| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvojnásobné štěstí

 Celkem 6 názorů.
 Lida a 2holky 


Dvojcata Problem? Nebo Stesti? 

(24.7.2002 11:38:11)
Je velmi dobre, ze klub dvojcat v Cechach vznikl. Ziji v Anglii a tady kluby dvojcat a vicercat funguji jiz velmi dlouho. Je jich tu mnoho - rozdeleny jsou podle regionu.

Take tu funguje statni organizace MBF (multiple birth foundation). Tito lide, psychologove a pediatri se zabyvaji zejmena vyzkumem - zdravotni problemy, jak na vychovu apd. Moje dvojcatka jsou zde registrovana (protoze se narodila v porodnici, u ktere tato organizace funguje) a jsou take zapojena "do vyzkumu". Tato organizace take vydava spoustu brozurek a porada prednasky jak pro rodice tak pro psychology, pediatry a ucitele.

Jedna vec me vsak v tomto clanku zarazila. To je "pasovani se" Pani Rulikove na odbornika pres dvojcata. Myslim, ze tvrdit neco na zaklade amaterske "ankety", ze je to fakt, je zavadejici. Tyka se to tematu "oblekani dvojcat" a jestli jsou dvojcata rada, ze jsou dvojcaty nebo ne. Vim, ze Pani Rulikova pravdepodobne cetla brozurku vydanou MBF a asi s ni nesouhlasi, ale tato brozurka byla vydana na zaklade "profesionalnich" vyzkumu, vedenych na vzorku nekolika stovek ci tisicu dvojcat - po dobu mnoha let.

Dalsi problem, ktery pani Rulikova neustale probira je to " ze dvojcata jsou problem". Hlavne prezit apd. Ja si osobne myslim, ze dvojcata "problem" nejsou. Alespon ne pro mne. Je to v pristupu, jestli si matka z dvojcat "problem" ve sve hlave udela nebo jestli se k tomu stavi optimisticky. Pro mne jsou dvojcata "stestim", jsou proste tady. Prinasi mi dvojnasobnou radost - a to, ze pravdepodobne "obcas" mam trosku vice prace si nepripoustim. Pripada mi to totiz normalni. Nikdy jsem nemela dite jedno, takze nevim, jake to je. Samozrejme vyhledavam prakticke rady z literatury a od dalsich maminek dvojcat. Ty jsou velmi vyhodne! (ale to matka jednoho ditete take vyhledava).
Casto se mi stava, ze mne na ulici zastavi lide a rikaji "Twins, double trouble!" (Dvojcata, dvojite problemy!)Ja jim na to odpovidam: "No troubles, double happiness!"(Zadne problemy; dvojite stesti!).
Myslim, ze pro budouci maminky dvojcatek by bylo lepsi psat o jejich pozici ne jako o "problemu" ale jako o jevu, ktery se da velmi dobre zvladat - i kdyz je nutne si obcas neco precist a zeptat se jinych matek dvojcat na rady, proto, aby nahodou nebylo neco zanedbano.

"JA MAM TAKOVE STESTI, ZE MAM DVOJCATA. HNED BYCH RADA MELA DALSI".
 Jana, 11. týden těh. 
  • 

Re: Dvojcata Problem? Nebo Stesti? 

(23.8.2002 21:46:44)
Uf, to jsem si oddychla. I já se pachtím za jakoukoliv informací o dvojčatech, která se nám mají narodit po 1. pokusu IVF. První dojmy po zprávě, že to budou dvojčata byly dost chaotické a hrůzostrašné, ale teď už jsem "smířená" a začínám se těšit. Jen všude chybí informace co a jak dělat v těhotenství, ale hlavně v prvních měsících po porodu. Moc děkuji za povzbudivý článek.Jana
 Jaruš - 2kluci 6let 
  • 

Re: Re: Dvojcata Problem? Nebo Stesti? 

(7.2.2003 13:53:10)
asi bych to obrátila: štěstí nebo problém?
Moji kluci jsou pěkní raubíři, ale myslím, že víc je to o štěstí.
 Radka, dvouletá holčička, 9 tt 
  • 

Re: Dvojcata Problem? Nebo Stesti? 

(7.10.2007 1:11:31)
Taky čekáme dvojčata, jsme s manželem velmi mladí a tato zpráva nás dost zaskočila. Ve svých 21 letech budu mít doma tři děti. Takže taky hledám na netu co se dá, bohužel zatím všude čtu jaká je to hrůza a nestíhání atd. Tak nějak mi to je jasný, ale bylo by fajn si přečíst taky něco pozitivního, aby si člověk řekl:"Jo to zmákneme!"
 Helena,Evička+Alex 8/02 


Re: Dvojcata Problem? Nebo Stesti? 

(14.2.2003 6:41:57)
Přiznávám, pro mě to byl problém, před porodem, nemohla jsem se smířit s tím, že budeme mít mimi dvě najednou.Chtěli jsme s manželem děti tři, ale postupně.Po porodu to byl pro mě problém ještě větší a byly chvíle, kdy jsem si říkala:"Co jsem komu udělala, proč já?", teď je dětinkám skoro sedm měsíců, začínáme si užívat jeden druhého a já si říkám, jaké mám štěstí.Myslím,že téměř každé mamince přijdou malá dvojčátka trochu jako problém, ale chvilku a pak už je to jenom štěstíčko.
 Jana, Saša, Maxík a Alexík(v bříšku) 
  • 

KRÁSA 

(8.2.2003 21:15:53)
Jsem v 31. týdnu a před nedávnem jsem se dozvěděla, že nás to štěstí potkalo 2x. Trvalo nám dost dlouho, něž jsme pro kluky vybtali jména. Ale s pomocí RODINY jsme se rozhodli. A tak teď čekáme Kryštofa Maxmiliána a Mikuláše Alexandera(po tatínkovi). Je to nádherný pocit mluvit na Maxíka a Alexíka a čekat, až se nám narodí. Ten pocit přeju všem.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.