| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jezinky

 Celkem 94 názorů.
 Lizzie 


Tééda.. 

(8.8.2007 9:10:52)
Rozumím autorko, tato demagogie je vždycky na houby, den ti to muselo zkazit dokonale..
Zdravému rozumu zdar!:-)
 Petr 
  • 

MLM je horsi nez sekta 

(8.8.2007 9:41:28)
Mam velmi podobnou zkusenost s vymivanim mozku MLM. Mel jsem velmi dobreho pritele, ktery se nejak do stal do spolecnosti zalozene na MLM, od te doby jsem ho ztratil, protoze jedine o cem se dokaze bavit je, jak me zatahnout do jejich systemu, aby mel ze me vic penez. MLM je tak vlastne horsi nez sekta, ktera aspon miva na pozadi nejaky "ideal", ale jedinym idealem MLM jsou penize. Lidi, co vstupuji do MLM je mi lito, i kdyz si tak obcas i dobre vydelavaji, vetsinou si znechuti dost svych pratel.
 Chihua 


Re: Tééda.. 

(8.8.2007 11:26:03)
Tohle je hrůza, moje kamarádka také přešla k jisté všem asi známé náboženské sektě a svůj život tomu naprosto přizpůsobila. je tomu už několik let a bohužel si našla i stejně zaměřeného přítele, s kým po svatbě :-) počala a porodila holčičku.
To že celých cca 25 let žila "normálně" slavila svátky, narozeniny, vánoce, koukala na Tv - nic, jak když mávne kouzelným proutkem a je vymalováno .. bohužel.
 Lizzie 


Re: Re: Tééda.. 

(8.8.2007 19:05:05)
Nenapadá mě nic jiného než otázka:
Co z toho života teď má?
No nic, já si raději pustím film, dobře se najím, najdu si chlapa a budu přemýšlet, co koupím kámošce k narozeninám..
 Megrin 


Mám taky takového jednoho "kamaráda" 

(9.8.2007 16:01:40)
Kdysi to byl opravdu dobrý kamarád. Pak se ale naše životy rozešly a dlouho jsem ho neviděla, neslyšela. Po dlouhé době jsem ho potkala v metru, hezky jsme pokecali a on si ode mne vzal telefonní číslo, že se ozve. Ozval - aby mi sdělil, že teď dělá pro jednu skvělou firmu a že by mě jí rád představil. NEZÁVAZNĚ, samozřejmě. Co bych pro kamaráda neudělala - sešla jsem se s ním, on si udělal čárku, a byl klid. Od té doby mi volá tak jednou za půl roku, že teď už opravdu pracuje pro svělou firmu a že by.... :))) dobré skutky už nedělám a přiznám se, že je mi ho i líto
 10.5Libik12 


Re: Mám taky takového jednoho  

(9.8.2007 16:38:26)
já tu budu vypadat jako zakuklenej pojišťovák s m-way pod paží, co nabízí hrnce zepter, ale.
Kolik kamarádů bychom tak nějak rádi viděli, ale čas to nedovolí, zatímco se shledáme až někdo něco potřebuje.
přijela kámoška, protože shání výrobu štokrlete a probrali jsme děti.
přijel kamarád, protože chce vyrobit okna a probrali jsme Struny na ulici.
zajeli jsme kamarádovi, protože nám odešla spojka na sto let starým fordu a pokecali jsme o politice.
To je přece normální.
všicni tito lidé jsou bezvadný, ale když ten život je fakt honička.

Před pěti lety nás vzala voda a člověk s okny nám zavolal, jestli nechceme pomoct. Díky Ivane.
 gabina 
  • 

Re: Re: Mám taky takového jednoho  

(9.8.2007 17:22:22)
Libiku souhlasím s tebou každé povolání je takové nebo makové, některý pojištovak takový jiny takový, tak je to i s MLM. A zamyslete se nad tím když jdete do obchodu, restaurace, na poštu, tamje to samé jednou se na vás na poště paní za přepážkou směje jiná by vás sežrala, to samé v restauraci atd. Člověk si nevybere. A je to tak že máte důvod se aspoň navštívit, vždyť ta kamaradka či kamarád co vám volá po dlouhé době, že se chce s vámi setkat, tak vám aspoň zavolá i když důvod navštěvy je úplně jiný vy mu ani nezavoláte.
 Iva 
  • 

už se mi to stalo 

(8.8.2007 9:29:43)
To velmi dobře znám. Sice to nebyl spolužák (manželův kolega z práce), ale následky byli opravdu nepříjemné. Bylo to v době, kdy se o tom ještě moc nevědělo. Mají opravdu super způsob, jak zblbnout lidi. Já tomu nevěřila, ale manžel ano a tak jsme do toho spadli. Co říct závěrem? Milionáři se znáš nestali (možná bohudík), ale stálo nás to 120 000,-, které jsme několik let spláceli. :-((((
Jediné co mě udivuje, že ještě dnes, kdy už o tom bylo tolik napsáno a řečeno (v TV a novinách) se stále najdou lidi, kteří uvěří a naletí. Pisatelka si může gratulovat, že si zachovala chladnou hlavu a použila mozek. :-)
 Mirka a Verunka 


taky jsem něco podobného zažila:-( 

(8.8.2007 10:15:03)
Ahoj,taky jsem měla takovou "kamarádku",sice to nebyla ta nejlepší,ale i tak jsme spolu jednu dobu dost kamarádily.Pak jsem šla na mateřskou ,ona později,přesto jsme se nestýkali,protože prostě neměla nikdy čas.Tak jsem jí "vyškrtla".Po delší době se ozvala,jestli může přijít.Tak co by ne,byla jsem ráda,i zvědavá na jejího chlapečka.No ale docela mě nemila překvapilo když mi nabízela avon a vysavač.Od té doby jsme se už nenaštívili ,asi byla nespokojená,že jsem nekoupila :-(. Lidi se prostě mění. Možná je ale dobrý prodejce:-)
 gabina 
  • 

Re: taky jsem něco podobného zažila:-( 

(8.8.2007 10:29:45)
ahoj já taky dělám MLM, ale musím říct že není MLM jako MLM. Nikdy jsem je nechápala, ale jak jsem se setkala s českou firmou Missiva, se kterou spolupracuji, tak je to úplně jiné, pomáhám hodně lidem přes zdraví a to mě těší. A jak tady píšeš že tě po dlouhé době navštívila ta kamarádka a hned ti něco nutila: záleží to na typu lidí ja taková nejsem, když se mě kamarádka zeptá co dělám tak ji to řeknu a pokud chce slyšet více tak řeknu více pokud řekne že ji to nezajímá tak už o tom nemluvím.Pravdou je, že v dnešní době je různých prezentací a prodejí plno a lidé jsou znechuceni, prodejem dek, hrnců, šperků atd., ale jakmile si mě vyslechnou tak se to všem líbí každý se registruje, aby dostal slevu nebo si něco nakoupí dělám to rok a opravdu jsem se ještě nesetkala s nikým komu by se to nelíbilo nebo nezdálo důvěryhodné, ale opravdu záleží na tom co ta firma nabízí. Taky bych nešla dělat hrnce, avon atd.
 Winky 
  • 

Re: taky jsem něco podobného zažila:-( 

(8.8.2007 10:32:46)
No taky mě takhle lákal bývalý spolužák..... naštěstí jsem sebou na "seanci" vzala kamarádku stejného ražení jako já a pořádně jsme jim prezentaci v hotelu rozložily :-)))

A těm co naletí i když toho bylo řečeno a napsáno tolik - já to nechápu, ale je fakt že taktiky prodejců MLM jsou šíleně rafinované a jdou po tak základních instinktech jako je pocit rozhodnosti (podepiš to teď), svéprávnosti (přece ti žena nebude říkat co máš dělat se svými penězi) a ješitnosti (jardo jsi borec, fakt jsi nám hrozně pomohl)...... v rodině taky jeden neodolal a splácejí to a splácejí......
 gabina 
  • 

Re: Re: taky jsem něco podobného zažila:-( 

(8.8.2007 10:36:33)
Jo to nechápu jak může někdo naletět takovým kde jsou prvotní investice. No nechápu, na druhou stranu chápu lidi jsou různí a hodně je jich hloupá co se týče peněz, myslí si že rychle zbohatnou a to je kámen úrazu. Třeba to co dělám je bez jakýkoliv investic, daných měsíčních odběrů, limitů atd.Prostě se za tento typ MLM nestydím spíše jsem na sebe hrdá, protože mě opravdu těší, když mi lidé volají, že jsem jim zdravotně pomohla.
 hanka 
  • 

Re: Re: Re: taky jsem něco podobného zažila:-( 

(8.8.2007 11:03:42)
Gábino,
to přesvědčuješ sebe, nebo nás?
 gabina 
  • 

Re: Re: Re: Re: taky jsem něco podobného zažila:-( 

(8.8.2007 11:04:47)
Nikoho přesvědčovat nemusím a sebe už vůbec ne a druzí ať si dělají co chcou
 Kopřiva 


a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:06:03)
Gábino a nechtěla bys udělat prezentačku??????????????????????????
Pokud děláš MLM, tak ať chceš nebo ne, máš stejné taktiky pod kůží.
jinak vyděláš kulové, to si přiznej na rovinu.
 gabina 
  • 

Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:09:18)
O co vám jde? A jak tu píšeš o pojišťovácích ty nejsi pojištěna? Nemáš pojištěný barák, byt, sebe , dítě , nevyužíváš jejich služeb. Mě to třeba vyhovuje že dojdou domů, protože mám 2 malé děti, a bydlíme 20km od města na vesnici.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 13:13:49)
Gábino, pojištěný byt máme, ale nikdy a to říkám na rovinu NIKDY bych si nikoho nepustila do bytu, protože by mi pak vnucovali životní pojistky (na těch pojišťováci vydělávají nejvíce) atd. Raději si zajdu sjednat pojistku na přepážku. A ačkoliv tě neznám, nevím, co přesně děláš, ale už z tvého prvního příspěvku zaznívají MLM praktiky - promiň, ale je to tak. A možná se pletu, ale většina takto prodaného zboží, byť se zdravotními účinky funguje na placebo efektu - víra tvá tě zachrání (a za ty prachy to snad musí být velice účinné - viz. Herbalife)
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 13:56:18)
Právě mé dcerušce doběhla pojistka, platili jsme 63,/měs -Kč, uzavřeli před 18 leti a má 20 tisíc. Není to nic moc, ale má z nich radost. Také jsme z toho dostali v r. 1994 2700,- za zlomenou klíční kost, alespoň jsme jí mohli koupit tenkrát hezký dárek, když byla hodná u paní doktorky.

Co to melu? Bez pojišťováka bych to neuzavřela, někam se kodrcat do horoucích pekel, když to nehoří, odkládala bych to, až by holce bylo 20, jsem asi lenivý typ či co.

Je etické pojišťovat po domech? Já myslím, že jo, protože tak se dá nabízet. Vezměte ten hypermarket, ono tam je máslo levnější, mlíko levnější, cukr a mouka taky, ale při tom tam vždycky nechám 3x tolik než v pultovce. Protože je tam nabízeno milion dalších věcí, o nichž si myslím, že je potřebuji, ale normálně bych na ně nevzdechla. Ale finanční produkty? To se na mě nezlobte, ale nějaký plakátky v pojišťovně, pokud už bych tam došla, to asi těžko. Přitom mám pocit, že to co nabízejí renomované pojišťovny, je docela dobrý a navíc mi říkala známá, že vracela provize, když nějaký podnikatel přestal platit životky zaměstnancům. Z toho soudím, že prodávat za každou cenu se jim nevyplatí.

U nás je společnost hodně uzavřená a když na někoho někdo promluví, pokládá se ve většině případů za hrdinství, že dotyčnej ho jaksepatří zpraží. Zajímalo by mě, jak funguje terénní prodej jinde, jestli to někdo víte.



 fisperanda 


Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 14:24:59)
Mě ale strašně štve, když jdu do centra města a každých deset kroků musím odhánět nějaký prodejce nebo jiný obtěžováky (mobily, ekofarmisti, anketáři, charity, parfémisti...). Už mě to fakt štve. Jenom vidím, že se ke mně hrnou, tak zamítavě kroutím hlavou, jako ať se ke mně nepřibližujou. S ňákou slušností nevím kam bych došla.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 14:26:59)
Ekofarmisti jsou fajn, ti dávaj jídlo zdarma, alespoň v Plzni. Mají takový děsně dobrý kuličky sladký.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 20:18:56)
Libiku, ale pojišťováci, se kterými jsem já měla co do činění byli pěkně vlezlí. Když mi skončila pojistka, stejná jako tvé dceři, přišli k nám (tehdy jsem ještě samozřejmě bydlela doma) a vnutila mým rodičům životní pojištění, jenže takové výhodné jako to první to uzavřít nelze a nakonec z toho bylo 600,--Kč měsíčně, což mi osobně přijde dost. Za dvacet let bych dostala sice nějaké peníze, ale asi tak o třetinu méně, než bychom tam nastrkali. Když jsme to pak doma propočítali, tak jsme pojistku chtěli zrušit, jenže přišli bychom o všechno, co jsme zaplatili, takže jsme čekali dva roky, kdy nám část peněz vrátili zpět. Protože takové stavební spoření je na šetření daleko lepší. Ale i to jsem si raději zašla vyřídit na přepážku. Zeptat se, co a jakm, rozhodnout se doma, sama, v klidu a potom jít podepsat smlouvu.

PS: známá dělala pojišťovačku, máme od ní teda jen pojištěný byt, ale říkala, že za slušně uzavřenou životku dostane jednorázově osm tisíc a potom ještě nějaké peníze postupně. Pokud pojistku někdo zruší do dvou let, tak to musí vrátit. Jenže zase na druhou stranu, kdo by to rušil, když pak přijde naprosto o vše, co do toho vrazil.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 21:13:34)
No pokud vím, tak pojišťováci jedou sytém. 1. schůzka-pokec o penězích a o tom, co klient tak nějak chce 2. schůzka - návrh produktů a doladění 3. schůzka podpis smlouvy, takže tu chybí ten donucovací moment, kdy tě hypnotizér z pojišťovny omámí temným zrakem a ty podepíšeš vlastní smrt.

Ale je dobrý se konkrétně bavit o různých lákadlech a kdo jak na ně dojel, takže věřím, že jsou i nevýhodný pojistky z hlediska šetření.(třeba budou dobrý pro případ pojistnýho plnění)

Kdyby tu byla Sylvie, možná by věděla, jestli se dá od uzavřené smlouvy v nějaké době odstoupit, jako třeba v případě internetových nákupů.


 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(9.8.2007 7:54:01)
Tak jak jsi to nastínila ty, tak to vypadá solidně, možná to tak i funguje, já jsem se prostě kdysi spálila, tak si dávám pozor - možná zbytečně - uznávám.
Ještě jsem chtěla dodat, že nejlepší na takové to oblbnutí jsou starší lidé, kteří jsou důvěřiví. Ke tchánům přišel člověk, přemluvil je na přestup na mobilní paušál - dva roky platili naprosto nevýhodnou smlouvu - 250 kaček měsíčně, když kartu za tři stovky mají na půl roku. A co byl největší gól - tchán dal tomu "poradci" svou občanku na ofocení a on se s ní za půl hodiny vrátil. Tomu říkám nezodpovědnost.
A o různých sezeních pořádaných pro důchodce ani nemluvím. Moje babička má matraci za 10 000, hrnec za 5 000, dýchací přístroj, který snad ani nikdy nefungoval za dalších 12 000. Občas mi vykládala o nátlakových praktikách, které na takových "výletech" probíhaly. Rožhavila jsem se do běla a sktriktně jsme jim doporučili nikam takhle nejezdit. Normálně tam důchodce zastrašují, a ti si pak raději koupí.
 Blanimour 


Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(12.8.2007 10:06:11)
Před lety působil u nás na okrese (PZ) bezvadnej pojišťovák. Přišel k nám domů, poklábosil, doporučil úrazovou pojistku a my to uzavřeli (rodiče od něho mají i pojištění baráku a další věci). Dnes už pojišťovna tento typ pojistky nenabízí - byla totiž příliš výhodná pro klienty a málo pro ni. Zato mi každou chvíli volá někdo od nich, jestli bych nechtěla uzvřít Dynamik, nebo jak se to jmenuje, že ta moje pojistka nestojí za nic. A já se jen směju. Vím své.
 Dana, Terka 12 let 
  • 

Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(10.8.2007 9:28:11)
Nikdy nikoho nepouštím do bytu po mé zkušenosti po příjezdu z porodnice. Manžel nás dovezl domů, jde vybrat schránku a tam dopis od pojišťováka, že máme zavolat ohledně pojištění naší dcery Terezy. Jak se vůbec dozvěděl, že se nám narodila dcera? Za dva dny zvonil u dveří a vnucoval mi pojišťění. Jeho drzost byla neuvěřitelná, cpal se mi do bytu a začal na mě tlačit takovým způsobem, že jsem nevěděla co mám vůbec dělat. Nakonec jsem mu řekla, že jestli okamžitě neodejde, tak na něj zavolám policii. To naštěstí pochopil, ale co jsem si vyslechla sprostých nadávek!
Stěžovala jsem si v porodnici, jak mohli někomu dát moji adresu a jméno a pohrozila jsem jim, že to předám policii. Dušovali se, že oni nikomu tyto informace nedávají. Jenže mi se rozhodli pro jméno dcery až v porodnici, takže ho nemohl nikdo jiný vědět a kromě toho jsme ani nevěděli, že budemě mít holku.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(10.8.2007 9:41:49)
A pojistila jsi pak dítě jinde?

 Dana, Terka 12 let 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(10.8.2007 10:30:21)
Ne. Založila jsem jí stavební spoření. To si myslím využije lépe.
 gabina 
  • 

Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:10:46)
A hlavně mě neznáš to neznamená že dělám MLM, že mám něco pod kůží. Tak mě přestaň odsuzovat hned na začátku a hlavně když o mě vůbec ale vůbec nic nevíš. Děkuji
 Kopřiva 


Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:14:32)
ahoj čtoucí kolemjdoucí.
No ne že bych na nějaké jejich seanci v 90.letech neseděla. Tož bylo to nové.
A řeknu vám, že až na jednu výjimku, všichni MLM "živoří". Já jim tu vidinu výdělků jak bejk přeju, ale když se ohlídnu, kde nic, tu nic.
A ta jedna, co má toho SUPERBa před barákem má nervy v kýblu, hulí jedno cigáro od druhého. Neumí si to odepřít ani na prezentaci. Ta musí být happy, co:-))))))???????????

No a v době nedávné MLM dostal přídomek "nový"MLM. Takže ti "jezinka" řekne:" Ne to není jak kdysi, to je něco úplně jiného" :-)))))))))))
 Kopřiva 


Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:16:45)
Gábino, kdo tě odsuzuje?
Něco jsi tady předvedla, ne? Prosím tě, kdybys aspoň nejmenovala firmu!
Klidně si to dělej. Doufám, že nejsem na tvém telef.seznamu:-))))))
 Kopřiva 


Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:21:47)
Gágino, když to vyhovuje tobě, neznamená, že to vyhovuje mně. Pojištění samo máme, ale ne od "agenta" a už vůbec ne takového, který by mi klepal na vrata sotva jsem přijela s miminem z porodnice domů.
 gabina 
  • 

Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:24:29)
TAKY NESNÁŠÍM NĚKOHO KDO KLEPE NA DVEŘE, ALE JE TO PŘECE ÚPLNĚ JEDNO JESTLI ZAJDEŠ NA POBOČKU A UZAVŘEŠ POJIŠTĚNÍ TAM NEBO SI NĚKOHO OD NICH UZAVOLÁŠ NE?
 Kopřiva 


Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:26:47)
Jak jako co dělám já? Sedím u PC, ne?
 Kopřiva 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:27:35)
Kudlanko, naprostý souhla. To je zcela v jiných rovinách.
 Kopřiva 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:29:27)
Se divím, že díttě počali. Co já vím od Věrky, tak děti zas tak moc nechtějí. Nechtějí je, protože se bojí konce světa a nechávají si to na "nový život"....ach joooooooooo.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:31:47)
Clovek se az divi, ze se nekdo necha tak zblbnout, co? Je to smutne...
 Kopřiva 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:33:01)
Gábino, dej si práci a sežeň knihu Nejbohatší muž v Babyloně od Georga S.Clasona. Třeba si v tom uděláš jasno.
 Kopřiva 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:34:42)
No pokud jsi můj článek četla pečlivě, tak moje nynější povolání je matka plným časem.
 gabina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:34:48)
a můžeš mi napsat proč v tom jasno nemám? abych to věděla dřív než knihu dočtu díky?
 Kopřiva 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:38:52)
Protože mám pocit, že si stále něco namlouváš. Poslední kapitola se jmenuje Nejšťastnější člověk.
Tvým kamarádkám, které mají děti s ekzémem bych raději doporučila pořádného alergologa.
 Kopřiva 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:41:40)
Gábino a nezdá se ti, že se moc vyptáváš? Co to změní na věci, když budeš vědět, co kdo dělá a kdo odkud je???
A začínáš jezinkovatět.
 Kopřiva 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:42:33)
Gábino a nezdá se ti, že se moc vyptáváš? Co to změní na věci, když budeš vědět, co kdo dělá a kdo odkud je???
A začínáš jezinkovatět.
 gabina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:55:24)
a ze to tobě vadí že se ptám kudlanky odkud je, pokud to nevadí ji tak proč tobě? A s tím alergologem?! můj syn tam chodil 2 roky s oslabenou imunitou a vůbec se nic nezměnilo,když bral léky a ani homeopatika nám nepomohli, takže já vím své díky za starost.
 Mitzi 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(13.8.2007 18:23:57)
Jé, Ty znáš někoho, komu pomohl alergolog??? :-D A nebo nějaký zázračný preparát??? :-D Já ne. Ale dcera měla astma a vím, proč už ho nemá. V lázních mluvili o zázraku, ale tan jedinej zázrak byl - bohužel - rozvod!
Hezky o tom píše MUDr. Vogeltanz... obvykle jde o změnu myšlení.
Lidi, kteří si myslí, že jim pomůže pilulka (od doktora nebo od přímého prodejce, to je fuk!) se ekzému nebo astmatu nemají šanci zbavit. Leda že by ten prodejce nešel po penězích, ale vysvětloval... a to je asi blbost) A děti pomýlených rodičů se bohužel taky musejí pořád drbat, kašlat a jinak trápit :-( dokud nezačnou myslet jinak než rodiče. Za prachy si zdraví nekoupíš, ani za prachy od zravotní pojišťovny :-)
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(13.8.2007 18:52:30)
Ufffff, no já znám někoho, komu pomohl alergolog, například sebe samu, potom taky svoji dceru, potom taky kámošku tady z rodiny... redukovat alergii na výhradně psychogenní problém je trošinku zavádějící.
 gabina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:32:05)
no myslím za povolání? ne co děláš momentálně teď? A taky jsem první s missivou jen nakupovala sama pro sebe, hlavně kvůli dětem, protože měly ekzém a díky výrobkům jsme se ho zbavily, a když se pak kámošky ptaly jak to že už ho nemáme, tak jsem jim řekla co nám pomohlo a už se chtěly SAMY registrovat já opravdu nikoho nenutím a je mi líto že mě řadíte mezi ostatní co dělají MLM tím strašným způsobem jako je nutit a obelhávat lidi.
 pobavená Missivou 
  • 

CO DELA MISSIVA PODLE OBCHODNIHO REJSTRIKU...?? 

(13.8.2007 12:57:06)
.. v obchodním rejstříku má Missiva jako předmět činnosti mimo jiné toto:

"výroba a dovoz chemických látek a chemických přípravků klasifikovaných jako oxidující, extremné hořlavé, vysoce hořlavé, hořlavé, vysoce toxické, toxické, karcinogenní, mutagenní, toxické pro reprodukci, nebezpečné pro životní prostředí, zdraví škodlivé, žíravé, dráždivé, senzibilizující a prodej chemických látek a chemických přípravků klasifikovaných jako vysoce toxické a toxické"

jen doufejme že z toho tu super čistou kosmetiku nedělají, že? :)

ale stejně mi to nějak odporuje filozofii firmy.. přírodní kosmetika, cha cha cha :) :)
 gabina 
  • 

Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:22:49)
A co to mělo znamenat s tou prezentačkou, pokud ne odsuzování a rýpání si?????
A žádný seznam nemám pro upřesnění, tak se měj krásně a choď si nakupovat kam chceš a hlavně žij zdravě, tam toho v obchodě koupíš nejvíc. A firmu jsem zmínila, protože kdybych ji nezmínila, tak by další urýpanci třeba i ty zase měli náražky na to že ani jsem firmuraději nezmínila, já se nemám za co stydět, tak se měj a můžu se zeptat co děláš ty?
 Kudlanka 


Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:25:42)
Prezentace taky z duše nesnáším, ale chtěla jsem bez nějakého předvádění nakupovat výrobky firmy Missiva a tak jsem se u nich také zaregistrovala. Přitom nikomu nic neprodávám a nenabízím. Jen si je chci kupovat pro sebe, právě bez vymývání mozků někým jiným. Prostě si vyberu dle katalogu co potřebuji a díky registraci přímo objednám. Druhý den mám nákup doma.
Nepřipadá mi, že bych byla nějak vadná. Možná se Vám to bude jevit jinak, ale já jsem spokojená. Nevidělávám nic, jen používám co nabízejí.
 gabina 
  • 

Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:29:05)
AHOJ Kudlanko a jsi spokojena? Já si taky nakupuji pro svou rodinu, ale nabídnu tu slevu i ostatním když se jim to líbí taky v tom nevidím nic nenormálního, a sektářského už vůbec ne, holky si to tady pletou s úplně něčím jiným.
 Kudlanka 


Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:34:40)
Jo, jo jsem spokojená. Pokud by se někdo zeptal, řeknu mu v čem peru, ale zatím se mi to nestalo. Nemám okruh známých, kteří se baví o praní a úklidu domácnosti. Máme spíš jiné společné zájmy.
 gabina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:36:22)
Kudlanko tak já jsem na mateřské, takže se hodně stýkám s maminkama a teda o praní se bavíme taky. můžu se zeptat odkud jsi?
 Kudlanka 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 11:45:42)
Já jsem taky na mateřské. Bydlíme kousek za Prahou.
 Irene 
  • 

Re: Re: Re: a úplně stejně fungují finanční poradci-pojišťováci!!!!! 

(8.8.2007 12:37:41)
A doručí Vám to domů tehdy, kdy chcete nebo jenom dopoledne?
Mně docela stresují supermarkety a líbilo by se mi, kdybych si prostě vybrala a někdo mi to přinesl domů. Objednala jsem si takle zboží od Eurony a borec ze zásilkové služby řekl, že doručuje jenom do 14 hodin a donesl mi to do práce. Takže to musím postupně natahat domů a to už mi nepřipadne tak výhodné.

Nevím, co je horší, jesli dealeři nebo supermarkety a hypermarkety. Dealerka mi aspon něco o tom výrobku řekne a pak mi ho přinese domů, v supermarketu se nedozvím nic a musím hledat a bloudit a číst co je na které krabičce napsané a pak to sama doručit domů.
 Grainne 


Ano 

(8.8.2007 12:45:31)
Nic neodsuzuji předem, jsem zvědavá (ačkoliv - zvědavost kočku zabila ), ale prozkoumala jsem několik multi . levelů. Tam, kde nabízejí kvalitní výrobky, jsem se zaregistrovala, proč zbytečně utrácet, že? Jeden z těchto prodejců má obzvlášť kvalitní výrobky, které nám opravdu hodně pomohly v oblasti zdraví a kosmetiky. Doporučuji, nic nesoudit předem, ale být velmi opatrný. A k prodávajícím kamarádkám? Budiž jim odpuštěno, něčím se živit musí a ty, které prodávají kvalitní výrobky, nepodvádí a neoblbují, jsou vždy vítány. Pokud tedy přijdou i poté, co nic nekoupím. Dobrá prověrka kamarádství.
 gabina 
  • 

Re: Ano 

(8.8.2007 12:53:01)
jo holky mluvíte mi zduše, ráda lidem prodávám a nabízím kvalitní výrobky u missivy je to tak, že když si zboží objednáš tak na druhý den ti dojde na dobírku, takže buď jsi doma a zastihne tě pošťačka nebo nejsi dojdeš na poštu, tak je to u zaregistrovaných kteří mají slevu -30% ti co si jen nakupují, tak by jim to měl osobně donest až domů dealer, tak to dělám teda já.
Grainne a u jaké firmy nakupuješ ty, mě to hodně zajímá přes to zdraví, protože missiva má hodně takových výrobků a hodně nám i mým známým pomohly. díky
 gabina 
  • 

Re: Re: Ano 

(8.8.2007 12:53:40)
poslední dotaz patří irene a ne grainne promiň
 gabina 
  • 

Re: Re: Re: Ano 

(8.8.2007 12:54:58)
jsem zblblá platilo to opravdu grainne ale jestli nakupujete obě tak můžete odpovědět obě díky
 Antizlatokopka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Ano 

(8.8.2007 21:17:27)
Mám, nebo už jen měla jsem kamarádku? Prodávala a prodává v každé dvouletce jiné produkty asi posledních 10 let.Několik selhání, uvedení několika nebo už mnoha lidí do nesnází....Jednou se mnou mluvila na ulici, uviděla potencionálního klienta, odběhla k němu, a zapomněla na mě.Stála bych tam dodnes, a to jsem za ní přijela z jiného města na návštěvu. To víte, obchody. Zcela mi taky zkazila narozeniny, když celou mou rodinu obtěžovala potencionálními obchody.Ano, jezdí i na jejich seance, tleská, a slzí při ohňostroji, bezmezně obdivuje muže vzešlé ze stavu nejnižšího, kteří se nahodí do obleků, učešou se a sami se nazvou obchodními řediteli, vezmou kufřík, a jdou za lepšími zítřky. Kamarádka je rovněž zcela mimo za zapůjčení luxusního auta od MLM na týden. Je to za odměnu,vždyť skončila druhá. Samozřejmě si musí do toho auta zakoupit benzín a jet si pro něj 200 km, pak ho vymýt, doplnit benzín do plného, a jet znovu 200km ho vrátit.. A pak se týden ukazuje, chce a musí být viděna.Všichni si musí během toho týdne uvědomit, že to je ta, co se má teď tak dobře, od té doby co pracuje MLM.Po tomto týdnu by se měl zvednout graf zákazníků.Zapomněla jsem dodat, že auto je se tahovatelnou střechou, takže je důležité aby byla dobře viděna ta, která dělá tak výnosné obchody.Tak nevím, myslím, že je typickým příkladem ztráty kontroly nad sebou.A to kdysi byla fajn kámoška.........Masáž je masáž, a slabší osoby nebo osoby prahnoucí po penězích nebo uznání podlehnou.Ať už v podobě"obchodních ředitelů", nebo zákazníků.....Filosofie těch " nahoře" je pekelná....
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Ano 

(8.8.2007 22:52:16)
Já se zeptám, protože mám dojem, že v tom není jasno.
Co je MLM?
Já si ho definuji jako provizní prodej, kdy je každý v hierarchii odměňován na základě koncového zákazníka. Takto řečeno v tom neshledávám amoralitu, protože to nevylučuje dobrý produkty.
Něco jinýho je pyramida , tam je MLM založen na tom, že se prodává něco, co vlastně ani neexistuje, tam vložíš a hledáš dalšího k napálení.


 Antizlatokopka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Ano 

(8.8.2007 23:23:47)
MLM jsou lidově řečeno pyramidy, ať už se prodávají pouze finanční iluze - což je nejhorší příklad, nebo drahé hrnce které zaručeně "nikdy " nepřipálí, nebo pojištění, které třeba zkrachuje, nebo kosmetika se zaručeně nejlepšími voňavými oleji, nebo dovolená, která tě při reálném propočtu vyjde na několikanásobek běžných cen, nebo čistící voda, která zaručeně vyčistí troubu, nebo deka, bez které patrně nemůžeš žít. V nejlepším případě tě to obtěžuje, v těch horších pak zatíží až zabíjí.V každém případě je hlavní úkol nabalovat další prodejce a klienty,a pokud jsem na vrcholu, tak se těšit z hloupostí lidí, pokud jsem dole tak obtěžovat druhé, a pokud nejsem nikde, tak jsem volný článek, který je třeba ulovit, a to vytrvalým obtěžováním.Navíc, když se toho chopí lidé dlouhodobě neuznávaní, tak ti jsou nejhorší...A pro ty, kteří neumí říct jasně NE, pak následuje za dobrotu na žebrotu.A takové oni, ti kteří pak vypouštějí ty ohňostroje....potřebují. A že je jich tady dost, dokazují televizní pořady i zkušenosti z okolí.AŤ žije Perpetummobile. Ono taky nezahynulo při stavbách pyramid jen tak málo lidí......Útěchou je, že tam ten nejhornější pak taky bezmocně leží už mnoho tisíc let.Jediná spravedlnost na světě.....
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ano 

(8.8.2007 23:47:22)
Aniž bych s tebou zásadně nesouhlasila, myslím si, že MLM je technický termín pro prodej, který je honorován na základě prodaných produktů a to úměrně postavení v hierarchii, Já znám fůru MLM Avoňaček a jsou normální.
Jestliže někdo prodává něco, co je předražené nebo prezentované jako něco jiného, měl by to být spíš podvod.
V některých případech vidím MLM jako efektivnější(tedy neprodražující produkty) a to například v tom pojišťovnictví, protože mě kdyby si neodchytili přiměřeně dotěrní pojišťováci, tak nic nenašetřím:) Pokud by dřepěli všichni v mramorových barácích a čekali na mě(na klienta obecně), tak se nedočkaj(budou mít menší zisk) a ten provoz taky bude něco stát (takže zase menší zisk), čímž asi zdraží služby.

V pyramidě jde o to, že pokud chceš vydělat svých 80 tis.(a víc), musí někdo další dát 80 tis. Neexistuje služba ani produkt.

 Antizlatokopka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ano 

(8.8.2007 23:58:26)
Jo, jo, taky znám slušnou Avoňačku, a znám i slušného pojišťováka. Ale to je tak 20%.Přemýšlím, asi jsem to s těmi 20% přehnala, opravuji 15% všech. To ostatní..............velký vykřičník.
No ale už jdu spát, ráno do prácičky, doufám, že mě zase nebude chtít zdržet skupina jako dnes v oblecích s výkřikem otázky - Můžete mi říci, s kým telefonujete? Ještě že jsem se při svých třech dětech naučila výrazně říkat NE. Dobrou.
 Grainne 


Ano 

(8.8.2007 16:00:41)
Gabino, nebudu tu zveřejňovat název, nejsem obchodník, ani nehodlám někomu dělat reklamu. Nehodlám poslouchat řeči o " placebo efektu" a podobné nesmysly. Když už jsme u toho, určité rostliny a další přírodní látky vhodně zpracované, mají určité příznivé účinky na zdraví, pokud je na výběr, raději použiju je, než klasické léky, v některých případech to lze a člověk se může vyhnout vedlejším účinkům. Každému, co jeho jest. Pokud někdo má zájem, sám si informace najde a využije. Navíc, nejednou jsem tu proto zažila kritiku, která se to snesla na mou hlavu, ač vždycky upozorňuji, že nikoho nenabádám k čemukoliv.
 gabina 
  • 

Re: Ano 

(8.8.2007 17:56:18)
Grainne tak mi mžeš napsat na maeil matej.verunka&@centrum.cz teda jesti chceš. Já jsem taky čekala a váhala jsem jestli mám ten svůj první příspěvek napsat nebo ne, bylo mi jasné jak to dopadne, ale jsem ráda že se tu objevili i kladné reakce, to mě potěšilo.
 Betull 


dotaz na gabinu - na missivu 

(8.8.2007 21:40:07)
Gabino, kdyz uz se tu bavime o missive, mohla bys mi prosim pradit, co delam spatne, opakovane mam na pradle vyzrane flekya to uz i na bilem - tedy fleky jeste belejsi, treba na plinkach, a to uz peru jen v Permonu U, na ostatni pridavky jsem davno zapomnela. Znicilo mi to i dost drahe veci, ruzne oblibene a darovane.. skoda mluvit. Peru v tom nedobrovolne, protoze peru v pracce tchyne a ta si nepreje, aby se v jeji pracce pralo v necem jinem, pry se to nesmi. Rada bych vlastni pracku, ale tsdy, dokud tu bydlime,ji nemame kam dat, takze zacinam prat v ruce ve svem prasku :-( JO a davkovani rozhodne neprekracuju. predem diky.
 Hanka, Ani 5/2001, Luki 1/2006 


Re: dotaz na gabinu - na missivu 

(9.8.2007 1:20:08)
Nejsem gabina, ale mám stejnou zkušenost. Přiznávám, že děti nemají ekzem, ale prádlo fakt nevypadá čistě a o tom, že by vypralo fleky, ani nemluvím. A to dodržuju návod opravdu přesně (pro případné rejpaly).
Nejvíc mi vadilo u paní, která mi to přišla nabídnout, že odmítla prozradit od koho má na mě kontakt ...
 gabina 
  • 

Re: Re: dotaz na gabinu - na missivu 

(9.8.2007 8:20:58)
Holky ahojte tak to mě velmi mrzí, že nejste spokojené spraním, někdy se nemůžete řídit dávkováním. Mě trvalo tak 14 dnů než jsem se naučila v eko prášku prát. Bylo to něco jiného než vzít odměrku nabrat 200ml prášku a nasypat- a spráškem to taky nebylo vždy vyprané-ty plenky nechápu to snad ani není možné že pereš v Permon U a máš tam fleky-Vyžrané-Permon U je jen mýdlo. S Bělidlem PErmon B bych to pochopila-dávkuješ do Permonky?
Druhý dotaz fleky? Prášky taky fleky nevypraly používála jsem vaniš a teď používám Permon D-na fleky, když jsou hodně mastné a třeba na mikině jsem to 3x prala a nic tak jsem na to nastříkala celestinu-koncentrát- a ic tam není a byl tam flek jako dlaň a hodně používám na přírodní skvrny-tráva, krev-Medimu, tady u toho eko praní musíš zkoušet, ale je fajn že nemůžeš nic pokazit jsou to všechno eko výrobky takže žádné žiraviny, jen nesmíš Bělidlo dát na barevné, tam by byly vyžrané fleky jako od sava.Víc vám holky neporadím, zkuste mi napst na matej.verunka@centrum.cz
 dulca 
  • 

Re: Re: dotaz na gabinu - na missivu 

(9.8.2007 13:39:37)
ahojky,
jestli chces prat v ekologickem pracim prasku tak doporucuji se podivat na tyto stranky http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=759, je tam vysledek testu .....ja peru v Ecoveru a jsem celkem spokojena, fleky na pradle to nedela, jedine na krev a jine vetsi biologicke skvrny je potreba pouzit jejich cistic na tyhle skvrny....
jedine co mi to nevypralo byla nejaka mastna skvrna, neznameho puvodu na zadku u kalhot :), takze jsem holt pouzila ariel :)
 dulca 
  • 

Re: Re: Re: dotaz na gabinu - na missivu 

(9.8.2007 13:40:46)
Omlouvam se,
to melo byt pro Hanku :)
 Jíťa 
  • 

Re: taky pozor na finanční poradce!!! 

(8.8.2007 16:45:39)
V 90. letech manžel taky zkoušel zbohatnout podobným způsobem a vyzkoušel těch firem postupně několik, a tehdy to ještě nebylo tak známé, takže alespoň nic netratil.
Takže když se mi nedávno nahlásil bratranec na návštěvu, docela jsem se na to těšila a žádnou záludnost jsem neočekávala. Proč taky, jezdívají tady nedaleko občas k babičce a zajížďka k nám je asi jen 10 km na jejich jinak 150 km cestě.
Když však dorazili i s jakýmsi cizím chlapem s kufříkem, manžel hned zavětřil nebezpečí a už mezi dveřmi se jim pochlubil, jak si postupně spravujeme domeček a jakým způsobem (docela normální prací) si na to vydělává. Jedním dechem přidal větičku o tom, že už zkoušel ledasco (vyjmenoval všechny firmy MLM, na které si v tu chvíli vzpoměl) a dodal, že teprve teď je sám se sebou i s naší finanční situací spokojený a že by neměnil.
Věřte - nevěřte ten chlap (bratrancův poradce) ani ten svůj kufřík neotevřel a návštěva proběhla zcela v pohodě i když mě trošku přítomnost cizího člověka vadila, ale aspoň jsme se vyhnuli tomu vymývání mozků.

A teď k těm finančním poradcům zmíněným v nadpisu. BACHA NA NĚ! Nemyslím tím na všechny, ale pod názvem Finanční poradce se taky může skrývat MLM. Byl to vlastně poslední manželův pokus vydělat si tímto způsobem. Kamarád mu nabídnul práci finančního poradce ale s tím, že si musí nejprve sám uzavřít stavební spoření a nějaká pojištění. Potom, že se peníze přelévají z jednoho do druhého a vlastně vydělává na různých státních podporách už jenom tím, že je má uzavřené. A tohle Know-How měl potom jako finanční poradce prodávat dál a za každou uzavřenou smlouvu by navíc získal provizi.

Jako myšlenka je to dobrý, to jsem snadno pochopila, má to jen jediný kaz na kráse: stavebko se musí každý rok uzavřít nové, aby bylo možné taky každý rok z něj peníze čerpat a přelívat je jinam a tím pádem to funguje až po tehdy 5-ti letech - ovšem po té době by to vyneslo rovných 9 tis. čistého zisku ročně bez jakékoliv velké námahy (dnes by to bylo asi méně, ale skutečně nemám představu kolik činí ty jednotlivé státní podpory nyní). Je ovšem taky samozřejmé, že kromě stavebka (kam stačilo ukládat jen nějaký obolus na poplatky a potom v posledním roce jednorázově těch 18000,-) se všechny ty uzavřené pojistky musely platit a to po celých 5 let takže ono to s tím ziskem nebylo až zas tak jednoznačné. Jenomže o těchto drobných nedostatcích se finanční poradce jaksi při vymývání mozku ZAPOMĚL ZMÍNIT. Naštěstí já jako "účetní" odmítám podepsat cokoliv, co jsem si předem nepřečetla, takže jeho nátlak, že zítra už mi podobnou možnost nemusí nabídnout na mě v tomhle ohledu neplatil a nekompromisně jsem opakovala: Zítra, až si to přečtu". Bohužel manžel tomu podlehl a následující den (nebyla jsem zrovna doma) všecko podepsal. Ve výsledku za zrušení pojistek, o které jsme ve skutečnosti nestáli, jsme dalil asi na 10 tis.
Ale to bylo taky naposledy, co podepsal něco bez mého souhlasu. Na peníze on je pes!
 Iva 
  • 

Nevím, jestli mluvíme o tom samém 

(8.8.2007 12:59:01)
Neznám Missivu a tak si nejsem jistá, že mluvíme o tom samém. Já jsem psala o "firmě", která vlastně neprodává nic jen "úspěch". Spočívá prostě v tom, prodat co nejvíce "úspěchu" dalším. Za svoje peníze obdržíte (obdrželi jsme) 4 svazky "knihy" plné žvástů o tom, jak to udělat (pozitivně myslet atd.), šílená slátanina. No, člověk se holt učí. Byla to tvrdá škola, ale i špatná zkušenost je vlastně dobrá. Poučilo nás to dokonale a dneska by mě NIKDO do NIČEHO nenalákal. A už vůbec ne stylem "musíš se rozhodnout teď hned", "další taková nabídka nepřijde" apod.
Na druhou stranu jsem ráda, že jsme se v tom "vymáchali" sami a že se nám nepodařilo získat další "ovečky". Byli by to chudáci a pokud by to byli přátelé, tak by jsme je zcela určitě ztratili a to nechceme. A myslím, že i člověk, který nás tam dostal, se za to dodnes stydí, protože když ho dnes potkám, tak mě sotva pozdraví a když může, tak se mi snaží vyhnout. Asi má i strach, že bych mu něco vyčítala, ale to ne. Bylo to naše rozhodnutí a můžeme si za to sami. Vždycky jsme mohli říct NE, bylo to jen na nás. Nechali jsme se zblbnout. Teda hlavně manžel. A já jsem mu to nedokázala vymluvit, že je to blbost. Kdybych do toho nešla, tak bych ho asi ztratila. A tak jsem si řekla, že to zkusíme, aby mi to nevyčítal. Já jsem mu ztrátu takové sumy nikdy nevyčetla, i když jsme to museli docela dlouho splácet. No, peníze budou a my ne. Hlavně když jsme zdraví. :-)
 Holzinka, Davidek 3 roky, Natalka 6 tydnu 
  • 

Re: Nevím, jestli mluvíme o tom samém 

(8.8.2007 13:50:26)
Ahojky, no to stejne potkalo i me a meho byvaleho pritele, ja byla jednou z tech ovecek, ktere na takove nekolikahodinove prednasce nadsene tleskaji a uz se hned vidi, jak jsou za par mesicu milionari, ale kdeze... Tahle firmicka - rada jmenuji, protoze urcite nejsem jedina, ktera naletela - Skyline - se svymi 4-mi knizkami "uspechu", nas stala 80 000,--, ale take jsme mohli rict tenkrat NE, ale ja byla jak zpitomela, ze jsem videla jen a jen penize. Jo, pekne jsme naleteli a to jsme tenkrat meli rozestaveny barak... uver jsme nedostali, tak jsme si jeste pujcovali, kde se jen dalo... ale pres tohle vsechno, i kdyz vsechny penize jsou fuc a ja - i kdyz jsem tam pozdeji mela pet "svych" ovecek, jsem take strasne rada, ze jsem do toho nikoho nenamocila, ani zname ani sousedy, kteri by na me ted uz nejspis nemluvili... Tak jsme na tom nejspis stejne a ta osubka, ktera nas do toho namocila, samozrejme ze se nam vyhyba, jak se da. Ja osobne verim, ze MLM funguje, ale ne v takove podobe, jak potkala nas. Ta myslenka je nahodou super, mam znamou, ktera dela kosmetiku a je "v baliku", ale zase se s ni, od te doby, kdy s tim zacala, neda mluvit o nicem jinem nez o jejich "produktech". A pojisteni mam take od jednoho znameho, ktery nam doma dal nejdriv prednasku, na tom nevidim nic spatneho. Urcite ma pro me vic casu nez nekdo za prepazkou a vim, ze kdyz mam nejaky problem ci dotaz, tak se na nej muzu kdykoliv obratit, vsak at si vydela...
Ale jen at kazdy z nam ma vlastni nazor, vzdyt to znate, sto lidi, sto nazoru, tak se mejte vsichni fajn a snazte se delat to, co je pro vas kazdeho nejlepsi...
 Iva 
  • 

Re: Re: Nevím, jestli mluvíme o tom samém 

(8.8.2007 14:07:36)
Holzinko, mluvíme o stejné "firmě". Já jsem do toho jen napočítala i náklady na "lovení dalších oveček". A já, na rozdíl od tebe, nemám odvahu vystoupit z anonymity, neboť se za "svojí blbost" dodnes stydím. Dokonce ani moji nejbližší nemají o ničem ani tušení.
 Káťa a Škubánci 
  • 

Re: Re: Re: Skyline 

(8.8.2007 17:59:19)
Skyline, s tím mám též zkušenost. Paní nám je vodila na přepážku v bance a zakládali jsme jim devizové účty. My přepážkoví jsme věděli, že je to parádní podfuk a taky jsme viděli, že dotyčným na jejich účty nic nikdy nepřijde (max 1-2x pár šupů).
Několikrát jsme se je snažili s kolegyněmi vyrovat. Ale to bylo marné, vždy se do nás pustili, že to není pravda, že je to úžasná věc, díky které oni můžou zbohatnout, že jim závidíme to štěstí, že oni jsou ti vyvolení, co zbohatnou.. Předesílám, že jsi na toto "štěstí" obvykle brali úvěry!!!!

Pro mě je to těžko pochopitelné, ale chápu, že jejich "představení" může býti dost sugestivní. No aspoň je to pro všechny ponaučení, podruhé nenaletí.
 Buffy 
  • 

Re: Re: Re: Re: Skyline 

(8.8.2007 23:35:44)
Jj, Skyline.. tam se mě kdysi pokoušel zatáhnout můj nejlepší kamarád. Představení skutečně senzační, vymývání mozků velmi dokonalé. Jako psycholog jsem po přestávce utíkala, co mi nohy stačily. Z nejlepšího kamaráda se stal bývalý kamarád. Nepochopil moje argumenty a moje "ne" a já zase jeho. To je holt život, ale mrzí mě to dodnes. Peníze kazí charakter.. něco na tom bude.
 Holzinka 
  • 

Re: Re: Re: Nevím, jestli mluvíme o tom samém 

(9.8.2007 9:48:25)
No zase az tak z te anonymity nevystupuji, muj tata by me urcite prizabil, kdyby to vedel. No jinak nas to samozrejme take stalo dohromady vic nez "jen" tech osmdesat tisic a ja pochopila uz tenkrat pri tom prvnim "stredecnim" setkani, ze jde jen opravdu o vymyvani mozku, protoze ty to urcite budes znat, jak nas tam ucili lhat a vymyslet si pohadky, jen abychom tam nekoho nalakali. Jo penize vydelali ti, kdo to toho "vlacku" nastoupili hned na zacatku, ale i presto tem managerum nezavidim jejich penize, protoze verim, ze spousta z nich se prestehovala na misto nezname a to verim, ze se strachu, protoze par veci jsem slysela... Ale ja propaguji heslo, jake si to clovek udela, takove to ma, takze neknouram.
 LENKA, Alešek, Lucinka 


Znáte někdo AWE Live? 

(8.8.2007 14:18:11)
Od této firmy jsem se zase nechala napálit já a moje mamka. Já přišla o 30.000,-- Kč, ale máma o 50.000,-- Kč a velmi dlouhou dobu mi to vyčítala. Naštěstí už s tím přestala. Ale poučilo mne to. Od té doby si vše zjišťuji a promýšlím.
JO, a nechali se napálit i docela vzdělaní lidé.
 10.5Libik12 


Re: Znáte někdo AWE Live? 

(8.8.2007 14:24:44)
To jsou ti, co vyžadují na prezentaci společenský oděv?
 LENKA, Alešek, Lucinka 


Re: Re: Znáte někdo AWE Live? 

(8.8.2007 14:27:52)
To myslím nevyžadovali. To si možná pleteš. Už dávno nejsou. Bylo to před 11 lety. Měla jsem dát do titulku Znali jste AWE Live? Ale potom na školení se určitě mělo jet ve společenském.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Znáte někdo AWE Live? 

(8.8.2007 14:33:18)
já jsem zapomněla název, tohle si hrálo na setkání "top manažerů" :))))) Já idiot si myslela, že jedu na raut a následný golfík, když mě tam vleče poměrně inteligentní vysokoškolsky vzdělaný a dobře situovaný známý. Měli to v klášteře v Teplý, chlebíčky a káva zdarma a po velmi únavném odpoledni chtěli 80 tisíc za to, že nás přesvědčili, že jsme nejlepší.:)))
Bylo to buď v roce 2004 nebo 2005.
 Alča, bezdětná 
  • 

Re: Re: Re: Re: Znáte někdo AWE Live? 

(8.8.2007 15:17:35)
To byl určitě Skyline - málem jsem taky naletěla. Ano, vyžadují společenský oděv, na akci se tleská na hudbu od Europe :-), pak vám vypočítají, jak se budete mít dobře (předávají hodnotné dary nejúspěšnějším manažerům, děkovačka a dojemné plky oceněných..), pak je raut (za který chtěli 200 na osobu) a pak jdou tlačit, abyste to podepsali. Bylo to myslím v roce 2001 - u Plzně. Kámoška, co mě do toho chtěla natáhnout, tak měli rozestavěný barák a museli těch 80.tis.splácet a ten chlápek, co do toho natáhl je, tak se po čase zastřelil - kvůli dluhům...Jo a ze začátku mi tvrdili, že se jedná o práci u PC - ještě, že jsem odmítla :-)
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Znáte někdo AWE Live? 

(8.8.2007 15:23:45)
skyline ne, s tím mám poměrně drsnou zkušennost v rámci širší rodiny, teta psychicky neunesla finanční ztrátu a to, že do toho zavlekla jednu paní a skončila blbě.

Já vím, že každej svého štěstí strojvůdcem, nicméně tohle by snad mělo být trestný, jsou to fakt rozvrácený životy.
Proti tomu je matky kámoška, co koupila vysavač za cenu 20 nových koberců při invalidním důchodu v pohodě.
 Katka,kluci 4 a 8 
  • 

To je nejhorší... 

(14.8.2007 15:32:03)
To mi na tom přijde jako největší svinstvo, že slušní lidé do něčeho takového namočí dalšího z rodiny nebo z přátel a pak aby si hodili oprať...Já bych to teda taky rozdýchávala moc špatně. Ty peníze bych nějak přežila.Stejně tak, když vidím u nás v sobotu babky,jak lezou z autobusu s nějakými dekami, kufry nebo jiným super shitem, tak bych velice ráda někoho nakopala do pr...Mám na mysli toho,komu není blbé na nich vydělávat.
 Lizzie 


:-( 

(8.8.2007 17:58:52)
Nechat se něčím nebo někým ovládnout je vždycky na pytel..na stranu druhou, dnes a denně se divíme, že do podobných pochybností vstoupí x inteligentních lidí..no brr.
 Lizzie 


Perlička:-) 

(8.8.2007 18:04:20)
Před několika lety mě ve městě odchytil takový mladík a nutil mi nějaké aromatické tyčinky, prý za stovku.
Nedám.
Za pade.
Nedám.
Za třicet.
Nedám..
Nakonec jsem mu hodila do dlaně pětikorunu, on mi dal (aniž bych měla nějaký zájem) ty tyčinky a pelášila jsem pryč. Dřív se prostě nedalo utéct.
Cestou jsem k nim jen přivoněla..povím vám, takový puch, že ve svém pubertálně - intelektuálním rozpoložení jsem usoudila jediné:
Ti musí být z toho smradu v jednom kuse mimo, jinak to nevidím..:-))
Samozřejmě je to spíš smutné..
 asmara 
  • 

vymývání mozku 

(9.8.2007 11:06:59)
mám takový pocit,že MLM nabírá druhý dech....ozvala se mi bývalá spolužačka z gymplu,15 let jsme se neviděly,na srazy nechodí a za ty čtyři roky ve škole jsme spolu prohodily asi deset vět-nikdy nebyla moje krevní skupina.A ejhle minulý týden mi volá,jak na mě vzpomíná,jak úžasně inteligentní si mě pamatuje a proto mi nabízí jedinečnou možnost si vydělat spoustu peněz...bla,bla.bla...a byla pěkně nakrknutá,když mě zajímalo jediné-kde vzala moje číslo.Netrvalo ani dva dny a volá moje bývalá šéfová,toho času na mateřské,jak báječnou možnost pojištění/už to tu někdo v diskuzi popsal-přelévání peněz ze spoření z jednoho účtu na druhý/mi nabízí a jak jim to vyřešilo problémy...a opět jsem naštvala,když jsem jí chtěla vidět jako maminu,ale ne jako dealerku.
Už abych se bála zvedat telefon :-) :-)
 Kudlanka 


Re: vymývání mozku 

(9.8.2007 12:43:17)
Nevím jestli taky někdo nezkoušíte sehnat možnost přivýdělku při mateřské. Já jsem to zkusila a odpověděla jsem na pár inzerátů. Je to všechno děs, buď bižuterie, nebo pojištění, kosmetika, nebo čistící prostředky. Podotýkám jak jsem psala již výše, že jsem na prací a čistící prostředky registrovaná, ale neprodávám je. Myslela jsem si, že seženu nějakou práci na doma. Ne otravovat svoje známé a přátele, ale prostě doma třeba nadepisovat obálky, nebo kompletovat pro někoho letáky. Zatím jsem nic nesehnala. Výborné jsou taky nabídky typu: pošlete mi 300,- Kč a já vám napíšu jak začít. Nikomu jsem nic neposlala a práci pořád nemám. Naštěstí můžu alespoň pomáhat partnerovi s podnikáním. Zatím nás uživí.
 Myss 


Re:  

(12.8.2007 16:34:42)
pojisteni je dobra vec,je skoda,ze mu to vsechny tyto ostatni firmy kazi.Taky spatni pojistovaci poradci,kteri z vas chteji mit co nejvetsi provize.Komu vlastne verit?Nikomu,informace si srovnat sama a sama se taky rozhodnout.Mit dobre pojisteni je fajn,plneni uz jsem mela-30tis,takze nelituji.Sama bych to ale delat nemohla,prijde mi to fakt obtezovani lidi.Jenze kolik je tech,kteri sednou na net a hodiny se hrabou v moznych pojistkach,kde taky spousta veci ani neni zverejnenych?Kazda pojistovna ma neco,zadna neni dobra nebo spatna,zalezi na vasem osobnim poradci-tech dobrych je jako maku.
 Mitzi 


Re: vymývání mozku 

(13.8.2007 21:22:45)
Myslím si to samé! Je dobře, že se tu tohle téma načalo!!! Stalo se mi to samé před dvěma týdny. Asi si někdo myslí, že se na zadlužené lidi se zničenými mezilidskými vztahy už zapomnělo...
Ozvala se mi znenadání "stará známá", že jsme se dlouho neviděly a jak se mám, co dělám a kdy že zajdeme na kafčo. Byla vždycky moc milá a ráda jsem na kafe šla, i když se mi to zrovna moc nehodilo, měla jsem 45 minut a fakt jsme se nepotkaly léta, tak co tak najednou? A vrtalo mi hlavou, kde vzala moje číslo na soukromý mobil, který mám teprve dva roky!?
Po úvodní pětiminutovce (možná jí křivdím, asi to bylo víc) o tom, jak se která máme a co nového po letech, přešla plynule na téma své práce a snažila se vskutku chytře zaujmout svými údajnými úspěchy a nabídkou spolupráce v zárodku nové perspektivní firmy (leč úplně zbytečně, pracovala jsem v prodeji léta a už prodávat nechci, pokud možno nic a nikdy - a to jsem prodávala skutečné produkty, ne "vidiny", nikoho jsem neokradla a své někdejší klienty potkávám ráda a mnozí mi i dodnes děkují za dobré rady a pomoc). Prostě už v obchodě dělat nechci, pracuju teď v oboru, který jsem vystudovala a kde se dobře platí, takže vůbec nemám důvod měnit. Pochopila, nenaléhala, jsem asertivní a dost silná ;-) v kramflecích. Schůzku jsem po nějaké chvíli ukončila, byla jsem opravdu objednaná jinam. Slíbila, že se zas ozve, ale zřejmě neozve, když ze mně nic nekouká. Doufám :-) A mimochodem - DVAKRÁT jsem se (s líčeným obdivem) ptala, jak dokázala sehnat moje číslo, dvakrát to zamluvila... divné, že??? Když ani nevěděla, kde bydlím a jak by mohla vědět, jak se posledních 5 let jmenuju... nepochopila jsem to a divný pocit mi zůstává.
Nechci radit nikomu z podobných "lovců lidí", ale spíš Vám ostatním, takže Vám tu napíšu věci, které mi byly podezřelé nejvíc a díky nimž bych se stejně nechytila na žádnou nabídku:
1. Jsem-li úspěšná manažerka nové perspektivní firmy, nejsem zároveň zaměstnaná v nejmenované (renomované) pojišťovně, to jaksi nejde dohromady.
2. Když už jsem úspěšná (jakkoli), nepoužívám pro soukromé telefonování na mobily známých pevnou linku zaměstnavatele a nepíšu SMS z internetu.
3. Chci-li působit reprezentativně, neberu si na jednání triko (korzet) o číslo menší než by mi slušelo a nemám oloupaný lak na nehtech. Pak vypadám jako úspěšná manažerka leda tak z E55.
Tak asi tak :-) Fakt tenhle starý známý "multi-level" nějakl vystrkuje růžky, nejsem jediná oslovená.
 mira 
  • 

Re: vymývání mozku 

(2.9.2009 23:26:52)
já mám zrovna v techto dnech velký problém...manžel dal výpoved v práci, kde pracoval 30 let a začal se věnovat finančním vecem...jako jsou pojistky úvěry a marketing. před dvěma měsíci jsme byli normální rodina a v těchto dnech jdeme na rozvod. bylo to velice rychlé.ani jsem se nestačila vzpamatovat, a jsme u rozvodu. nejdrív začal chodit na školení, ruzné semináre o zdravém životním stylu apod. a potom mě udal na policii za nadávky a vulgární smsky. myslela jsem že to poatří do rodiny a nevynášejí se naše hádky ven, ale on běžel na policii. 2x. potom hned si našel právníka a žádal pres neho výživné na manžela ode mne.potom dal tu výpoved, odstehoval se od nás a dal na rozvod. všechno ve dvou měsících. najednou přestal chodit do kostela, předtím tam byl stále, byl silný katolik...
nevěděla jsem si rady, byla jsem v šoku...až potom mne to udeřilo - sekta.
sice si říkají herbalife a tiens a ruzne podobné pyramidy, ale stále to je jen sektárství...
máme tři deti, manžel má rok po alkoholickém léčení...myslela jsem, že začneme žít konečne jako normální rodina bez alkoholu a takoý šok...
neumím to ješte zpracovat...
 Evča, kluci 90+96 


Ano, taky to znám... 

(11.8.2007 12:17:15)
Jojo, taky znám tyhle návštěvy a je mi z toho divno a smutno. Větší četnost telefonátů tohoto druhu lze očekávát zejména po srazech bývalých spolužáků či kolegů. Už jsem tak vycvičená, že se nastražím, když mi zazvoní telefon od člověka, kterého jsem dlouho neviděla. Začne to nevinně - ahoj Evi, jak se máš, co děláš, co děti? Pak slyším, že bychom se mohly sejít, že jsme se dlouho neviděly... a to už přemýšlím, jestli o mě má někdo po letech opravdu takový zájem nebo jestli mě chce oslnit nějakou neodolatelnou nabídkou. Většinou je to ta druhá možnost - buď nějaká obchodní záležitost, prodej něčeho finanční poradenství nebo i nějaké to prapodivné duchovno :-( Achjo.
 Dana 
  • 

Naštěstí jsem odolala 

(6.1.2008 12:06:23)
Mám zkušenost skoro shodnou jako je ta vaše.
Taky mě najednou zavolala kamarádka, která se odstěhovala 20 km od nás a kterou jsem několikrát zvala na kafe až bude mít cestu k rodičům, kteří bydlí kousek od nás, ale bohužel mě vždy odbyla slovy, že nemá čas, a znáš to, děti atd...
To mi nemusí vykládat, taky mám děti a chodím do práce...
No a když najednou zavolala a zvala se na kafe sama, byla jsem ráda do okamžiku, než mi po asi půl hodině řekla, že přijede ještě s někým, a pakm si to už můžete domyslet.
To, že jsem jí v telefonu řekla, že ji ráda uvidím, ale bez další pro mně cizí osoby a bez dealerského kufříku, to bylo hned jasné, že už nepříjde nikdy.
Měsíc na to mě oslovila spolužačka, naprosto s tím samým, naštěstí jsem zachovala chladnou hlavu a nenaletěla jsem jejímu lichocení, ovšem to má taky své následky, protože mě přestala odpovídat na pozdrav v tělocvičně, kde se potkáváme na hodinách kalanetiky.
No a dnes mě volala sousedka, ale to už i na mě bylo moc...
Ona, kterou jsem vždy považovala za velmi solidní holku, se zvala na kafe v neděli, když ví, že to je pro mně den, který vždy trávím s rodinou a hlavně s manželem, který je od pondělí do pátku v zaměstnání pryč od domova. Taky mi nabízela výrobky MISSIVA jako ty předešlé kamarádky, tak to mě přimělo k tomu, abych vyjádřila svůj názor...
Nechci hanit výrobky MISSIVA, ale už z prostého principu bych si nic nekoupila.
V prášcích na praní mám ariel a persil, pokud jde o krémy, nedám dopustit na naši Indulonu a tak bych mohla pokračovat dál.
Mám 37 let, a vím už za ty roky co je dobré a co ne.
Dnes vám nabízí missivu, včera to byl amway a zítra to bude bůh ví co.
Lidi, zůstaňte sami sebou...
 Šerlok Homeless 
  • 

Uplynulý rok mám zkušenost s prodavači ložního prádla a s prodavači kosmetiky 

(6.1.2008 13:25:02)
Pořadě: Nejdříve ložní prádlo. Jedna dealerka volala mně, jiná manželce. Ta, co volala mně, chtěla starou paní, která v našem domě bydlela předtím. Tak jsem jí řekl, že dům jsme koupili a ta paní bydlí u syna. Tak spustila, že dělají průzkum pro významnou evropskou INSTITUCI a že součástí toho průzkumu je anketa o spokojenosti se zdravotnictvím. Následovala řada (asi 5) otázek ve stylu, který asi znáte od Herbalife: Od povšechných otázek postupujík VAŠEMU zsravotnímu stavu. Pak poděkovala a tím to prozatím skončilo. Asi za týden zavolala znova. Prý jsme VYHRÁLI nějaké ložní prádlo (za ochotu odpovídat na ty otázky), ale podmínkou předání ceny je, že pozveme další dva manželské páry na prezentaci. To jsme odmítli: Jsme ve vesnici noví a nepotřebujeme se uvádět tím, že budeme sousedy obtěžovat nějakou nalejvárnou.

Druhá zkušenost je s prodejci kosmetiky. Pohybují se většinou po chodbě nějakého supermarketu (Kaufland, Tesco) s oranžovými krabičkami s kosmetikou (asi Oriflame nebo co), kterou nabízejí jako DÁREK ZDARMA. Když přijmete, spustí legendu, že se uvádějí na trh, naskládají vám do košíku ZDARMA asi 5 krabiček s kosmetikou a pak řeknou, že to vše můžete mít ZDARMA, když si ten poslední flakónek koupíte bratru za něco přes 2 tisíce korun. Teda - zkoušeli to na mně už před lety, samozřejmě jsem to nekoupil, ale "zavádějí" to furt a neprojdu na nákup, aniž by mi do ruky nestrkali "dárek zdarma".

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.