| Bubu77 | 
 |
(13.7.2007 9:48:13) Dobrý den, nedá mi to. Článek jsem si přečetla a popravdě mám z něj rozpačité dojmy. Před pár lety jsem taky byla pacientkou dr. Dvořáka a musím říct, že byl vždycky moc příjemný a vždy mě ošetřoval bez sestry, jak jsem si přála v onom dotazníku. Jelikož je dr. Dvořák díky své funkci hodně často mimo ČR, tak jsem v těhotenství přešla k dr. Jančovi- taky moc milému a vlídnému dr. a taktéž jsem byla ošetřována bez přítomnosti sestry. Dr. Dvořáková prý manželkou dr. Dvořáka není. Údajně se jedná jen o shodu jmen. Sama jsem s ní totiž jednou měla "incident", kdy mi odmítla v pokročilém těhotenství na zánět močového měchýře předepsat ATB a já pak skončila v noci na Obilňáku se zablokovaným močovým měchýřem a šílenými několikahodinovými bolestmi. Dr. na pohotovosti na Obilňáku mi řekl, že jsem měla být odeslána na vyšetření moči. Tam jsem ale odeslána nebyla. Já mám s mými gynekology moc dobré zkušenosti (měla jsem zatím z důvodů stěhování 3). Než k nějakému jdu, poptám se v okolí kamrádek, koho mi kdo doporučí. Přiznám se, že v tomhle bych se nespolehla na doporučení nějakýho odborníka, protože ten o přístupu onoho doktora k pacientům mnohdy ví houby. Držím Ti palece, ať máš brzy štěstí a narazíš na dr. s příjemným přístupem k pacientovi.
|
| Luccina | 
 |
(13.7.2007 10:50:41) Taky chodím do stejného zařízení k dr. Jančovi, problém jsem s ním zatím neměla, vyšetřuje mě vždycky bez sestry. Jediné, co mi vadilo a co jsem nechápala, že na poslední měsíc těhotenství mě předal k dr. Kutějové a ta mi připadla dost nepříjemná( naštěstí jsem to k ní stihla jen jednou, pak jsem předčasně porodila). U dr. Dvořákové jsem byla jen jednou, když měl dr. Janča dovolenou, chovala se příjemně, ale sestru měla v ordinaci pořád. Myslím, že je potřeba vyhovujícího lékaře stále hledat a věřím, že se to jednou podaří. Ještě si myslím, že dopis na pojiš´tovnu nic nevyřeší, lepší by bylo si stěžovat přímo na Gyn.-por. společnosti nebo na České lékařské společnosti.
|
| Katka, dítko půl roku | •
 |
(14.7.2007 14:24:33) Jo, Dvořák, Unzeitig a paní doktorka Kutějová - nikdy více. Chodila jsem ke Kutějové, dokud jsem nic potřebovala, byla ok. Pak jsem otěhotněla, byla jsem v pohodě, ale kolem 10 týdne jsem nezvládala fyzicky a hlavně psychicky v práci, manžel měl náročnou operaci a mě bylo fyzicky dost zle. Když jsem se jí svěřila, u čehož jsem se rozbrečela - prostě někdy mě to dostane - tak se mě zeptala: a co po mě chcete, tak já se zeptala: asi neschopenku? Tak mi ji neochotně vystavila a když jsem po dvou týdnech byla na kontrole a chtěla neschopnost ukončit, protože jsem se cítila opravdu dobře (prostě jsem si odpočinula a tělo se urovnalo), dívala se na mě jako na divnou, že chci opět do práce. Do průkazky mi jako důvod neschopnosti uvedla psychické stesky. No budiž. Další problém nastal, když jsem byla v pátem měsíci a protože mám práci, kdy celý den sedím u PC, tvrdlo mi břicho a nebývalo mi dobře - nevydržela jsem celý den sedět, dělala jsem přestávky, tím pádem míň práce, tím pádem se to některým kolegům nezamlouvalo. Při další poradně jsem se paní doktorce svěřila, opět se divila, co po ní chci, když fyziologický nález mám ok. Tak mi vystavila neschopenku, ale protože trvalé bydliště jsem měla ještě mimo Brno, musela jsem se s ní dohodnout, kde budu hlášená. Protože ale manžel byl dva týdny mimo ČR, chtěla jsem na víkend k našim, tak jsem si myslela, že se nějak dohodneme. Ne, jde pouze jedno místo. Tak jsem požádala alespoň o vycházky. Milá paní dr. mi řekla, že při příští revizi = za 14 dnů. Tak jsem se zeptala, jak si mám jít třeba nakoupit. Otázala se, jestli jako nikoho nemám. Mám, manžela v zahraničí a rodiče 50 km od Brna. Tak jak to mám udělat. Tak mi řekla, že si mám nakoupit dnes. Na 14 dní! v 5. měsíci!! Nakonec mi tedy milostivě vycházky napsala. Tímto ale u mě skončila. Přehlásila jsem se během dvou dnů k jiné doktorce. Protože jsem byla v prac. neschopnosti, tato nová lékařka po mě chtěla tu část neschopenky, kterou měla původní dr. Tak jsem na Orlí sjela, sestra mi ji dala, odevzdala jsem ji nové dr. a měla jsem za vyřízené. Pak mi ale od dr. Kutějové volali, že to nejde, že pokud se odhlašuji od jedné dr., musím PN zrušit a pak nastoupit u nové znovu! že se musím i s tou neschopenkou vrátit, že mi ji dala sestra, která nevěděla, že to nesmí. A když jsem tam byla, proč jsem se nedomluvila osobně s dr. Kutějovou! Tak jsem volala nové dr., tak mi řekla, že to je blbost, ať se tí nezalamuju. Tak ok. Za 5 dní tel. od dr. Unzeitiga (proč od něj, nikdy mě neošetřoval), že mi chce pouze oznámit, že pokud nechodím do zaměstnání, tak mám v práci absenci, protože z pracovněprávního hlediska je má PN neplatná. Já nervy na dranc, mimi kopalo, manžel v cizině, co teď. Tak jsem volala na sociál, tam ji to vylíčila - naštěstí narazila na pracovnice, které byly naprosto ochotné a vstřícné, čímž jim děkuji a částečně i omlouvám za předsudky, které jsem vůči všem úředníkům na sociálu měla - a paní mi řekla, že jednak ta moje PN tam ještě vůbec nebyla a že to, že by mi neměla PN platit, je blbost = záměrná dezinformace (proč ale?!) a že pokud jsem se přehlásila, nová dr. mě přijala, není problém. Volala jsem i nové dr., jestli mi ta neschopenka platí, ta tvrdila že ano a říkala mi, že jí dr. Unzeitig volala a že ji upozorňoval, že jsem problémová pacientka a nedodržuji léčebný řád! Na základě čeho dospěl k tomuto obvinění, nevím. Dle mého názoru dr. Kutějové vadilo, že jsem si řekla o vycházky, předpokládala, že prostě nechci chodit do práce a válet si šunky doma a tudíž že to tedy ne. A když jsem měla tu drzost a odhlásila se od ní, tak si mě podala. Přišla na mě kontrola ze sociálu a pan kontrolor, velmi milý, se skoro divil, že jsem doma - asi jim tam o mě něco hezkého poreferovali. Pak někdy v sedmém měsíci manžel opět jel pryč na 14 dní a protože jsem před tím byla dvakrát v Bohunicích kvůli tvrdnutí břicha, naštěstí si mě tam nenechali, ale měla jsem absolutní klid na lůžku, požádala jsem novou dr. o změnu pobytu při PN na tyto dva týdny. Nebyl problém, ale musela jsem osobně! (s rizikem předčasného porodu nařízen klid na lůžku!!) na sociál na Veveří, tam jsem musela žádost předat revizní lékařce, která - sic mě nikdy nevyštřovala, nic o mě nemohla vědět - se na mě podívala od stolu, podívala se na papír - řekla, aha vy jste ta problémová maminka - a milostivě svolila, abych měla na 14 dní pobyt jinde. Tak jsem odešla, neřekla ani půl slova, ale pocit naprosté hořkosti, bezmoci a nenávisti ve mě zůstal. Malý se narodil v pořádku, je to úžasně pohodové mimi, ale po té, co jsem si prožila tyto pocity, se až divím. Paní ze sociálu mi už v tom pátém měsíc říkala, že můžu na dr. Unzeiiga podat stížnost, pže mi lhal, co se týká platnosti PN. Neudělala jsem to, kdybych ale nebyla těhotná, do konfrontace bych šla. Teď pouze kudy chodím, tudy trousím a všem říkám - na Orlí nikdy více. Nezpochybňuji jejich odborné kvalifikace, ale lidský přístup NULA!!!
|
| Dááša | 
 |
(15.7.2007 22:28:05) Tak to je opravdu síla. Totálně praštěný.
|
| Eva zatim bez deti | •
 |
(19.7.2007 20:01:33) Jen vsuvka: Moje kamarádka přešla ke Dvořákovi (jakožto ke kapacitě), když po vysazení HA nemenstruovala dlouhou dobu a její doktorka si s tím nevěděla rady. On jí poradil, ať HA bere dál a nebude mít problém...:-) Taky jí nakukal, že když ji nebude brát, bude mít rakovinu a podobné bludy. Takže já bych se vykašlala na to, kdo je "vyhlášený" a kdo ne. Já mám skvělou doktorku Šárku Kutálkovou. Je pečlivá, profík a zárove%n moc příjemná a vstřícná ženská. A to má ordinaci pořád narvanou, takže by taky mohla být protivná jako různí jiní...
|
|
|
| VeronikaD | 
 |
(16.7.2007 8:29:16) Já teda s dr zatím problémy nemám, ale je fakt, že když jsem v těhotenství na neschopence měnila lékaře kvůli stěhování, tak jsem pokaždé musela ukončit neschopenku u jednoho dr a u druhého jí znovu nastoupit. Už se mi to stalo dvakrát, tak to je asi opravdu běžná praxe. Také mi tvrdili, že by jinak byla neschopenka neplatná (???) Vždycky jsem si představila, jak bych to asi osobně vyřizovala, kdybych vážně musela být na lůžku, přijde mi to jako úplně neskutečně hloupá byrokracie.. Hlavně jak sladit ty návštěvy u dr - jeden den to ukončit na původním místě, rychle se přestěhovat a hned druhý den nastoupit u jiné dr, pár set km dál, fakt mě to stálo dost nervů.
|
| gabina | •
 |
(16.7.2007 13:12:54) Ahoj ale neschopenky nemají na starost lékaři, to je práce OSSZ, doktoři plní jen své povinnosti.
|
|
|
| Lara, syn 7měsíců | •
 |
(16.7.2007 14:22:53) Pokud se pacientky chovaji, tak, jak popisuje Katka, tj. ze prichazeji k lekari a vynucuji si neschopenky, ktere jsou z hlediska lekaru neopodstatnene (tvrdnuti bricha je pomerne bezny pruvodni jev tehotenstvi a vetsina zen s tim zvladne praci i rodinu) tak se nedivim, ze se k nim lekari nechovaji nadsene. Vubec nevim, na co si vlastne Katka stezuje, vse co chtela, ji nakonec lekarka poskytla - ale zjevne proti sve vuli. A ze si nemuze nakoupit, protoze nema vychazky? Jeste ze nechce aby ji nakup nosila ona lekarka, v ramci skvelych sluzeb pacientum. Doporucuji, takto narocnym pacientkam individualne placenou lekarskou peci.
|
| Mirka, za 8 týdnů taky matka | •
 |
(20.7.2007 19:52:34) Ahoj, tak si to tu tak občas pročítám a nedá mi to, musím reagovat na příspěvek Lary. Já se naopak dokážu vcítit do pocitů Katky. Jako prodavačka, jsem se vždy chovala slušně a profesionálně. Nikdy jsem si na nikoho neotvírala hubu, protože tvrdím, že za mou špatnou náladu druzí nemohou. A spoustě lidí to, že se na ně usměju a jsem vstřícná vylepší jejich den. Očekávám proto, stejnou profesionalitu od lékařů. Zákazník, kterému se nelíbí v obchodě jednání půjde příště jinam, tak jako pacient. Někteří lékaři se ještě nenaučili, že pacient je také zákazník a může jít jinam. Člověk není stroj bez pocitů a udělá moc, když s vámi doktoři mluví,hlavně, když je člověk vyklepaný,a neví co se bude dít, aniž by vás přehlíželi nebo vám dávali najevo, jak je otravujete. Zvláště u gynekologa, který se vám "štrachá" až někde ve vašem nitru (a tím myslím i duševním). Taky, když tam jdu, tak rudnu, srdce mám v krku a zvyšuje se mi tlak - asi nejsem takový suverén, jako jiní. Myslím si, že je vše o lidskosti. A když čekám od druhých slušnost, nemyslím si, že druhé nějak extra otravuju a že si mám zamést před vlastním prahem. Lara asi (jako i ta dotyčná doktorka) nebyla nikdy sama, vždy měla pomoc a asi se nikdy ani nenervovala. Mě by zajímalo, jak si má člověk nakoupit na 14 dnů dopředu, když je těhotný, nesmí vycházet z bytu a nesmí nic těžkého tahat. A ještě, nedej Bože, se svou žádostí otravovat vlastní doktorku.
|
|
|
| Eva (2 děti) | •
 |
(16.7.2007 16:00:16) Chodím k dr. Dvořákové a jsem s jejím přístupem nadmíru spokojená. Vždy když jsem něco potřebovala mě vyslechla a snažila se pomoci. U prvního těhotenství jsem byla od 18.týdne na neschopence, protože jsem pořád zvracela a hubla. Díky tomu jsem si zbytek těhotenství užila. Nějaké veliké problémy jsem neměla, tak nemůžu posoudit, ale chodí k ní hodně mých kamarádek a žádná není nespokojená. Lidský přístup na jedničku. Je fakt, že sestra je v ordinaci zhruba v 50 %, ale vždy něco dělá, tak nemá čas zaobírat se někým na lůžku. K dr. Kutějové jsem chodila ještě před těhotenstvím a kvůli tomu neosobnímu přístupu jsem se přehlásila právě k dr. Dvořákové. U dr. Janči jsem byla na vyšetření v 11. týdnu (screening projasnění v oblasti krku plodu) a ve 20. týdnu (srdeční vady) a jeho přístup mi přišel taky velmi příjemný. Tam sestra jestli si pamatuji dobře je ve vedlejší místnosti a pan doktor ji vždy zavolal až po vyšetření na úhradu zákroku nebo sepsání nálezu. Takže já jsem s ordinací na Orlí spokojená a nemám důvod ji měnit. V této době by mělo dojít (nebo už možná došlo) ke stěhování ze starých prostor do zrekonstruované pasáže, tak jsem zvědavá jak tam budou sestry v rámci ordinací řešeny. Přišlo mi úžasné, že na žádný ultrazvuk nemusím do jiné ordinace (kromě těch screeningů u dr. Janči), že v rámci ordinací je monitor na který hodně gynekologů odesílá těhotné pacientky k jiným doktorům. Opravdu jsem spokojená a doporučuji i když mě tu asi ukamenujete.
|
|
|
| Finis + 2011+2014 | 
 |
(17.7.2007 11:29:32) Ke dr. Dvořákové chodím, zdá se příjemná, i když je fakt, že tu sestru v té ordinaci opravdu má pořád - i když jsem do dotazníku vyplnila zhruba před dvěma lety, že ji v ordinaci nechci. Ze začátku tam opravdu nebyla, teď tam pravidelně je... no ale mně to tak nějak ani nevadí.
Ke dr. Kutějové jsem šla jednou, když měla dr. Dvořáková dovolenou, potřebovala jsem předepsat HA, a ta teda byla vysloveně nepříjemná:-((( K té už teda fakt nikdy nikdy.
|
|
|
|