen spousta lidí neví, jak informace z nich přijímat - takže je buď přijímá nekriticky (a berou vážně každou pitominu) nebo je ignorují a nadávají, jak jsou hrozná.
Pravdou je, že bez médií se neobejde nikdo tady. I když nemáme televizi a nečteme noviny...
 Blanka 
  • 

Re: Jejda 

(13.11.2008 9:56:28)
Myslím, že nejde úplně vypustit veškerá média, já například ráda vím co se děje i jinde než u nás ve vsi a možná je i dobře, že se taková kauza zveřejní, třeba lidé budou méně lhostejní, třeba ten pán, co v podstatě odhalil kuřimskou kauzu si taky mohl říct kašlu nato, naštěstí zasáhl.
 Lizzie 


Informace  

(13.11.2008 8:46:15)
Nejsem máma, ale řeknu si, že ta ženská je ,,svi!ě" - to, že jí nutil partner, měla těžké dětství apod., pro mě není omluva, že někdo týrá vlastní dítě. Hodně věcí přecházím, ale je pár nad kterými člověka hodně zamrazí.
Jo a nesnáším emotivní výpovědi ,,rodiny" a svědků (nesvědků) do kamery.
 JanickaB 


Re: Informace  

(13.11.2008 9:03:41)
Ahoj,

taky si myslím že pro týrání dětí není žádná omluva. Myslím, že by se to mělo víc kontrolovat. Nemyslím si že když občas maminka plácne dítko přes zadek že je to problém. Ale týrání je někde jinde. Mám tři děti a také nevím jak zacházet s podobnými zprávami. Někdy brečím, jindy jsem opravdu znechucená, je mi líto, když se lidé chovají jako zvířata a to ve všech směrech nejen při "výchově" dětí. Musíme proti nelidskosti bojovat všichni ale jak?
 1.3Magráta13 


Jsi normální 

(13.11.2008 9:47:01)
Cilko, samozřejmě že jsi normální. Normální lidi totiž takové věci nenechávají chladnými, působí na jejich city, pobuřuje. Ti lidé, kteří podobná svinstva páchají jsióu nějakým způsobem narušení, nenormální. Obrana proti tomu není. Těm obětem můžeme pomoci větší všímavostí a sobě naopak ignorací. Osobně takové zprávy v novinách přecházím, televizní zpravodajství nesleduju, nebo jen minimálně. Nicméně před týdnem mě dohonila reklama na propagaci zádržných systémů natočená F. Renčem. Ještě v noci se mi o tom zdálo. Hrůza. Nejhorší ale je, že jsou pořád mezi námi lidi, kteří prostě v autě tu autosedačku nepoužijí a vystavují tak svoje dítě smrtelnému nebezpečí. Má spolubydlící v porodnici vezla takhle domů svojí novorozenou holčičku. V náručí v autě nacpaném dalšími 3 dospělými a jejím starším, 3letým synem.
 16.5Salám&Lajka14 


Jaký krásný (mediální) svět... 

(13.11.2008 10:08:39)
Informace ze sdělovacích prostředků moc nevnímám, o mediální praxi si myslím své, a emocionálně na mne nijak nepůsobí.
Že se v životě dějí nepěkné věci je fakt, ale zprostředkovává-li mi je nějaký Tuna, ani to se mnou nehne. Jediné, co mne pokaždé spolehlivě na*ere jsou zprávy o legračních trestech za násilné trestné činy (vraždy) např. oproti trestům za finanční machinace. Opravdu je mi na blití z toho, že žiju ve státě, kde nějaká ožralá kráva zaviní smrt svého dítěte, pak ještě tahá celou republiku x týdnů za nos, pátrací akce stojí neskutečnej balík a ve finále si jde na tři ročky odpočinout do fešáckejch lázní. Jo, to mi vadí dost. Reklamy s mrtvejma miminkama jsou proti tomu výlet parníkem na Slapy.
 zuzini 


Re: Jaký krásný (mediální) svět... 

(13.11.2008 15:29:37)
Tak tak Monty, taky je mi z toho blivno :-©
 Alča, bezdětná 
  • 

Re: Jaký krásný (mediální) svět... 

(14.11.2008 8:15:29)
Monty: Kurňa, ty mi to bereš z pusy (jestli můžu tykat-tvoje názory jsou mi hodně blízké) Mám v rodině případ, že byl chlap vezněný kvůli daňovému úniku, prostě uklouznutí, špatní partneři v podnikání… jinak slušný člověk. Odseděl si s plnou parádou 5 let – manželka zůstala sama s 2 dospívajícíma dětma na krku, málem jim sebrali i starý dům (neměla by kam s dětma jít) a to byl on ještě puštěn na půlku za dobré chování + dluh bude platit do konce života. Včera jsem zrovna viděla ve zprávách, jak tý ženský, co kupovala padělaný Eura, chtějí napařit 8 let- dobře, taky je to trestný, ale když někdo zabije, nebo znásilní děcko, tak je za 3 roky na půlku venku?! To je panečku cena lidského života!
 jana 
  • 

intuice 

(13.11.2008 10:57:18)
Zajimave,ale zrovna vcera jsem premyslela o napsani podobneho clanku.Jsem na tom uplne stejne,mam 4leteho synka a jsem tehotna,ale ziju v zahranici.Pred tremi dny davali ve zpravach,jak jedna matka a jeji pritel utyrali k smrti jejiho 17ti mesicniho syna.To co mu delali je absolutne nepopsatelne,nikdy jsem nic tak hrozneho neslysela a doufam,ze uz nikdy neuslysim. Vzdy,kdyz si na to vzpomenu,nemuzu si pomoct a brecim nad tim,jakou silenou bolesti si musel ten maly chlapec projit za tak kratky zivot.
 Aneka33 
  • 

Mediální zprávy jako výchovná metoda:-) 

(13.11.2008 12:03:09)
Co je to za člověka, to je asi první, co mne napadne. postupně vyjde na světlo, že v mnoha případech je to asociál. Pochopitelně mne to chladnou nenechá, ale lítost je asi to jediné, čeho jsem schopna.

Jinak co se medií týká, s oblibou a velmi účinně jak to tak vypadá, užívám všechny možné zprávy o úrazech nehodách a pod. jako výchovné prostředky. Zní to blbě, ale poslední, co si třeba pamatuji byl případ chlapce, co vypil desinfekci - Krtka tuším. Dceru jsem postavila před obrazovku a popsala jí, jak ho to muselo bolet a kdyby nepil to, co mu někdo na pití nedá, tak by..... už nevím, jaká "přednáška" to byla, ale co vím, dcera se netkne ničeho, co nezná a pokud to nezná, zeptá se. totéž s přechody pro chodce a přejetými dětmi, nechám ji poslechnou si, jak holčička vběhla a že je v nemocnici a věřím, že dcerka chápe, co ji tím vysvětluji. Jakmile bych jen řekla, nechoď do cesty bez rozhlédnutí, pochybuji, že chápe souvislosti, ale jakmile ta holčička vběhla a je v nemocnici, pochopí to snáz.

Jina k co mne zarazilo, jsou stránky FOD. Tam je stránka dětí k adopci či do PP a příjde mi to, jako z pořadu "chcete mě". To mi příjde taky dosti podivé.
 Natanela 


FOD X DĚTI 

(13.11.2008 12:47:46)
Tak mě to divné nepříde, neboť děti jsou tam umístěné takové, které se nepodařilo umístit do NRP. To znamená, že jsou to děti jiného etnika, nemocné nebo jsou to sourozenecké skupiny. Tak, je lepší, aby tyto děti strávily dětství v DD a nebo byly vystaveny na portálu FOD a měly, tak šanci najít nějakou rodinu? Myslím, že FOD dělá pro děti co může!
 Aneka33 
  • 

Re: FOD X DĚTI 

(14.11.2008 11:10:41)
Práce těch lidí si hluboce vážím, a nepochybuji, že jejich úmysly jsou jen a jen dobré. Sama se zajímám o PP, ale takováto prezentace mi zkrátka nepříjde moc šťastná. Jakmile to čtu, tam mi to nepříjde, že čtu o lidech/dětech, ale o Srstkových miláčcích. To pojetí představení dětí mi nevadí, spíše pasáže "....se hodí pro nenáročné pěstouny...."
 Natanela 


Re: FOD X DĚTI 

(14.11.2008 12:16:13)
Chápu, co ti na tom vadí, ale já si myslím, že i ty informace o dětech jsou tam hodně důležité. Když bych chtěla přijmout do rodiny dítě, většinou má člověk nějaké požadavky. A když si přečtu, že je dítě tělesně postižené nebo má ještě pět sourozenců je to hodně důležitá informace. Můžu pak zvážit, zda se skutečně chci o to dítě zajímat a nebo je to nad moje možnosti a schopnosti. Taky bych byla ráda, kdyby tam ty děti vůbec nemusely být, ale jestli je to ten poslední možný způsob, jak je umístit v rodině, tak tomu fandím. Je třeba pro ty děti udělat vše co jde. Vím, že hodně dětí takto našlo rodinu, a tak to za to stojí, i když je smutné, že to muselo dojít až do této fáze, přesto je to pro ně ta poslední šance!!!!!!!
 Martin 
  • 

virtuální svět takzvaného "zpravodajství" 

(13.11.2008 14:11:28)
Doporučuji klasickému masmediálnímu a převážně bulvárnímu zpravodajství (a týká se to i zpráv na ČT1) se spíše vyhýbat, je to převážně jen forma zábavy a může to negativně zkreslovat váš pohled na svět (negativní, byť ojedinělé události jsou zpravodajsky "zajímavější" než "dobré zprávy", a proto převládají). Nepotřebuji být zahlcován různými šokujícími kuriozitami, které jsou "atraktivní", zvyšují sledovanost, ale nemají žádný hlubší význam.

Takže moje odpověd na otázku v titulku článku zní - vyhýbám se jim, nevěnuji jim pozornost.
 zuzkasim 


Re: virtuální svět takzvaného "zpravodajství" 

(13.11.2008 21:54:51)
Já souhlasím. Televizi nemáme, pár zpráv si přečtu na netu a to bohatě stačí. O víkendech u rodičů nám televize opět na další 2-3 týdny stačí, dětem zatím taky (1 a 3 roky). Sem tam nějakou pohádku staršímu najdu na netu, víc zatím nepotřebuje. Rádio posloucháme, ale manžel je na takové ty kecací stanice, kde jsou pořady se zajímavými lidmi, takže nějaké senzace jdou mimo nás. Už 3 roky se nám takhle žije dobře. Jako zábavu využívám spíš internet.
 Kocour 
  • 

virtuální svět médií 

(14.11.2008 20:57:01)
Martine, připojuji se k tvému názoru. Televizi nemáme, považujeme ji za zbytečnou až škodlivou. Televize podle mne není neutrální médium a nedá se používat dobrým způsobem. Je nejsouto kanál na reklamu, která je sama o sobě tak otravná, že je nutné ji proložit nějakou vatou, pokud možno co nejchytlavější. Lidé kteří nemají televizi nejsou slaboši, jen si nechtějí doma pouštět "zkreslovač reality" :o)
Od reality špatných a drastických věcí se nechci odřezávat. Mám internet a taky vím jak ho používat. Čtu si články, komentáře a analýzy. Mám z toho mnohem lepší informace než z krátkého televizního šotu a tendenčního komentáře, ale to není to nejdůležitější. Náš mozek prostě není evolučně vybavený na rozlišení mediálního obrázku v televizi a viděné reality. Proto lidi píšou že nemůžou dostat z hlavy to co v TV viděli, a bývají to většinou výseky z nějakého širšího komplexu upravené tak aby byly co nejpůsobivější. Mozek to bere jako realitu, není tu žádný odstup.
Být šokovaný z toho špatného co se kolem nás děje je normální. Bojím se ale že většině lidí nakonec splynou šoty ze zpráv s akčními filmy a videoklipy k písničkám a jediné co z toho budou mít bude otupělost, zmatek v hlavě a pocit že nic nezmůžou. Byl bych opatrný na to co si nechám vtisknout do paměti v obrazové podobě...je užitečné všelicos vědět ale nevím jestli je užitečné být kdečím manipulován.

 Veronika, školák a předškolačka 
  • 

Neutečete před tím :-( 

(15.11.2008 10:41:38)
Působení vizuálních médií mne také zlobí. Souhlasím s tím, že to, co člověk vnímá zrakem, se velice ukládá do paměti a ovlivňuje pohled na svět. O sebe v tomto ohledu starost nemám - na reklamy, klipy ani televizní zprávy se prostě nedívám, právě proto, že nechci, aby na mne takto pokroucená realita působila, aby mi "zanášela" mozek. I bilboardy a různé ohyzdné reklamní malůvky všude možně se snažím co nejvíce nevnímat, ačkoliv stoprocentně to bohužel nelze. Ale mám v tomto ohledu velkou starost o děti. Přestože jim neustále vysvětlujeme, jak se obrázky dají měnit počítačem, dokonce jsme si to ukázali a vyzkoušeli s vlastními fotografiemi, mám hrůzu z toho, jak jsou přirozeně zvídavé a všechny ty obrazy kolem sebe nasávají a co z toho asi v hlavičkách mají za "maglajs" :-( I když se zatím vůbec nedívají na televizi (ale nedělám si iluze, že v pubertě nezačnou), stačí jedna jízda přes město nebo nákup v obchodě a musím nesčetněkrát vysvětlovat, co znamenal ten který plakát či bilboard, proč tam je takový obrázek, co má znamenat a že je pitomý ... A útočí to odevšud, i ze stránek dětských časopisů i z počítače - nechám děti nevinně vyhledat nějaké zvířátko na Googlu a vyskočí na ně bulvární reklama s nahou ženskou :-(
 Kocour 
  • 

proč utíkat :o) 

(15.11.2008 13:16:16)
Já bych neutíkal :o) jestli dětem vysvětlujete a komentujete to co vidí, děláte pro ně to nejlepší možné. Nakonec, interpretovat dětem do určitého věku svět kolem je podle mne nezastupitelná práce rodičů.

Naopak, spousta médií je nastavena jako jednosměrný kanál a interpretace je pro ně problém který ruší efekt. Zkuste třeba dětem ukázat (nemám to od sebe) kolikrát v jakémkoliv obrazovém záznamu je nutné provést něco umělého (přeskočit na jinou scénu, do jiné doby, otočit záběr) aby nebyly nudné. Protože reklamy jsou z podstaty nejnudnější, mají těchto zásahů za minutu nejvíc. Dá se to pěkně změřit s hodinkama v ruce :o)
 Blanka 
  • 

Re: virtuální svět takzvaného "zpravodajství" 

(16.11.2008 8:33:25)
Souhlasím s Martinem, už více jak dva roky vůbec nesleduji zpravodajství na Nově a Primě. Nic se tam stejně nedozvím a zkreslené kauzy hladové po senzacích mě opravdu nezajímají. Vždycky jsem se při zprávách rozčílila a měla pocit, že tohle je ta nejhnusnější země. Sleduji zpravodajství na ČT, jen mě mrzí, že i oni se už přizpůsobují komerčním stanicím. Dokud budou lidé chtít takto podané informace nic se nebude měnit. Podívejme se na to, jak je čtený bulvární tisk např. Blesk. To vypovídá o všem. Záleží na nás jak a jaké budeme chtít přijímat informace
 Michaela 2děti 6 a 3 roky 
  • 

chce se mi zvracet 

(13.11.2008 19:39:05)
Jak píšu už v názvu ,když vidim v tv nějaké takové zprávy chce se mi zvracet.Vůbec to nedokážu pochopit,když někdo kdo byl těhotný potom kojil,mazlil své dítě může udělat něco podobnýho jako se píše v tomto článku.
 Veronika, školák a předškolačka 
  • 

Jako každá normální matka 

(13.11.2008 21:45:31)
Milá Cilko, divná rozhodně nejste, naopak. Asi každá normální matka citlivě reaguje na cokoliv, co se týká dětí. Těhotenství je v tomto směru skutečně obzvláště vypjaté období, ale mně osobně to nějak už zůstalo :-) - od té doby, co mám děti, mne dojme a rozhodí každá maličkost.
Co se týče mediálních zpráv, souhlasím s příspěvkem Martina, snažím se o podobný kritický přístup, nicméně zcela se od zpráv neizoluji. Případy týraných dětí ke mně tedy také doléhají a prožívám je velmi, např. v počátcích tzv. kuřimské kauzy jsem asi měsíc nemohla spát :-( Pak jsem si už z pudu sebezáchovy zakázala o tom přemýšlet - co také dělat, když účinně pomoci člověk nemůže ... Ale čas od času mi to přeci jenom nedá na děti ze všech těch podobných "kauz" nevzpomenout a je mi z toho zle. A je mi celkem jedno, jak se ke mně ta informace dostala, podstatné je, že to je bohužel skutečnost, že ten strašný osud těch dětí je realita :-(
Svým vlastním dětem informace zatím velice filtruji, na televizi se nedívají vůbec, ale občas jim vyprávím o nějakém případu, ze kterého si mohou vzít ponaučení - např. nepřebíhat neopatrně silnici nebo nechodit za žádných okolností nikam s cizím člověkem apod.
 pajda 
  • 

hyenizmus médií 

(13.11.2008 22:39:23)
mám to úplně stejně. Taky tyhle zprávy prožívám a stále musím přemýšlet, co to jsou za lidi, který jsou schopni něčeho takového strašlivého.
add média: Speciálně na kuřimské kauze bylo vidět to, s jakým hyenizmem se do toho pustila média - vůbec se nerozpakovali zveřejnit fotky těch kluků a jejich jména. Když si jednou zadají svoje jméno na googlu, budou z toho na prášky...A nejhorší je, že se toho nikdy nezbaví. Tuhle jejich minulost o nich budou všichni vědět po celý život - sousedi, kolegové, kamarádi, přítelkyně...děti, vnoučata. Stačí si to vyhledat na skvělém a úžasném internetu...hrozný hrozný hrozný:(((
 16.5Salám&Lajka14 


Re: hyenizmus médií 

(13.11.2008 22:49:44)
Nemusí. Vyrostou, změní se fyzicky, mohou si změnit i jména.
V tomto směru mi bylo daleko víc líto toho (asi? třináctiletého? - vím o tom jen z doslechu) kluka z Výměny manželek, o jehož nočním pomočování tehdy věděla půlka národa. ;((
 zuzini 


Re: hyenizmus médií 

(13.11.2008 22:56:09)
Coo? :(
 16.5Salám&Lajka14 


Re: hyenizmus médií 

(13.11.2008 23:10:46)
Mrkni sem.
 zuzini 


Re: hyenizmus médií 

(13.11.2008 23:48:25)
No tak to je hnus, ta matka není normální, co by neudělala pro pár litrů?
Já nechápu jak může někdo své děti vystavit v pořadu tohoto typu. :-©

Díky za odkaz Monty
 10.5Libik12 


Re: hyenizmus médií 

(13.11.2008 23:52:26)
Já možná ani nevěřím, že je to realita, to musí být scénář, tak blbej přece není nikdo..
 16.5Salám&Lajka14 


Re: hyenizmus médií 

(13.11.2008 23:54:31)
Věř tomu, že je.
Ale i kdyby to BYL scénář - ten chlapec bude pořád tím, kdo se ve Výměně počurával. I kdyby to jen hrál s elegancí Brada Pitta nebo kterýho čerta. ;)
 Gladya, bývalá dasa, 


neboj 

(14.11.2008 14:22:27)
Cilko, neboj, jsi normální. Já mám samozřejmě taky slzy na krajíčku když vidím třeba případy týrání dětí.
Bohužel VŠECHNA
 Gladya, bývalá dasa, 


neboj 

(14.11.2008 14:22:31)
Cilko, neboj, jsi normální. Já mám samozřejmě taky slzy na krajíčku když vidím třeba případy týrání dětí.
Bohužel VŠECHNA
 Gladya, bývalá dasa, 


neboj 

(14.11.2008 14:22:31)
Cilko, neboj, jsi normální. Já mám samozřejmě taky slzy na krajíčku když vidím třeba případy týrání dětí.
Bohužel VŠECHNA
 Gladya, bývalá dasa, 


Re: neboj 

(14.11.2008 14:31:59)
nějak jse se"uklikla"
skoro VŠECHNA MÉDIA JSOU SPÍŠ ČERNÁ KRONIKA, bohužel dobrá zpráva=žádná zpráva.
Na druhou stranu, někdy zveřejnění jednoho případu pomůže k odhalení jiných, lidé mohou být vnínavější k některým signálům třeba právě týrání.¨

No chápu Tě, je to těžké
 MishuI 


Re: neboj 

(14.11.2008 14:41:26)
Taky si myslím,že by se o takových věcech vědět mělo.Dějou se tak jako tak,ale jak už tu zaznělo,můžeme být k okolí vnímavější.Můžeme je taky pomoct odhalit..
 Gladya, bývalá dasa, 


Re: neboj 

(14.11.2008 14:32:04)
nějak jse se"uklikla"
skoro VŠECHNA MÉDIA JSOU SPÍŠ ČERNÁ KRONIKA, bohužel dobrá zpráva=žádná zpráva.
Na druhou stranu, někdy zveřejnění jednoho případu pomůže k odhalení jiných, lidé mohou být vnínavější k některým signálům třeba právě týrání.¨

No chápu Tě, je to těžké
 Lou+3 


Smutne pripady 

(14.11.2008 18:16:06)
Nedavno jsme meli sraz se zakladky a byla tam holka, ktera (stejne jako jeji sestra) chodila do skoly pravidelne totalne zmlacena.Otec s ni i s jeji sestrou asi od 12 soulozil.
A Zajimalo to nekoho ? Byla to sporadana komunisticka rodina.
Doufam, ze prave diky medialni masazi by to snad dnes neproslo.

A k¨tem dopravnim klipum : je mi z nich taky zle a navic mi nektere pripadaji vyrazne prehnane.. nemyslim v zobrazeni nasledku, ale v tom, ze prehani chovani ridicu. Ono staci k nehode mnohem mene, nez silena jizda se skripenim brzd. Staci, kdyz zvoni mobil pri predjizdeni. Podle meho si spousta lidi rekne, ze takto se skripenim brzd a pod. prece nejezdi a preci to jsou prasata a maji pocit, ze se jich to netyka.

Lucka
 Lilly+Helenka05,Hedvika08 


Reportéři ubližují podruhé 

(15.11.2008 22:44:05)
Nečetla jsem ostatní příspěvky,tak nevím,jestli to tu už někdo nezmínil. Můj názor je,že by se měla chránit anonymita těch týraných dětí. Když neukážete jejich obličej,ještě to neznamená,že zůstaly v anonymitě! Každý ví,jak se jmenuje matka chlapců z "Kuřimi",tudíž jsou známa jména týraných dětí. Umíte si představit,jak se k nim chová jejich okolí? Jejich spolužáci a vrstevníci? Děti bývají kruté ke každému,kdo se něčím liší! A jaký cejch si ponesou jako vklad do života? Jediné řešení by bylo vystěhovat se někam do zahraničí,kde o nich nikdo nikdy neslyšel a tam začít od nuly (v náhradní rodině). Kdo jim to ale umožní?
 Cindule 37 + 1 ještěrka (24 m) 
  • 

Re: Reportéři ubližují podruhé 

(17.11.2008 21:28:46)
No, možná by to ani nemuselo být do zahraničí, ale rozhodně někam úplně do jiného kraje do nějaké milující rodiny, která by jim poskytla tolik důležitý pocit bezpečí a jistoty. Tak jako tak to budou mít oba chlapci v životě velmi složité. A bohužel týrání se netýká jen těchto dvou dětí, takových případů je kolem nás víc než dost. Jen málokdy bohužel můžeme něco sami udělat, aby k týrání dětí nedocházelo.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.