| Insula | 
 |
(10.6.2008 9:36:21) Předčasný porod se prostě nedá "předvídat". A nejde mu ani zabránit. Je dobře, že už je medicína tak pokročilá, že se daří takové mrňousky zachránit. A je dobře, když je konec šťastný.
|
| Anca-Filipek4.12.2006 | 
 |
(10.6.2008 9:42:37) moc Vam preji aby vam Daniel delal jen radosti a aby z nej vyrostl bezva chlap,mam jen dotaz v kolikatem tydnu ze se to nakonec narodil?
|
| Danka | •
 |
(10.6.2008 10:29:58) Děkujeme ANČO21. Danielek se narodil ve 29.tt. Pokud to některým maminkám, které také porodily dřív pomůže, tak znám několik maminek, kterým se miminko narodilo ještě dřív a také je v pořádku.
|
| epe | 
 |
(10.6.2008 12:21:09) Ahoj Danko.Moje starší dcerka se narodila také na Obilném Trhu ve 25tt.zkracoval se mi čípek.Termín jsem měla 25.4.2003 a Terezka se narodila 14.1.2003.vážila 680g a měřila 31cm.V porodnici ležela 3 měsíce nejprve na jipce tam byla napojená na dýchací přístroj asi 3týdny pak dýchala sama potom odd 12.v inkubátoru byla měsíc a půl a pak měsíc a půl ve vyhřívané postýlce.Dvakrát jí operovali očička nosí brýlky na dálku jinak je v pořádku.Dneska je jí 5 let váží 18,5kg a měří 114cm.Je to naše malá bojovnice
|
| Danka | •
 |
(10.6.2008 13:36:25) Epe,myslím, že vy obě jste velké bojovnice. Danielek byl ušetřen dýchacímu přístroji, za což jsem byla strašně moc vděčná, protože vidět svoje maličké miminko se všemi těmi hadičkami a dýchacím přístrojem, to se dá zvládat opravdu hodně těžko. Ať se vám všem moc daří.
|
|
|
| Lenka+Šárka7 |
 |
(10.6.2008 14:17:58) Dobrý den, moje teď už sedmiletá jediná holka je v tt30 těhotensví.Rodila jsem předčasně díky zkrácenému děložnímu čípku.Vážila 1kg.Měla jsem štěstí,byla jsem celou dobu s ní.Tři měsíce na hostinském pokoji,vždy k dispozici na kojení.Po propuštění vážila 2 250g.JIP v pořádku,ale ty nekonečné měsíce na 12 odd.pro nedonošené děti byly katastrofa.Šílené zachazení k matkám i k dětem!!! Už je to dlouho,na další dítě nemám odvahu,proto,co jsme si se Šárkou prožily. Teď po zdravotní stránce: je hyperaktivní,nosí brýle, měla odklad školní docházku a má LMD.Podle doktorů můžu být ráda,že to dopadlo,jak to dopadlo.A to jsem!!!Jsem šťastná za to že ji mám. Problémy ve škole budou,ale zvládmeme to Maminka co psala tenhle dopis, nevím jak je malý starý,ale u nás piplání byla katastrofa.Všechno přebolelo. Ráda bych mělo ještě jedno,ale nevím jestli mám dostatek síly do toho jít znova. Co když se to zase nepovede a já to nedonosím.... Držím všem maminkám,které májí podobné problémy palce!!!! Lenka
|
| Danka | •
 |
(10.6.2008 14:26:41) Leni, chápu Váš strach, mít další dítě. Jsem na tom úplně stejně, ale jednou se snad odhodlám, hlavně kvůli synovi, aby měl sourozence. Syn bude mít za měsíc rok. K tomu oddělení 12 bych mohla říct to stejné, co vy. Byly tam některé nepříjemné sestry, které zacházely velice špatně i s miminky, jmenovitě obzvláště sestra Jitka. Těžko se ale člověku stěžuje nebo podniká nějaké kroky, když má na starosti vaše dítě a máte strach, že mu schválně něco udělá,když vás berou jako psychicky vyčerpanou matku, která všechno přehání.
|
|
| Danka | •
 |
(10.6.2008 14:39:59) Ještě k tomu "piplání". Měli jsme syna doma od 2100g a bylo to náročné.Do 3kg jsme museli být jen doma, téměř bez návštěv. A všechna ta vyšetření a preventivní cvičení, toho bylo také nad hlavu. Bylo to náročné, ale stálo to za to. :)
|
| Kačka H | 
 |
(15.6.2008 22:32:39) jé ono se mi to odeslalo bez příspěvku 
Danko,
přeji ti i Danielkovi hodně štěstí  držte se 
taky mám doma nedonošenou holčičku, je jí zrovna zítra 7 měsíců, narodila ve 34 tt císařem, měla jsem šílený TK, bylo to taky hrozný, nikdo mi první dny nic neřekl, já byla na pokoji sama, naštěstí máme taky malou bojovnici a byla jen první 2 dny na C-PAPu (já už jí s ním už neviděla). Měla jsem doma 2 letýho kluka (naštěstí to doma zvládali s taťkou skvěle , strašně se mi po něm stýskalo, strávili jsme s Eliškou v porodnici i vánoce, byli jsme tam celkem 6 týdnů, ty dny, kdy jsem očima tlačila váhu, aby nám ukázala víc než 1-2 dkg, byli děsný, ale už jsme to více-méně dohnaly, má už skoro 7 kg
|
|
|
|
| Mirka | •
 |
(12.6.2008 11:43:43) Moje švagrová porodila ve 27 týdnu a malý vážil 940 g,jezdila za ním 90 km co to nejvíc šlo.Byl v nemocnici 3.měsíce ale všechno zvládl a při propuštění měl 3 kila a je moc šikovný.
|
|
|
| Luca + Tom | •
 |
(12.6.2008 14:22:55) Můj klučina se také narodil ve 29 týdnu, zpočátku to žádná procházka růžovým sadem sice nebyla, ale zvládli jsme to a dnes mám doma krásného a šikovného 5-tiletého rošťáka, který nemá vůči svým vrstevníkům "dobře" narozeným" žádný handicap. Nikomu tuto zkušenost nepřeju, ale dá se zvládnout. Luca
|
|
|
|
| Baterka |
 |
(16.6.2008 9:06:11) Ahoj, zdravím všechny maminky a jejich statečná miminka! I já jsem si bohužel zažila, co to je mít předčasně narozené miminko. Od 10. týdne těhotenství jsem docházela na injekce a od 12. týdne jsem už ležela v nemocnici a snažila se miminko udržet, pořád jsem krvácela, měla jsem několik hematomů, brali mi cystu a nakonec i pro podezření z vady plodovou vodu. Ležela jsem v královéhradecké nemocnici 10 týdnů, pak mě propustili domů, čekal na mě manžel s dvouletým chlapečkem, po kterém se mi v nemocnici strašně stýskalo,ale naštěstí to moji kluci doma zvládali v pohodě. Bohužel po sedmi týdnech jsem byla v nemocnici znovu, to už jsem měla porodní bolesti, píchali mi injekce na vývoj plic miminka a byla jsem na kapačkách, abych neporodila. V porodních bolestech jsem byla skoro dva týdny, pak už mi nemohli kapačky dávat, tak je vysadili, na to se mi odloučila placenta a šla jsem na císařský řez. Princezna se nám narodila ve 31.týdnu, naštěstí dýchala sama, ale tabeznaděj je strašná, vidět broučka v inkubátoru, bát se, jestli nepřestane dýchat, odstříkávala jsem mlíčko, jezdila d onemocnice dvakrát denně a nepřipouštěla jsem si, že by něco nemohlo být v pořádku,asi taky proto, že jsem podobné případy neznala, ale teď s odstupem času a po zkušenostech vím, jaké jsme měli štěstí, že je naše princezna v pořádku. Nejhorší bylo lítání po doktorech, cvičení, čekání na první úsměv, první posazení, lezení... Budou jí tři roky, má 16 Kg a 95cm. Je to naše malá velká bojovnice. Přeju vám všem hlavně pevné nervičky a zdravá miminka!!!
|
|
| paratko | 
 |
(16.6.2008 9:35:48) Ahojky, ve čtvrtek to bude rok co jsem porodila syna, celé těhot.bylo v pohodě,užívala jsem si to plnými doušky, do práce jsem taky chodila co se dalo, vždycky jsem říkala,že bych mohla být těhotná deset let, bylo to nádherné,plánovala jsem si jak doma vydržím,jak s partnerem pojedeme spolu do porodnice,jak bude u porodu a ejhle-vše uplně jinak, ve 34 týdnu jsem šla na prohlídku-trošku se mi zkrátil čípek,ale na ten týden to bylo akorát, šla jsem v poklidu do města,nakoupit co potřebui a mířila jsem přes náměstí ¨v Opavě do obchůdku,že si vyberu autosedačku a nějaké letní těhotenské šatičky, ale v tom mi praskal voda a tekla a tekla,bylo ji opravdu moc, všichni jen koukali, nikdo nepomohl, upně mokrá jsem zašla do nejbližší restaurace kde mi zavolali sanitku, ta rychle do porodnice,ale protože se v Opavě nerodí do 35 týdne tak šupem do Ostravy,ještě ten den císařský řez,protože měl malý nízký odhad váhy a byl zadečkem otočený dolů, rychle mi ho ukázali, byl nádherný,trochu křičel,odvezli ho na JIP a mě taky, rodiče s partnerem za mnou byli, nikoho však za mnou nepustili a prckovi mi informce řekli až večer(strašné čekání)- mě¨l pneumotorax, byl sa "sipapu", o tom vstávání na druhý den a přístupu sester na JIP nebudu ani psát-hrůza, nikomu jsem nemohla zavolat, neměla jsem žádné další nové zprávy o prckovi, nic,uplně sama, musela jsem se dokopat vstát a do sprch a pryč z jip a na normálním odd jsem si mohla konečně zavolat a poplakat, poté jsme docházeli na prckem na jip, nejúprve s partnerem poté jsme chodila sama- trefila jsem na příšernou sestruz,opravdu strašná,ošklivé zacházení k matkám a k dětem, ale zlom nastal v sobotu,kdy sloužila sestřička Liduška až do pondělka, ta mi ho poprvé vytáhla z inkubátoru se všema hadičkama,poprvé jsem si ho mohla přebalit(jiné sestry mi dovolili jen na něj sáhnout), takže jsem tam celý víkend seděla a koukala, poprvé mi ho přiložila po týdnu k prsu, prostě sestřička ÚŽASNÁ, díky ní jsem kojila, šel prcek brzo na intermediál, přibýval a po dalším týdnu domů- ovšem z nemocí jsme se nevyhrabali, to pokračovalo dál-zkrátka snad už jsme to zvládli, malý se naučil sice vše dělat hodně později(hrozilo i cvičení), začíná se stavět a žvatlá, je to pěkný vzteklounek ale jsem ráda,že ho mám ale bojím se někdy dalšího těhotenství,zážitky z porodnice si pamatují dodnes, snad každou minutu a ty děti co tam leželi a byli na tom daleko hůř- ty maminky co porodily zdravé dítko a byli týden v porodnici ani neví jaké měli štěstí a proto všem přeji hodně toho štěstí a hlavně ZDRAVÍ. Omlouvám se za dlouhý příspěvek. Všem moc držím pěsti, .
|
|
|