| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : říjen 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 6504  [Dalších 6484 >>]
Pejska 15757
21.9.2010 8:31:49
Milá Petro, to jsi tedy úžasný pěstitel, když kytičku stále opatruješ při životě. To je milé. A jestli je vaše pracovní zázemí tak skvělé, gratuluju znovu, v dnešní době je to obzvlážť vzácné a záviděníhodné. Pak už jen držím palce, aby to byla holčička, po které, předpokládám, toužíte.
Přeju Honzíkovi jen ty nejlepší zkušenosti. Myslím, že jsi udělala dobře, že navzdory dostupnosti jsi vybrala pro Honzíka školu, kde se mu mohou lépe věnovat. U Štěpána ve třídě jich je taky sedm, navštěvuje vesnickou málotřídku. I starší děti do této školy chodily a musím říci, že jsem vždycky oceňovala to, kolik času jim učitelky věnovaly, jak dobře je znaly a jakou kázeň a atmosféru ve škole dokázaly udržet. Neměnila bych. Stačí, že musí do města na druhý stupeň, ale to už mají všechny nezbytné návyky vytvořené. Srdečně zdravím celou tvoji rodinu a jak to půjde, přijď se pochlubit. Držím palce, aby všechno proběhlo hladce a hlavně abyste byli(y) zdraví.
P+H+M+V 7103
16.9.2010 10:59:32
Pejsko, moc tě zdravím! Vzpomínám na tebe pokaždé, když zalévám tu krásnou kytičku, kterou jsem od tebe kdysi dostala.:-)

S tím miminkem v dnešní době máš pravdu, situace na trhu práce se tak řešit dá. Ale naštěstí to nebyl náš případ. Miminko jsme moc chtěli, i když mám skvělou práci se smlouvou na dobu neurčitou. Pokud všechno dobře půjde, tak doufám, že se tam brzy aspoň na pár hodin týdně vrátím.

Škola přes ulici je fajn, že? My tu takhle máme pod oknem školku a škola je tak 5 minut od baráku. Ale přesto jsme se rozhodli tak, že Honzíka vozíme do školy vzdálené skoro 4 km. Bohužel je pořád trochu problematický a v téhle škole to funguje jinak než v běžných školách, takže by mu to mohlo pomoci. Navíc je tam jen 7 dětí v první třídě, což je velké plus, Honzík má prostě problémy s velkým kolektivem.
Pejska 15757
15.9.2010 20:07:24
No nazdar maminy! Koukám že až významný životní předěl nás zase trochu svedl dohromady. U nás vše relativně v pohodě poté, co jsem v pondělí 6. září musela telefonicky požádat paní ředitelku (která je tím známá), aby nenutila Štěpu do jídla. Aby mu dala najevo, že když nedojí, nic se nestane. První víkend byl naprosto tragický, kdykoli jsme se zmínili o škole, Štěpána začalo "bolet břicho" a nechtěl o tom vůbec mluvit. Teď chodí ze školy s očima jako lampiony, svítí nadšením. Jupíííí.
Tu celkem komplikovanou městskou logistiku vám tedy moc nezávidím. My máme školu před domem, äle musíme juniora opouštět o půl sedmé - vstává a obléká se sám.
Pétě gratuluju k přírůstku, i tak se dá řešit současná situace na trhu práce ~g~
skritek
  • 
14.9.2010 23:59:18
ahojky, tak u nas taky spokojenost se skolou. Ale jinak mam opravdu co delat, abych zkoordinovala vsechny jejich krouzky a vyzvedavani kazdeho na opacne strane.
Porad si nejsem jista, jestli mam i toho druheho dat pristi rok do skoly nebo mu nechat odklad. To vyzvedavani by to hodne zjednodusilo. Jen stale s lekarkou resime ten jeho vzrust.
Do toho vseho jsem dostala vypoved, abych se jo nenudila. usporne ministerske skrty..........
P+H+M+V 7103
14.9.2010 13:02:11
Ahojky! U nás proběhl nástup do školy bez problémů, Honzík je nadšený! Ráno, když ho odvážím, tak už se pomalu ani nerozloučí a odpoledne ho nemůžu dostat domů. Zaběhli jsme se docela bez problémů, ale během 14 dnů očekáváme narození miminka a pak to teprve asi bude mazec! Jsem na to zvědavá...

Všem prvňáčkům přeji, ať se jim ve škole líbí a ať se jim daří!
manka 12680
8.9.2010 22:44:36
Ahoj holky!

koukám je tu "mrtvo" jako vždycky..
tak co škola? jak se dětem líbí? už máte zajeto v režimu?

my ještě 100% ne, ale snad jsme s kamarádkou víceméně vychytaly dovoz škola/školka (její mladší kluk chodí s naším Cipuldou do školky a starší s Cipísem do třídy), dělíme se, tak snad to nějak vychytáme. jinak Cipískovi se zatím ve škole líbí, zvyká si na systém a teda každý večer je šíleně unavenej.

tak se občas ozvěte.~3~
Martina_Sam_Nath 8848
26.6.2010 16:11:03
tak samostatný chození do školy zatím moc reálně nevidím. Hodně rušná silnice v cestě, ráno je to tu blbý. I když tamm teda stojí policajti i odpoledne, ale ty okolní silnice který jsouu taky plý nikdo nehlídá.
On Sam by samostatně to určitě zvládl, právě když ho vidím, jak chodí do obchodu a tak, jak se soustředí. Ale jak kolem něj bude hejno spolužáků....nevím, toho se spíš bojím, když vidím, jakděti zapomenou na cokoliv, když jsou pohromadě :o))).
Ještě kdyby se naučil otevírat dveře. Jsou těžký a nezvládne je :o(. zvládne ty od bytu, ale to je mu prd platný...
No uvidím, teď mu povoluju víc volnosti a přes prázdniny to chci ještě vyladit, když to půjde. Neumí moc mluvit s lidma. Oslovit, vyjádřit se....poradit si umí, ale než se k tomu odhodlá.... :o))
Arka 27734
23.6.2010 22:57:45
Samostatnost - samostatně si chystá věci do školky, kontroluje bráchovi věci do školky (vyladí mu to), samostatně vodí babičku do školky ~:-D.

Jinak jsem hrozná, sama byla doma jen jednou, když jel manžel s prckem nakupovat a byla doma asi půl hodiny a já nechápala, jak jí tam mohli nechat, ale byla v pohodě, nechtělo se jí s nimi.

Škola - chtěla by chodit sama - uvidíme. Od nás z ulice jsou 4 prvňáci, kdyby šli spolu, tak možná. Družina je do pěti, tak to by mohla chodit zpátky domů sama a já bych zatím vyzvedla Kukýse ze školky.

Jinak teď jí nepustím samotnou ani do obchodu. Asi se nad sebou zamyslím ~:-D
Martina_Sam_Nath 8848
13.6.2010 13:38:08
Ahoj

pokud sem někdo občas nakukuje.

Zajímalo by mě, kolik "volnosti a odpovědnosti" mají další budoucí školáci a školačky? Hodně teď přemýšlím, kolik mu toho od září povolit, případně na co ho připravit. Zatím sám chodí do obchodu přes ulici, má svoje povinnosti doma a o svou přípravu ( školka, kroužky ) se taky stará sám. Ale připomínat mu to musím.Nevím jak na podzim řešit až za mnou přijde, že chce jít s kamarádama ven a tak....
Martina_Sam_Nath 8848
2.3.2010 17:00:05
Tyjo to teda zírám. A není to tím, že kolikrát už děti mají nějakou školní přípravu ještě v předškolním věku? Někde chodí děti a učí se už od 4 let. Kde teda to už netuším.
Taková nějaká pre school už s výukou, ne jen jako školka.
Přeju ať to zvládáte a s učitelkou ať je rozumná domluva.

Nás taky čeká v září škola. Od včera mám na papíře návrh na přijetí do třídy nadaných dětí s individuálním učebním plánem. Jsem hodně zvědavá, co mě tím čeká...o kolik víc práce budu mít já :o)).

Jinak má Sam něco okolo 123 cm a cca 23 kilo. Je to vyžle, ale zase se podařilo, že i přes všemožný léky je nezdravější dítě ve školce :o) a to mě těší nejvíc :o)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 6504  [Dalších 6484 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.