Šárinkaa,Daniel08,Sára09 | 71829 |
27.6.2011 14:41:05
no a jak to těsto nakyne?
|
Ajlina |
• |
27.6.2011 14:26:35
v zdravé výživě kupuju Vajahit a peču z něj jako z vajec
|
kája+dva | 65364 |
27.6.2011 14:15:32
Zrovna včera jsem pekla bublaninu, vejce jsem neměla tak jsem je tam nedala a mléko došlo, takže to co mi chybělo v mléce jsem dolila vodou a bublanina už je snědená. Bez vajíčka peču poměrně často. Myslela jsem, že se dává jen pro barvu, já dobarvuju kurkumou.
|
angrešt | 114837 |
27.6.2011 14:10:48
Můžeš upéci buchtu z kynutého těsta, to klidně může být bez vajec i mléka. Pro kyprost do něj můžeš nastrouhat vařenou bramboru. Tuk tam dej takový, jaký malá může (překvapivě výborné je kynuté se dvěma lžícemi sádla). Na to třešně a navrch drobenku z toho tuku, který používáš.
|
Šárinkaa,Daniel08,Sára09 | 71829 |
27.6.2011 14:06:00
Milé maminky, mám malou astmatičku a alergičku právě i na vajíčko(bílek i žloutek) a mléko.
Dnes mě moje mamka zásobuje třešněmi a tak bych ráda něco upekla-jako bublaninu,ale bez vajíčka nevím jak.Mléko se dá nahradit i sojovým takže to mě tak nevadí -budu ráda když někdo poradí,kdo má zkušenosti |
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři | 27764 |
5.5.2011 20:37:15
každé kynuté těsto bude dobré i bez vajíčka - dělala jsem často - syn byl alergik.
Jinak u nás moc oblíbené jsou české Honzovky - plním povidly (nebo marmeládou) Na 1 plech si připravíme: 600g hl. mouky,1 kostka droždí Fala/42g/,100g cukr krupice,250 ml vlaž.mléka,3 žloutky (ty prostě nedáš já je taky nedávám),1 vanil.cukr, 100 ml oleje,1 lžička soli, náplň:švestková povidla. Do mísy vysypeme mouku,cukr i vanilkový, promíchat, polovinu oleje,(druhou půlkou buchty potřeme) mléko,, žloutky a rozdrtíme droždí. Zpracujeme nelepivé těsto, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě vykynout/ cca 30-40min.Pak vál posypeme moukou, z polotuhého těsta vykrojíme lžící cca 20 kusů, ze kterých uděláme buchty, naplníme povidly, spojem dáme na plech dolu, neskládáme je příliš k sobě, ještě nabudou. Necháme ještě chvíli odpočinout, potřeme olejem, pečemev mírně předehřáté troubě 15-20 min. při cca 180 st.C dozlatova. Po upečení ještě necháme cca 10 min. na plechu, vyklopíme, cukrujeme těsto dělám v pekárně - droždí dávám suché |
anemon |
• |
5.5.2011 19:18:43
Peču často "padanec" je to bez vajec a u nás hodně oblíbené. Recept je v diskuzi Levné vaření v deníčku.
|
šatranka | 70691 |
5.5.2011 16:58:30
Jestli mas ovoce, tak muzes udelat crumble. Neni to sice klasicka buchta, ale jinak je to moc dobre
|
Stáňa+Ondra (* r. 94) | 3091 |
5.5.2011 15:29:47
Já peču perník, kam se nedávají vejce, ale z hlavy nevím přesné poměry surovnin. Pamatuju si akorát 300g hl. mouky a 1/8 l mléka, pak tam přijde ještě med (asi 3 polévkové lžíce), kakao (asi 2 lžíce), asi deci silné kávy (já vařím z instantní, ale je možné tam dát i klas. turka), prášek do perníku (na tuhle dávku stačí půlka) a cukr a rozpuštěné máslo (a toho teda z hlavy vůbec netuším kolik).
|
Dalalmánek | 116042 |
5.5.2011 15:23:12
Klasická kynutá bez vajíček určitě půjde.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.