| Beat | 107867 |
|
|
17.6.2025 10:49:26
Jojono, zkušenosti nemam, ale přeju ti hodne sil a dobrých přátel!!
![]() ![]() |
| Jojona | 24583 |
|
|
17.6.2025 10:24:16
A je třeba nějaký materiál vhodnější? Že to třeba škrábe nebo se člověk víc potí nebo co já vím,m co ještě. Máš nějaké postřehy?
A jak se o tu čerstvě holou kůži pečuje? |
| Jojona | 24583 |
|
|
17.6.2025 10:22:00
A pečuje nějak o pokožku hlavy? Nebo pečoval, když to bylo nové než si "zvykl"?
Koordinatorka říkala, že před chemem buď už dojít do hola nebo mě sestry oholí, protože pak je člověk týdny v nemocnici. |
| Anadar | 27930 |
|
|
17.6.2025 9:34:09
Jakmile začnou vlasy padat, je nejlépe hlavu oholit. Kromě šátků existují i turbany.
Syn přišel po radioterapii o vlasy trvale a ten nosí klobouky.moc mu to sluší.Takže v létě nějaký šikovný slamák se taky hodí. A pozor-na hlavu je zima.V létě asi ne,ale jakmile se ochladí,je přikrývka hlavy nutná i z hlediska chladu. |
| Salamajka | 156972 |
|
|
17.6.2025 8:02:32
Mrkni na stránky Sportisima. Každý na mě vždycky divně kouká, když jim řeknu kde jsem sehnala boží boty, krásnou čepici a tak. Mají super věci a já běžně vybírám v pánské sekci. Mám úplně divnou pánskou postavu včetně chlapské hlavy a nemusím infantilní barvičky.
|
| Rodinová | 140078 |
|
|
16.6.2025 22:22:52
Mam dve kamaradky s touto zkusenosti, obe nosily satky, nevim jestli romanticke, ale cerne, pripadne jednobarevne, v zime proste kulicha.
Hlavy si holily, nez zas zacaly rust regulerni vlasy. Drzim palce! |
| Gavašetka | 111364 |
|
|
16.6.2025 20:42:35
Snad se nebudeš zlobit, že ti nenapíšu osobní zkušenost, protože ji nemám, ale dávám sem kontakt na pacientskou organizaci, kde si myslím, že bys mohla dostat jak praktické a osobní zkušenosti, tak i psychosociální podporu, klidně jen po telefonu. V rodině jsme měli tetu, která o vlasy přišla a pak jí zase narostly, a to velmi vlnité (pak se tedy zase časem vrátily do původní podoby.
Přeju hodně sil! Amélie:https://www.amelie-zs.cz/ |
| Jojona | 24583 |
|
|
16.6.2025 19:36:24
V červenci podstoupím chemo, kdy přijdu o vlasy. S mojí diagnozou jsou v čekárně většinou starší vlasatí lidé na dlouhodobé léčbě a tak jsem se o tom neměla s kým poradit. A ještě v naprosté převaze muži. A ani jsem nikdy s nikým s rakovinou nemluvila a nutnosti pokrývek hlavy, co byt měly splňovat. Do kamenného obchodu se pravděpodobně nedostanu a musím nakoupit na netu.
Máte někdo nějaké povědomí? Většinou jsem viděla takové barevně romantické šátky, ale jde použít i třeba něco sportovnějšího? Bavlna, rychleschnoucí?? Z jak dlouho budu vlasatější, že nebude nic třeba? Paruku nechci. A jak se pečuje o tu náhle holou hlavu? |
| mamakam | 51902 |
|
|
19.8.2024 16:37:25
Diky za info a odpověď
|
| rascal-ka | 15516 |
|
|
19.8.2024 13:20:36
mamakam, každá chemo je jiná, "koktejl" je míchám přesně pro konkrétního pacienta, navíc každé tělo reaguje jinak. Já měla chemo 1x týdně, v den chema dobrý, ale následující 3-4 dny jsem byla nepoužitelná, vyprdni se na okolí a mysli pouze na sebe.
|
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.