| Salamajka | 156972 |
|
|
18.11.2025 15:29:43
Co se týče bílého pradla tak na to mam ty tabletky na bile pradlo. Prala hlavne mladeho kosile kdyz uz byly divny. Pomohlo vzdycky. Jinak fakt nenechat zabarvene pradlo uschnout hned znovu zpatky do pracky dat ubrousek tabletku opravdu mi vzdy pomohlo. Nebo aspon namocit. Proste nenechat to vsaknout do hloubky te latky. Savo perex taky jednou uz vyzkousela. Ted uz nevim co se zapralo. Pomohlo.
|
| Salamajka | 156972 |
|
|
18.11.2025 15:29:41
Co se týče bílého pradla tak na to mam ty tabletky na bile pradlo. Prala hlavne mladeho kosile kdyz uz byly divny. Pomohlo vzdycky. Jinak fakt nenechat zabarvene pradlo uschnout hned znovu zpatky do pracky dat ubrousek tabletku opravdu mi vzdy pomohlo. Nebo aspon namocit. Proste nenechat to vsaknout do hloubky te latky. Savo perex taky jednou uz vyzkousela. Ted uz nevim co se zapralo. Pomohlo.
|
| Muumi | 41406 |
|
18.11.2025 14:28:03
Tvrdé vody by sis jistě všimla. Ja třeba musím “odkameňovat” varnou konvici co týden, je to děs.
|
| Beat | 107867 |
|
|
18.11.2025 13:54:02
Ja jsem si takovou věc koupila poprvé .. a naposledy.
![]() Jinak bíle košile si kupuju, bílá trička taky a vydrží mi poměrně dlouho krásně bíle. Nosím je často a rada a chci je. Peru je jen spolu, jen bile věci v Persilu na bílé prádlo . A kdyz se mi to nezdá, přidám tam takové bělidlo, značku nevim, a pak mam jednu věc od Eurony, co mi nosí kamarádka a to je taky dobrý. Samozrejmě , bílá trička nejsou na věky, Ale tohle byla blbost. Když.. no moc mi slušela , ale obarvím to, horší to být nemůže, pravda ![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
18.11.2025 12:59:40
Moniko, to bude tím, že mě to barvení baví. Klukovi by to asi bylo taky jedno, ale mě pořád drží manie z hippie puberty. Jak můžu do pračky nasypat barvu, tak to udělám a těším se, jak to dopadne. A on je na mě hodnej, pochválí a nosí to.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
18.11.2025 12:12:00
"synovi bylo jedno, nosil by i zašedlé a dcera by nedělala nic, ani neprala v ruce (nebo možná jednou, když by ta věc byla úplně nová), ani nebarvila, prostě by to přestala nosit"
U nás se mi zdá, že syn i dcera chvíli tolerují zašedlé a pak přestanou nosit ![]() Že bychom napravovali zašedlé triko, to zatím nikoho nenapadlo, ani mě. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
18.11.2025 12:08:09
Moniko, ano, s pouštěním barvy jsem se nesetkala už léta.
Stále peru světlé a tmavé zvlášť, bavlnu a citlivější materiály zvlášť apod., používám různé prací prostředky a různou teplotu vody, ale je to spíš letitý stereotyp než nutnost. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
18.11.2025 11:59:12
Já nevím, jakou máme vodu (jsem ignorant, nevím ani, jak se to poznává), ale bílé prádlo mi každopádně také šedne.
Mám možnost při vhodném počasí sušit venku na slunci, což se snažím využívat, ale bělostně bílou barvu stejně dlouhodobě neudržím. Svátečně používané kusy vydrží déle, frekventované kusy typu ponožky nebo utěrky jsou hnusné velmi rychle. Osobně bílé oblečení téměř nenosím kromě nějakých letních tílek (která jsou také hnusná po pár vypráních), ale mám několik bílo-barevně pruhovaných triček a ta se kupodivu dlouhodobě drží, přestože jim žádnou speciální péči nevěnuji. Blokově bílo-barevné oblečení bych si nekoupila, to bych předem odsoudila k neúspěchu. S barevním textilu mám zkušenosti velmi staré, ještě z osmdesátých let, tehdy dostupné barvy Duha barvily velmi dobře, ale stabilita barvy nebyla stoprocentní, pouštěly trochu při každém praní. |
| Monika | 123907 |
|
18.11.2025 11:54:29
Půlko, u nás by to synovi bylo jedno, nosil by i zašedlé a dcera by nedělala nic, ani neprala v ruce (nebo možná jednou, když by ta věc byla úplně nová), ani nebarvila, prostě by to přestala nosit
|
| Monika | 123907 |
|
18.11.2025 11:52:59
77krásko, tak to já musím říct, že naopak mi už dlouho žádná barva nepustila (s výjimkou batikované sukně, o které to vím předem a peru samostatně) - ty umělotiny, co se teď nosí, barvu nepouští. A bavněná trička, co tak kupujeme, kupodivu taky ne. Peru tedy určitě zvlášť tmavé a světlé (případně takové "světle barevné"), ale že by mi pustilo něco žlutého na bílé nebo třeba modrá do zelené, to ne. Problémy mám vyloženě jen s těmi bílými věcmi. Když to je opravdu jen čistě bílé (třeba tričko), tak určitě funguje Savo, ale když to má nějaký nápis, obrázek nebo něco, tak to je smůla ...
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.