| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 1999

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 453  [Dalších 433 >>]
Alena+F-9/07+N.8/99
  • 
19.6.2008 13:50:45
Hani díky za fotky-máš pěkné holky.
Nikola jede do lázní protože bývá hodně nemocná-sice letos je to lepší protože byla jen 2x,ale rok předtím chytla všechno možné,včetně infekční mononukleózy a příušnic dohromady.Jede sama,naštěstí je v tomhle dost samostatná.Prvně byla sama na 3 dny v nemocnici na nácvik cvičení v 6 letech a zvládla to v pohodě,jen to loučení bylo hrozné,pak byla týden na táboře a loni už byla týden na infekčním a v srpnu 4 týdny v lázních.Zvládla to tam v pohodě,i když to nebylo zrovna v nejvhodnějším termínu.Já měsíc před porodem,ona tam musela slavit narozeniny,tak moc nadšená nebyla.Ale aspoň to bylo o prázdninách-i teď jsem si to domlouvala na prázdniny ať nemusí dohánět školu.Hudebku jsme vyřešili že teda bude pokračovat dál-slíbila že bude cvičit,tak snad to aspoň trochu dodrží.
Hanka, Hani8/99, Zuza10/05 70945
18.6.2008 23:33:07
Alčo, a co je Niky, že musí do lázní? A jedete s ní, nebo tam bude sama a kam? Naše Hanka by sama nevydržela takhle dlouho, byl pro ni šok, když jsem byla pár dnů v porodnici a loni chytla Zuzka nějakého střevního bacila, tak nás drželi v Kolíně asi týden na kapačkách a H to dost špatně snášela, je prostě zvyklá, že mě vždy najde doma.
U tý psycholožky jsem si připadala jako matka naprosto nezvladatelného dítěte, když nás chtěla odtrhnout od sebe, tak H udělala takový histerický výstup, že nám napsala - závislá na matce - které dítě není a hlavně, ty testy jak se vyplňovaly, tak H to prostě nechtěla dělat, vyplnila je ty nejtěžší otázky, že se tím lehkým nebude vůbec zabývat, no myslím si, že si s ní ještě užijem, tady ji učitelky hned daly do školy, že by to byl pro ni ztracený rok ve školce, že to zvládne, že je to poděs a samý nemá, na to jsme si zvykli.
Jinak moje holky jsou jako oheň a voda, každá má svý a jsou úplně rozdílné a já jsem za to ráda, ikdyž některé vlastnosti jdou až do extrémů, jako třeba s mluvením, H brzo mluvila, zpívala písničky, uměla básničky - Z moc nemluví, zato kreslí a tancuje a je hrozně hodná a klidná, oproti H, která se nezastaví a furt někde lítá.
Fotky ti pošlu na mejla, koukala jsem, že to jde, měj se
Alena+F-9/07+N.8/99
  • 
17.6.2008 12:32:36
Jo panny to sice jsou ale klidné to ani náhodou.Jediné co na Niku jako pannu sedí je že je puntičkář,ale už né tolik jako dřív.Jako malá si docela uklízela,teď už to považuje za zbytečnost.U nás je nezaměstnanost opravdu hrozná a platy malé,byla jsem dlouho doma nezaměstnaná.Ten věkový rozdíl mezi dětmi vznikl tím že jsem rozvedená a každý má jiného otce.Víc by se mi líbil rozdíl 2-3 roky.Na druhou stranu Nikola je už dost samostatná,takže se můžu věnovat Filipovi.Nikola teď v červenci pojede na 4 týdny do lázní.
Co vám provedli v poradně že už tam nechceš?
My tento týden musíme dořešit tu hudebku jetli bude teda pokračovat nebo ne.Celý rok tvrdila že hrát nechce,že ji to nebaví,pokračovat do dechovky nechce-cvičit jsme ji museli nutit takže už jsem to vzdala a napsala ji že ji odhlašuji a teď tvrdí že pokračovat chce a hudebka chce tento týden vyjádření jak to teda bude,protože oni jí přemlouvají (aby měli za ni peníze)aby pokračovala dál.
Hanka, Hani8/99, Zuza10/05 70945
16.6.2008 10:50:48
Tak Alčo, buď ráda za obě panenky, to je velice klidné znamení, já jsem taky ráda, že mladší Zuzka je až v říjnu a nebudu muset opět rok řešit, jestli ji dát - či nedat do školy, ani školka nám teď neklapla, takže půjde až ve svých 4 letech, ale nám to nevadí, do práce se nemám kam vrátit a ani mezi mateřskýma jsem nic nesehnala a to jsem hledala tak vehementně, že jsem byla každý týden na konkurzu. Ale u vás je nezaměstnanost ještě možná větší, já vím.....
Jo jinak bych ti taky sem hodila fotku, ale ještě nikdy se mi to nepovedlo, kouknu, jestli ti to tady ukazuje tvůj mejl a poslala bych ti fotky holek na něj, zdá se mi to i rychlejší, tady do těch alb se to nahrává děsně pomalu, já mám deníčky holek na moje dite, tam je to rychlejší, ale zas tam nejsou takovéhle diskuze.
Jinak dítka máš hezká, já jsem taky pro větší věkový rozdíl, ale třetí už neplánujem.
Jo ještě k těm písmenkům jak se vaší malé pletou, to my máme s matikou, u ní je to zas x a :, nebo + a - a taky nuly, jedna dvě, žádný rozdíl, asi diskalkulie, ale zatím to neřešíme a do psychoporadny už mě nikdo nedostane, aspon ne do tý, kde jsme byli před školou, tam by na každýho něco našli, a já to pak těžce nesu, když vím, že to není pravda.
Naštěstí známe své děti nejlíp a snad včas poznáme, že potřebují pomoc.
Tak hodně zdaru a zas napiš, teď sem koukám častěji, když vím, že tu nebudu viset půl roku sama, třeba se k nám ještě někdo další přidá.
Měj se hezky
Alena+F-9/07+N.8/99
  • 
13.6.2008 20:44:11
Hani teď koukám zpět a vidím že jsi psala že Hanča je 1.8.
Alena+F-9/07+N.8/99
  • 
13.6.2008 20:10:00
Hani Nikola je 27,takže je pana a být o pár dní později narozena mohla jít o rok později,tak jak to vychází u Filipa-ten je 6.9.Odklad jsem zvažovala,ale ve školce to nedoporučovali a pedagogicko psych.poradně v lednu řekli že by jí odklad nedoporučovali a 30.6.kdy jsme byli na vyšetření ještě jednou řekli že jsou pro odklad,ale jen že se rychleji unaví.Ale já už to nechala být a do školy jí dala,i proto že není jediná srpnová ve třídě.Ale teď čekáme na nové vyšetření protože přehazuje a vynechává písmenka.Takže bojuje s češtinou i angličtinou,taky jí nebaví prvouka,naopak matika jí jde jen teď začíná dělat chyby protože se zajímá o vše okolo a pak dodělává zbrkle.Kroužků měla vždycky docela dost,spíš jí musíme krotit ať toho nemá moc.Teď má kromě hudebky (hraje od 4 let) gymnastiku a keramiku.Dřív chodila i na angličtinu a do tanečního.
Hádání,odmlouvání a držkování to je u nás na denním pořádku.A hlavně ona je ten chudáček co nic nemůže a nebo všechno musí(práci)
Hanča je narozena kdy?

Jedno foto pro představu
Hanka, Hani8/99, Zuza10/05 70945
13.6.2008 10:52:39
Alčo, jsem ráda, že jsem na Tebe narazila, protože mě nedělá ani tolik problému má skoro tříletá dcerka, jako právě tahle třeťačka, Hanina měla mít odklad, ale přestěhovali jsme se a tady ji do školy vzali hned a dnes nelituju, ve škole se taky zhoršila a pubertu má asi od třech let, takže se to jen zhoršuje, ona je totiž děsně zbrklá, má vše rychle hotové, nejde jí vůbec matika, je spíš na angličtinu a v pc už mé znalosti předběhla, jinak je dost vzteklá, ale to je tím ohnivým znamením, ráda se hádá a odmlouvá - držkuje. Chodila několik let na výtvarku, ale to ji nezaujalo, teď chodí jen na taneční gymnastiku a k nám do vesnického Sokola, kde cvičí všechno a aerobik a hlavně jí baví ta angličtina, tu se učí už pátým rokem a jde jí líp než čeština, na hudební nástroj nadaná není, u ničeho dlouho nevydrží, a vy jste kolikátého srpna? Jestli už ta vaše flétnistka totiž není ve znamení panny, to by k ní sedělo víc. Zdravím Opavu
Alena+F-9/07+N.8/99
  • 
12.6.2008 18:10:10
Ahoj Hani jsme od Opavy a souhlasím s tebou že u menších dětí je toho víc na probírání a asi i více času,ale je škoda že tu nikdo není.
Nikola končí třetí třídu a řekla bych že u ní začíná pomalu puberta a podle toho co říkala učitelka na třídních schůzkách tak se zhoršili všichni jak v chování tak v prospěchu.Já si totiž myslela že se zhoršila kvůli Filipovi,protože žárlí a taky místo učení jde raději dělat s ním blbiny.Chodí na příčnou flétnu a právě řešíme jestli bude pokračovat nebo skončí.
Hanka, Hani8/99, Zuza10/05 70945
11.6.2008 20:09:13
Ahoj Alčo, já bych si klidně psala, na těch diskuzích, kde mají maminy ještě prťata, tak je jasný, že tam hodně píšou, já bych moc ocenila mít v tý době internet a radit se s každou maličkostí na netu, teď už máme taková témata jako jsou škola a neposlušnost, nebo jaké je to u vás? A odkud jsi? jestli se můžu ptát, my ze středních čech. Nahoď téma a můžem si tady popovídat..... zatim ahoj
Alena+F-9/07+N.8/99
  • 
11.6.2008 10:12:20
koukám že tady moc lidí nechodí-je to škoda,u mladších dětí jsou diskuze plné
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 453  [Dalších 433 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.