| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2010

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Srpen 2010 - Deníček
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 15941  [Dalších 15911 >>]
nela+3 87352
24.7.2012 21:23:47
Katy, můj kluk začal mluvit přesně ve 2 letech a 2 měsících, kámošky kluk ještě ve 4 letech téměř nemluvil... tak jen tak pro klid~6~
Katy77 104008
20.7.2012 22:54:13
Ahojky holky, tak koukám, jak máte prťata šikovná. Verunko moc gratuluji k úspěchům, Danička je kouzelná. Jinak všem dětičkám přeji krásné druhé narozeniny a hlavně hodné a laskavé rodiče. My máme sice narozky až za skoro dva měsíce, ale už by to nebylo tak aktuální, tak napíšu, jak je to u nás. Na nočník chodíme v případě, že jsme bez plen a oblečení. Jakmile má slipy, tak nezájem...ale když je nahatý, tak chodí sám na nočníkem a nechá se náležitě pochválit. Nevolá jako většina dětí"mamí", ale "kikulka" (v překladu šikulka).
Jídlo není problém z důvodu toho, že je to žravec a ujídá i rodičům z talíře. Několik měsíců již stoluje sám lžičkou a to i polívku.
Co se týká mluvení, tak tam je to horší. Rozumí téměř všemu, ale mluvit prostě nechce. Občas z něho něco vypadne, ale má jen pár slov, které používá naprosto s jasnou dikcí, jako je HAM, NE, PAPA, DÍK, tatí, mamí, babí...ale tím tak nějak končíme. Teď sice žvatlá pořád, ale nerozumíme jedinému slovu. Bohužel když chci aby něco zopakoval, tak to není ani náhodou podobné tomu, co chci aby řekl. No uvidíme. Prý jsou kluci na tohle línější...ale až budemluvit srozumitelně, tak se asi nebudeme stačit divit, protože bude mít nejspíš vyřídilku po mamince.

No jinak já už částečně pracuji jako OSVč, tak je malý dvakrát v týdnu u chůvy a zatím zvládáme v rámci možností. Akorát kýžený efekt odpočinutí od dítěte jsem tedy nezaznamenala. On mi to totiž pak dá většinou sežrat a o to víc doma zlobí...ale je to náš miláček...zrovna doléčujeme angínu, kterou chytl ode mě...
tak jsem mějte všichni krásně a budu čekat na novinky
nela+3 87352
19.7.2012 23:09:38
A Danika vypadá jako velká slečna:-)
nela+3 87352
19.7.2012 23:06:08
Ahoj holky, moc gratuluju k dvěma ročkům~;((~:-D~g~

a hlavně Verunce a Daničce k pokrokům.~;((

Nelča teda na nočník chodí už dlouho, jen na spaní plínku dávám, celkem se i sama nají, pokud teda jíst chce, mluví docela hodně a vše opakuje, právě jsme se vrátily z Chorvatska, kde jsme byli v kempu pod stanem a bylo to super!!!!~z~
Ale doma teda zlobí, vlastně chce být pořád u mne, se mnou....
donjamimonja 107675
19.7.2012 20:34:28
Veru to je super!!!~g~~;((
Čekanka + 2 11345
19.7.2012 13:43:15
Holky, to je fajn, že se ozýváte!
My máme po kontrole u psych. a neurol. a všechno je moc dobré! Dani odpovídá na 18-21 měsíců, což je teda úplně supééér! Šikulka naše~s~. Už jsem hodila nějakou fotku do alba.
donjamimonja 107675
19.7.2012 7:23:28
Dobré ráno děvčata!

Všem dvoleťáčkům přeju všechno nejlepší!!! Hlavně zdravíčko!!!

A jak jsme na tom my? Co se týče nočníku, tak stále nic. Spíš je to i moje lenost, protože nevysazuju asi dost často. Ale řekla jsem si, že do konce léta se o odplenkování alespon ještě pokusíme, takže se psychicky připravuju na to, že plínu prostě vezmu, a celý dny budu chodit a malou převlíkat a převlíkat...no a snad to do pár dnů pochopí:-)...Jinak ted jsme ve fázi, že jí učím si sundat kalhoty a už nám to celkem jde.

Jinak samostatnost u jídla nic moc. Vlastně jde o to, že s jídlem šíleně bojujeme, malá by celý den nic jíst nemusele, kdy já už padám hlady, malá se mnou bojuje o každé sousto. Ted měla pár dní průjem a od té doby je to s jídlem ještě horší. Když má náladu, zvládne sama sníst tak půl jogurtu nebo pribináka, rukama se nají úplně v poho...ale hlavní rpoblém je, ne NECHCE, takže problém neníí ve zručnosti, ale v nechtění...

No a k mluvení...malá v podstatatě nezavře pusu, zopakuje úplně všechno, občas máme už i rozhovory:-)...Pořád si zpívá a povídá takový ty dětský říkanty typu paci paci...častečně je řekne správně, částečně některý pasaže zkomolí:-)

Taky se snažíme učit barvy, ale to se občas trefí, občas ne, nejoblíbenější je bílá a žlutá, takže skoro všechno je bílá nebo žlutá:-).

Co se týče chození, tak už sama sejde i vyjde kratší schody, ale přeba odrážedlo jí vůbec nebere, takže nejezdíme:-)

Tak to je asi to nejdůležitější, co se u nás děje...Teda ještě co se týká mě, za měsíc bych se měla vrátit do práce, ale zatím se nic nerýsuje, tak uvidíme. Taky jsem si udělala kurz výživového poradce, takže začínám tak trochu podnikat,takže koníček by se mi snad mmohl stát i prací:-)~3~
Luca*- M+N 21004
16.7.2012 13:28:41
Přejeme Daničce k 2.narozeninám jen to nejlepší ~x~.
Jste fakt šikulky,hrozně pěkně napsaný příšpěvek,jde vidět,že si to užíváte ~R^,jen tak dál ~g~.

Naše dvojčata včera taky oslavily 2.narozeniny. Včera jen dostaly od nás dárky,ale oslavu s dortem budeme mít až za 14dní na chatě,tak potom hodím do deníčku nějaké fotky.
Na nočník ještě nechodí,zatím jsme vůbec nezkoušeli,jsem na to nějaká líná,ale po prázdninách určo na to najedem. Nellinka už krásně mluví,zopakuje úplně všechno a už se s ní dá v pohodě domluvit,Mikulášek mluví o hodně míň,ale aspoň něco řekne,no chlap,tak počítám,že se rozmluví později. No jinak docela zlobí,malej o něco víc,ale už si umí krásně pohrát,takže už můžu někdy i vydechnout ~t~. Byli jsme v červnu na týden v Chorvatsku a to tedy byla náročná dovolená ~t~,ale děti byly spokojení. No a teď jsme se vrátili z kempování a to bylo super,bylo tam hodně dětí,takže se zabavily ~R^.
Čekanka + 2 11345
12.7.2012 19:49:32
Ahoj holky, tak po delší době zase nakukuju! Dneska má Danička už 2 roky! Takže rozjíždíme vlnu dvouleťáčků, doufám, že se pochlubíte s oslavenci. Napište, jak se máte, co děti všechno umí i neumí a jak to zvládáte? A hoďte do alba fotky, já přidám po víkendu, to budeme slavit.~x~

U nás pohoda, sice ještě nechodíme stále kvůli celkově ochablému svalstvu, ale prognozy jsou velmi dobré. Věřím, že pod stromeček už to určitě bude! Jinak je to nejhodnější zlatíčko a mazlíček a užíváme si každý den. Slovní zásoba teda nic moc, ale hlavně že nám opravdu dobře rozumí, i těžším větám, takže jsme zatím v pohodě. Je v ní opravdová ženská, celý den se stará o panenky a miminka, chová je a vozí v kočárku, svléká a utírá ubrouskama~s~. Nočník teprv začneme zkoušet, už myslím dozrál čas. S jídlem je to taky horší, sama sní 3 lžičky a víc nechce, takže krmím. Stále má jen 12 zubů. Příští týden jdeme zase na neurologii a k psycholožce, tak jsem zvědavá, jestli nás pochválí~;((~:-D. My z ní teda máme obrovskou radost.
xejdula 105317
20.6.2012 18:12:41
Veru opravdu krásné zprávičky.A co u nás no nočník zvládáme na jedničku jen abych to nezakřikla.Plínu máme už jen na noc.No a slovník má dost obsáhlí nejen na slova ale už dala do kupi tři věty.Poď ty,co to je? a táta není.Hodně opakuje jak papoušek.Tak hodně zdravíčka a krásné pokroky těm vašim prckům.A pomalu možná už někdo za pár dní slaví dva krásné roky.Tak dopředu gratulace ~x~
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 15941  [Dalších 15911 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.