| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žlučníkové problémy

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 849  [Dalších 829 >>]
Federika 14090
1.4.2025 11:08:27
Ne. A ani žádná dieta ti nepomůže, navíc občas si člověk pozor nedá a ty záchvaty vyvolává i stres, nejen jídlo.
Ennywan 4062
1.4.2025 11:01:23
A říkám si, jestli jako prevence potíží slinivky nemůže pomoct to, že dodržuju žlučníkovou dietu a piju žlučníkové čaje.
Ennywan 4062
1.4.2025 10:59:27
Jj, ta slinivka mě straší. Ale není ta slinivka náchylnější i po odstranění žlučníku?
Federika 14090
1.4.2025 10:58:09
Já už bych dneska šla hned. Ani jsem nevěděla. že je to žlučník, problémy jsem měla fakt od dvaceti .
To riziko je velký, operovali mě akutně, s tím,že ten žlučník byl narvaný kameny, už dávno nefunkční.
Jím absolutně cokoli,včetně mastného, tučného,sladkého.
Pravda, kombinace alkoholu a čokolády mi taky nedlěá dobře. Ale tím myslsím třeba sklenici nutely a několik sklenek vína prosecca atd...
A kamarádka taky měla akutní zánět slinivky, z neléčeného žlučníku. A byla na tom fakt zle.
Ennywan 4062
1.4.2025 10:56:13
A co je to velký kámen? Mám kamínky cca 1 cm.
Anadar 27930
1.4.2025 10:26:12
Po odstranění žlučníku se skutečně mohou objevit problémy typu průjmu po mastnějším jídle.Tělo se musí adaptovat na to,že nemá zásobárnu žluči.Časem se může vytvořit takový pseudožlučník ze žlučovodu a potíže se upraví.
Největším rizikem drobných kamínků je jejich vycestování do slinivky a z toho vyplývající akutní pankreatitida. A to je značný průser,viz jeden z příspěvků.
Velké kameny necestují,ale mohou způsobit zánět stěny žlučníku a její proděravění.
Mimoto jsou žlučové kamínky prekancerosa.
Asi to tu operaci bude chtít.
Konzervativní přístup je samozřejmě možný u bezpříznakových kamínků, a to zejména u pacientů u kterých převládá riziko z operace
Ennywan 4062
1.4.2025 9:37:23
Kat, ono je to složité. Sami někteří lékaři říkají, že pokud nedělají kamínky časté potíže, tak žlučník nechat. Někteří lidé s kameny ve žlučníku fungují normálně a ten nález jim je náhodně zjištěn na ultrazvuku, na který jdou z jiného důvodu.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
1.4.2025 9:36:38
jo, taky bych se bála... už tak na mne tlačili, ať to neodkládám... vyhrožovali perforací, záněty... ale teda já měla ty záchvaty tak hnusný a pak už tak častý, že o moc déle bych asi nevydržela... měla jsem pak pocit, že jako spouštěč už stačí i jen pachy jídla... některá jídla kvůli tomu dodnes nejím...
maminka takhle kvůli žlučníkovému záchvatu po jablečném štrůdlu nesnášela skořici... btw jí žlučníkový záchvat pokazil cestu do paříže, chudinka musela výlet obětovat, jela místo ní sestra a maminka to obrečela... do paříže se pak podívala až o pár let později s druhou sestrou :-)
Ennywan 4062
1.4.2025 9:35:30
Jj, tohle se bohužel může stát. Ono i když se žlučník odstraní, tak nemusí být vyhráno, protože kamínky se můžou tvořit pak i ve žlučových cestách.
Beat 107867
1.4.2025 9:00:37
Ja jsem vzhledem ke žlučníku VELMI na pozoru. Kamarádka pořád váhala, že prý to nemá tak strašný , ale pak ji menší kamen vycestoval do žlučových cest, kde se zaklínil a způsobil akutní zánět žlučových cest a pak nějak šel ze slinivky břišní do tenkého střeva či co.. možná nejsem 100% přesná ..každopádně skončila s akutním a velmi silným zánětem slinivky na ARO v umělým spánku asi 3 týdny, šanci na přežití ji dávali spíš menší než větší. Anabáze uplně šílená, přežila s trvalými následky. Léčba skoro rok a stále to není úplně dobrý. Holka kolem 40, dvě malé děti.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 849  [Dalších 829 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.