| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mezilidské vztahy

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 128191  [Dalších 128171 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.2.2025 16:21:41
jj dočetla jsem a tomu rozumím... to je ta přijatelnější varianta, přesto to pro mne je velký zásah do osobní zóny... to bych musela mít aspoň dvou metrový stůl a židli na jednom kraji a vetřelce na druhém a stejně by to bylo pro mne nekomfortní... ale uznávám, mám tu osobní zónu nadprůměrně širokou, jsem ten typ, co podává ruku výhradně propnutou v lokti (a jen pokud se tomu nedá vyhnout, preferuju úsměv a pokývnutí hlavou :-))
Žžena 83005
3.2.2025 16:03:37
Rose,
Já myslím, že zde prakticky všechny tím sednutím myslíme právě takové to "přisednutí/opření", kdy je jedna nebo obě nohy na zemi, a ne že vyskočíme na stůl celým zadkem a stehny a nohama houpáme ve vzduchu půl metru nad zemí.
Pavla ... 6333
3.2.2025 14:14:39
tak na sezení na stole taky nevidím, nic špatnýho, navíc opravdu sedící je proti stojícímu v nevýhodě, rozhodně nepůsobí nadřazeně. Sezení na stole myslím taky spíše opírání a část zadku na stole, část v prostoru.
A u nás tak pracovní věci řešíme, protože když potřebuju něco kolegovi ukázat na PC, někde se u toho PC sejít musíme, buď sedím na "bobku", ale pořádně nevidím na monitor, nebo z části na stole, nebo se zas nepříjemně nad někoho nakláním.
jsme ale malá firma :)
Kolegy na odchodu neoslovuju, ale moji kolegové mně na odchodu oslovují, někdy jim to nemám za zlé, když něco nutně potřebují.
Když někdo chce ujistit, že je s ním aspoň někdo v pohodě, klidně to pro něj může být důležitý.
A asistentka - jak se tu někdo ptal - je sekretářka s nějakými složitějšími úkoly :)
Půlka psa 24064
3.2.2025 13:13:00
Myslím, že to záleží na velikost stolů, místnosti, na velikosti prostoru mezi stoly, na tom, jestli je v mísnosti jiný nábytek, o který se opřít, na který si sednout atd. My máme skleněné stěny, žádné skříně, spoustu prostoru a obří dlouhé stoly. Tam se fakt neopřeš o nic než ten stůl. Ale dokážu si přestavit, že u malého stolku v malé kanceláři by to bylo nevhodné.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.2.2025 12:34:38
"Myslím, že "sednout někomu na stůl" je běžný"

jako fakt? marně přemýšlím, jestli jsem to viděla někdy v reálu nebo jen ve filmech ~d~
jako ještě beru, že se někdo tak jako opře o vlastní stůl, ale sednout na něj? to je divné... a na cizí už vůbec...
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
3.2.2025 12:32:57
To většinou neřešíme nic, jen prohodíme pár slov.
susu. 129001
3.2.2025 12:31:09
To opření se o stůl taky dělám, zvlášť když někde postávám dýl, něco řešíme, někomu telefonujeme a je nás tam víc. Když stojím mezi dveřma, tak se opřu o futra, to tu taky dělají všichni. trochu to souvisí s tím, co jsem psala - různé zvyklosti v různých skupinách.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
3.2.2025 12:30:32
Přesně, takový přisednutí, ne že by člověk vyskočil na stůl a kýval nohama.
Žžena 83005
3.2.2025 12:04:33
Myslím, že "sednout někomu na stůl" je běžný, a rozhodně je to přirozenější, než sednout někomu třeba na jeho židli.
Alena 129302
3.2.2025 11:49:15
Asi tak. Navic v uvodni situaci kolegyne na odchodu stala, to mi pripada az prirozene se o stul oprit (ale vzdy jsem delala v prostredi s neformalnimi vztahy). Take nevim jak sedici na stole vyjadruje nadrazenost, kdyz ten druhy stoji.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 128191  [Dalších 128171 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.