| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč děti chrápou?

 Celkem 7 názorů.
 *Lilka* 


Chrápání 

(11.10.2008 20:53:24)
Můj syn také strašně chrápal. Začal asi před 9 měsíci. Prvně jsem tomu nevěnovala pozornost, až to bylo více a více, chrápal jako dospělý chlap, v noci, dusil se, měl přerušovaný dech a budil se, měl prostě neklidné spaní. Všimla jsem si, že má i obrovské krční mandle, obrovské tak, že mu nešlo vidět do krku, neměl tam jakoby žádný otvor, jak byly mandle obrovské. Na ORL doktor potvrdil, že je má opravdu veliké a že apnoe ve spánku je nebezpečné, dále okysličování, vývoj, špatné učení, nevyspání, syn i špatně jedl, necchtěl polykat, tak každé jídlo žvýkal snad "hodinu" hubeňourek ve 3 letech vážil 13,5kg a 97cm.
Jeli jsme nakonec na zmenšení krčních mandlí a odstranění nosních mandlí pomocí lazeru do Prahy a konečně se krásně vyspí, nechrápe vůbec, spí celou noc, jak usne, tak leží :-) Krásně jí, doslova se cpe :-) Toť jen moje zkušenost s chrápáním našeho prcka :-)
Měla jsem totiž strach, jestli nedělám unáhlené závěry, že kvůli chrápání ho chci dát operovat. Takže díky tomuto článku, který určitě mnohým rodičům ulehčí od rozhodování.
 Ladonka 


Re: Chrápání 

(12.10.2008 22:03:34)
Mohu se zeptat na kontakt, kde Vám v Praze dělali tento zákrok? našemu synovi byla doporučena adenotomie (odstranění nosní mandle), ale klasickým chirurgickým zákrokem a přiznám se, že z toho máme trochu strach.
 *Lilka* 


Re: Chrápání 

(13.10.2008 17:20:55)
Ledonko, já právě měla taky strach z klasické operace, zvlášť, když jsme měli jít i na ty krční.

Dělali to v Praze Modřanech, zde je www stránka.

http://ent-privateclinic.eu/

Velice milý přístup. Ale platí se to, my za oboje platili 6900,- ale to bylo se slevou, jinak nosní stojí myslím 3800,-
 Ladonka 


Re: Chrápání 

(13.10.2008 21:02:14)
Moc děkuji, mrknu se na to. Ještě dotaz, byla nutná narkóza? A po zákroku nebyly nějaké komplikace nebo třeba jen "problémy" - bolesti apod.?
 Bára 
  • 

Re: Chrápání 

(23.3.2011 11:36:01)
Týjo, sedím tu a mám v očích slzy. Mé dceři je 6 let, chrápe od mala, ale jelikož jsem zjistila, že v noci přestává dýchat, byli jsme loni na vyndání nosní mandle. Po zákroku byla andílek a po svých zkušenostech vím, že holky to snáší líp. Ale opět se nám přerušování dýchání vrátilo. Po kontrole na ORL nám řekli, že má nadměrně zvětšené krční mandle a musí ven.
Nemáte s tím někdo praxi? Opravdu odstranění těchto mandlí odstraní chrápání a hlavně problém s dýcháním?
 brebulka 


Re: Chrápání 

(10.7.2012 23:22:37)
Máme ten a samý problém.Docela by mě zajímalo,jak vám to dopadlo.Myslím,že vyndáním mandlí se nic neřeší.Problém bude někde jinde,ale nevím kde.~Rv~n~
 Duslik 


Chrápání a rýma 

(12.10.2008 23:05:32)
Syn je naštěstí naprosto zdraví, ale jakmile v noci chrápe, tak je mi jasné, že se ráno vzbudí s rýmou. Tento týden v noci asi 2xchrápnul a ráno nic. Tak jsem si řekla, že to tentokrát nebylo rýmou. Bohužel ne, když jsem si pro něj přišla odpoledne do školky, tak mi ho pí učitelka dávala se slovy, že začal smrkat.

Laďka + Domík

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.